FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Basic Medical Terminology I
Quiz about Basic Medical Terminology I

Basic Medical Terminology I Trivia Quiz


Here is a pretty easy quiz on basic medical terminology. Good luck!

A multiple-choice quiz by Morrigan716. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Medical Lingo / Abbreviations

Author
Morrigan716
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
45,084
Updated
Jun 16 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
29783
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 108 (20/20), balkerwack (19/20), AndySed (7/20).
- -
Question 1 of 20
1. Scraping away of the skin or mucous membrane by friction. Hint


Question 2 of 20
2. Surgical repair of the cornea. Hint


Question 3 of 20
3. Inflammation of the tympanic membrane. Hint


Question 4 of 20
4. Bluish discoloration of the skin. Hint


Question 5 of 20
5. Disease of the heart muscle. Hint


Question 6 of 20
6. Removal of the gallbladder. Hint


Question 7 of 20
7. Painful menstruation. Hint


Question 8 of 20
8. Above the pubic bones. Hint


Question 9 of 20
9. Enlargement of a finger or toe. Hint


Question 10 of 20
10. The medical term for headache. Hint


Question 11 of 20
11. Red blood cell. Hint


Question 12 of 20
12. An infection with the fungus Candida. Hint


Question 13 of 20
13. Disease of a lymph node. Hint


Question 14 of 20
14. A woman who has never been pregnant. Hint


Question 15 of 20
15. Accumulation of blood in a joint. Hint


Question 16 of 20
16. Protrusion of the eyeballs. Hint


Question 17 of 20
17. Abnormal widening of the bronchi. Hint


Question 18 of 20
18. Membranes that cover the brain and spinal cord. Hint


Question 19 of 20
19. An agent that causes disease. Hint


Question 20 of 20
20. Blood in the urine. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 108: 20/20
May 14 2024 : balkerwack: 19/20
May 13 2024 : AndySed: 7/20
May 13 2024 : Guest 70: 18/20
May 12 2024 : Guest 109: 12/20
May 10 2024 : sarahpplayer: 19/20
May 08 2024 : zorba_scank: 14/20
May 07 2024 : Guest 136: 18/20
May 07 2024 : Guest 204: 18/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Scraping away of the skin or mucous membrane by friction.

Answer: Abrasion

2. Surgical repair of the cornea.

Answer: Keratoplasty

3. Inflammation of the tympanic membrane.

Answer: Myringitis

4. Bluish discoloration of the skin.

Answer: Cyanosis

5. Disease of the heart muscle.

Answer: Cardiomyopathy

6. Removal of the gallbladder.

Answer: Cholecystectomy

7. Painful menstruation.

Answer: Dysmenorrhea

8. Above the pubic bones.

Answer: Suprapubic

9. Enlargement of a finger or toe.

Answer: Dactylomegaly

10. The medical term for headache.

Answer: Cephalgia

11. Red blood cell.

Answer: Erythrocyte

12. An infection with the fungus Candida.

Answer: Thrush

13. Disease of a lymph node.

Answer: Lymphadenopathy

14. A woman who has never been pregnant.

Answer: Nulligravida

15. Accumulation of blood in a joint.

Answer: Hemarthrosis

16. Protrusion of the eyeballs.

Answer: Exophthalmos

17. Abnormal widening of the bronchi.

Answer: Bronchiectasis

18. Membranes that cover the brain and spinal cord.

Answer: Meninges

19. An agent that causes disease.

Answer: Pathogen

20. Blood in the urine.

Answer: Hematuria

Source: Author Morrigan716

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us