FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bobcats Inaugural 200405 Season
Quiz about Bobcats Inaugural 200405 Season

Bobcats Inaugural 2004-05 Season Quiz


This quiz is about the 2004-05 NBA expansion Charlotte Bobcats.

A multiple-choice quiz by shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Charlotte Hornets

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,286
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
919
- -
Question 1 of 10
1. Emeka Okafor was Charlotte's first ever draft pick, but who was the other rookie to make the roster? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the Bobcats first coach? Hint


Question 3 of 10
3. Steve Smith is the most experienced player on the team. What team did he play with prior to coming to the Bobcats? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the only player to have played for both franchises at the start of their 2004 preseason, that have been located in Charlotte? Hint


Question 5 of 10
5. What team did guard/forward Gerald Wallace play with before being taken in the expansion draft? Hint


Question 6 of 10
6. Which team did the Bobcats make their regular season debut against? Hint


Question 7 of 10
7. Which team did Charlotte conclude it's inaugural preseason against? Hint


Question 8 of 10
8. Which pick was Emeka Okafor taken with? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first Bobcat player to play with team USA, while under contract with the Bobcats? Hint


Question 10 of 10
10. What was the Bobcats' record in the 2004 NBA summer league? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Emeka Okafor was Charlotte's first ever draft pick, but who was the other rookie to make the roster?

Answer: Bernard Robinson

Robinson was the other rookie, the other three are all second year players. Robinson was drafted out of Michigan.
2. Who was the Bobcats first coach?

Answer: Bernie Bickerstaff

Bickerstaff has spent 10 seasons as a head coach with three different teams. He also was an assistant coach for 12 years. Bickerstaff has also coached in Seattle, Denver, and Washington.
3. Steve Smith is the most experienced player on the team. What team did he play with prior to coming to the Bobcats?

Answer: New Orleans

Smith has played for all four of these teams. He started out with Miami, then was traded to Atlanta, traded to Portland, then San Antonio. Before the 2003 season he signed with the Hornets. Ironically, the New Orleans franchise was formerly based in Charlotte.
4. Who was the only player to have played for both franchises at the start of their 2004 preseason, that have been located in Charlotte?

Answer: Steve Smith

Smith played for the Hornets prior to coming to the Bobcats. He therefore was the first player to ever play for both teams.
5. What team did guard/forward Gerald Wallace play with before being taken in the expansion draft?

Answer: Sacramento

Wallace had played his entire career with Sacramento before being taken in the expansion draft.
6. Which team did the Bobcats make their regular season debut against?

Answer: Washington

Charlotte played Washington to start both the preseason and the regular season. Charlotte lost the game by a score of 103-96. Emeka Okafor led the team in scoring(19), rebounding(10), and minutes(32) for the game.
7. Which team did Charlotte conclude it's inaugural preseason against?

Answer: Atlanta

Charlotte hosted the Atlanta Hawks in the final preseason game of the year. They won the game 93-89. Okafor led the team in scoring, and Jason Hart in rebounds.
8. Which pick was Emeka Okafor taken with?

Answer: Second

Okafor was the number two selection. Dwight Howard went to the Orlando Magic with the first overall pick in the 2004 draft. Okafor was the 2004 NCAA Final Four MVP for UConn.
9. Who was the first Bobcat player to play with team USA, while under contract with the Bobcats?

Answer: Emeka Okafor

Okafor was the first player to play for team USA while being under contract with the Bobcats. Steve Smith, who also was on the inaugural team roster, played for team USA in the early 90s.
10. What was the Bobcats' record in the 2004 NBA summer league?

Answer: 10-2

The Bobcats went 10-2 behind summer league MVP Jason Kapono. Kapono, a forward, was a second year player out of UCLA. He played 41 games for Cleveland during his rookie campaign.
Source: Author shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Early Quizzes:

I've been a member of this site for a long time. These quizzes were written when I was just starting out.

  1. High School Wrestling Difficult
  2. High School Wrestling Difficult
  3. 2002-03 Detroit Pistons Tough
  4. Detroit Pistons 2004-05 Average
  5. Reversal Average
  6. Bobcats Inaugural 2004-05 Season Tough
  7. Interesting Records in the NBA Average
  8. NBA 2003 Draft Average
  9. RPG Games on the PS2 Difficult
  10. NBA All-Stars 2004 Tough
  11. NBA All-Stars: 2004 Average
  12. Ohio Athletic Conference 2004 Tough

5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us