FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Health And Medicine 2
Quiz about Health And Medicine 2

Health And Medicine 2 Trivia Quiz


One more on health and medicine. All of these answers are either true or false.

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Mixed Health Questions

Author
steiny1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
33,534
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6803
Last 3 plays: Guest 154 (7/10), Guest 86 (9/10), Reamar42 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The brain stops growing in size when you are about 16-18 years old.


Question 2 of 10
2. Color blindness is found exclusively in males.


Question 3 of 10
3. Librium is used to treat people who are manic-depressives.


Question 4 of 10
4. Fatty substances in the blood are increased by exercise.


Question 5 of 10
5. The evaporation of sweat raises the body temperature.


Question 6 of 10
6. According to researchers, high blood pressure is more prevalent among blacks than among whites?


Question 7 of 10
7. It is almost impossible to sneeze with your eyes open.


Question 8 of 10
8. The human heart is about as big as a good sized fist.


Question 9 of 10
9. Researchers have found that stuttering is 4 to 6 times more common in boys than in girls.


Question 10 of 10
10. If the liver stops working a person will die within 8 to 24 hours.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : Guest 154: 7/10
Jul 07 2024 : Guest 86: 9/10
Jul 04 2024 : Reamar42: 9/10
Jul 04 2024 : qweenofmean: 8/10
Jun 30 2024 : zartog: 8/10
Jun 30 2024 : red48: 7/10
Jun 27 2024 : mlpitter: 8/10
Jun 27 2024 : Guest 41: 7/10
Jun 20 2024 : mspurple54: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The brain stops growing in size when you are about 16-18 years old.

Answer: True

The size is fixed by then although the brain continues to develop in capability.
2. Color blindness is found exclusively in males.

Answer: False

It affects about 20 times as many more males than females, but it isn't exclusively a male problem.
3. Librium is used to treat people who are manic-depressives.

Answer: False

Lithium is used.
4. Fatty substances in the blood are increased by exercise.

Answer: False

Exercise removes fatty substances.
5. The evaporation of sweat raises the body temperature.

Answer: False

The opposite applies - it lowers it.
6. According to researchers, high blood pressure is more prevalent among blacks than among whites?

Answer: True

Information according to Encarta Encyclopedia.
7. It is almost impossible to sneeze with your eyes open.

Answer: True

8. The human heart is about as big as a good sized fist.

Answer: True

A closed fist according to Encarta Encyclopedia.
9. Researchers have found that stuttering is 4 to 6 times more common in boys than in girls.

Answer: True

10. If the liver stops working a person will die within 8 to 24 hours.

Answer: True

Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us