FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Phobias
Quiz about Phobias

Phobias | 10 Question Sci / Tech Multiple Choice Quiz


Afraid? Most people are - of something or the other! You are given the name of the phobia. What's it the fear of?

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Psychological Disorders
  8. »
  9. Phobias

Author
minch
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,597
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
30712
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: blackavar72 (10/10), miranda101 (10/10), crawfish64 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Zoophobia Hint


Question 2 of 10
2. Toxiphobia Hint


Question 3 of 10
3. Aerophobia Hint


Question 4 of 10
4. Hippophobia Hint


Question 5 of 10
5. Arachnophobia Hint


Question 6 of 10
6. Hydrophobia Hint


Question 7 of 10
7. Triskaidekaphobia Hint


Question 8 of 10
8. Ergophobia Hint


Question 9 of 10
9. Xenophobia Hint


Question 10 of 10
10. Claustrophobia Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : blackavar72: 10/10
May 27 2024 : miranda101: 10/10
May 27 2024 : crawfish64: 10/10
May 26 2024 : RJOhio: 10/10
May 25 2024 : Shiary: 9/10
May 25 2024 : Edzell_Blue: 9/10
May 20 2024 : laurencb63: 10/10
May 20 2024 : HumblePie7: 8/10
May 17 2024 : Wanderess: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Zoophobia

Answer: animals

2. Toxiphobia

Answer: poisoning

3. Aerophobia

Answer: flying

Also known as aviophobia. Areophobia is also a fear of drafts or air currents.
4. Hippophobia

Answer: Horses

5. Arachnophobia

Answer: spiders

6. Hydrophobia

Answer: water

Hydrophobia is also the name for rabies. Aquaphobia is the fear of water because of the possibility of drowning. Hydrophobia is more the fear of drinking water.
7. Triskaidekaphobia

Answer: thirteen

8. Ergophobia

Answer: work

9. Xenophobia

Answer: strangers

Xenophobia can also relate to foreign people as well.
10. Claustrophobia

Answer: enclosed spaces

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Is It Me? Very Easy
2. Phobias Very Easy
3. Phobia or Faux-bia Easier
4. More Phobias For The 21st Century Easier
5. Perfectly Peculiar Phobias Easier
6. Number Phobias Easier
7. A Day with Frenzy the Phobic Fox Easier
8. Name that Phobia! Easier
9. Phobias Easier
10. Be Very Afraid... Easier
11. Ten Unusual Phobias Two Easier
12. Overcoming Phobophobia Easier

5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us