FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Medicine
Quiz about Medicine

Medicine Trivia Quiz


A quiz dealing with various aspects of medicine.

A multiple-choice quiz by bal. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Mixed Health Questions

Author
bal
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
850
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
9643
Last 3 plays: Guest 107 (13/15), Coachpete1 (15/15), Guest 154 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. How many teeth are found in the deciduous dentition? Hint


Question 2 of 15
2. Which of these is a cranial nerve? Hint


Question 3 of 15
3. Which of these is a hormone that acts on the pancreas? Hint


Question 4 of 15
4. Which of these is a skull bone? Hint


Question 5 of 15
5. Which one of these is a site of anastomosis within the skull? Hint


Question 6 of 15
6. What is the meaning of the term myopia? Hint


Question 7 of 15
7. Which part of the brain contains the visual cortex? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these is a division of the trigeminal nerve? Hint


Question 9 of 15
9. Which of these cells is associated with acute inflammation? Hint


Question 10 of 15
10. Which of these cells is responsible for forming tooth enamel? Hint


Question 11 of 15
11. Which of the following is a yeast found as a commensal in the human mouth? Hint


Question 12 of 15
12. Which of these is a type of cell found in the stomach? Hint


Question 13 of 15
13. What part of the brain is associated with the vomiting reflex? Hint


Question 14 of 15
14. What do letters CT stand for? Hint


Question 15 of 15
15. Which of these is a hormone involved in the female menstrual cycle? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 107: 13/15
Jul 18 2024 : Coachpete1: 15/15
Jul 08 2024 : Guest 154: 13/15
Jul 07 2024 : Guest 86: 10/15
Jul 04 2024 : qweenofmean: 9/15
Jun 27 2024 : Guest 41: 10/15
Jun 07 2024 : Guest 213: 13/15
Jun 03 2024 : Guest 212: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many teeth are found in the deciduous dentition?

Answer: 20

2. Which of these is a cranial nerve?

Answer: Facial

3. Which of these is a hormone that acts on the pancreas?

Answer: CCK-PZ

4. Which of these is a skull bone?

Answer: Occipital

5. Which one of these is a site of anastomosis within the skull?

Answer: Circle of Willis

6. What is the meaning of the term myopia?

Answer: Short-sightedness

7. Which part of the brain contains the visual cortex?

Answer: Occipital lobe

8. Which of these is a division of the trigeminal nerve?

Answer: Mandibular

9. Which of these cells is associated with acute inflammation?

Answer: Neutrophil

10. Which of these cells is responsible for forming tooth enamel?

Answer: Ameloblast

11. Which of the following is a yeast found as a commensal in the human mouth?

Answer: Candida albicans

12. Which of these is a type of cell found in the stomach?

Answer: Parietal

13. What part of the brain is associated with the vomiting reflex?

Answer: Medulla oblongata

14. What do letters CT stand for?

Answer: Computerised tomography

15. Which of these is a hormone involved in the female menstrual cycle?

Answer: FSH

Source: Author bal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us