FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Michigan Quizzes, Trivia and Puzzles
 Michigan Quizzes, Trivia

Michigan Sports Trivia

Michigan Sports Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality

Fun Trivia
11 Michigan Sports quizzes and 120 Michigan Sports trivia questions.
1.
  Doing it Detroit Style: Numbers of the Stars    
Match Quiz
 10 Qns
Some of the most famous jerseys in the history of professional sports have been hung in the rafters in the Motor City. Can you match the jersey numbers to the players?
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Aug 09 16
Average
Shadowmyst2004
257 plays
2.
  Sport in Michigan    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the third quiz in this series of sports in individual US states; this one visits the Great Lakes State.
Average, 10 Qns, Dizart, Aug 25 12
Average
Dizart gold member
382 plays
3.
  How'd They Lose to Them?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the greatest losses of the many sports teams from the state of Michigan.
Average, 10 Qns, joemc37, Mar 26 07
Average
joemc37
414 plays
4.
  Michigan Pro Sports    
Match Quiz
 10 Qns
Match the sport to the name of the professional team that has called somewhere in Michigan home during the franchise's history.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Nov 22 17
Average
Shadowmyst2004
Nov 22 17
223 plays
5.
  15 Questions about Detroit Sports    
Multiple Choice
 15 Qns
See what you know about Detroit Sports!
Average, 15 Qns, Looney, Sep 04 19
Average
Looney
Sep 04 19
1168 plays
6.
  Detroit: City of Champions    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the best of the Motor City?
Tough, 10 Qns, pen-florida, Feb 13 07
Tough
pen-florida
361 plays
7.
  Fake Headlines: Detroit Coaching Style    
Multiple Choice
 15 Qns
Extra! Extra! Read all about it! Detroit's major sports teams fire another head coach! I will give you a fake headline (the facts are true, I just made up the headlines) and you tell which coach or manager I am talking about.
Average, 15 Qns, brnwshd85, Dec 14 05
Average
brnwshd85
330 plays
8.
  Michigan Championship Teams    
Multiple Choice
 10 Qns
The state of Michigan has a great sports heritage, and these are just a few questions about some of the greatest teams in Michigan, both pro and college.
Average, 10 Qns, brnwshd85, Apr 30 04
Average
brnwshd85
369 plays
9.
  It's All About Detroit    
Multiple Choice
 10 Qns
Just some good questions about Detroit sports.
Tough, 10 Qns, paulux20, Feb 16 07
Tough
paulux20
226 plays
10.
  More Detroit Sports    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge about sports in the Motor City
Tough, 10 Qns, lamprey187, Apr 30 04
Tough
lamprey187
350 plays
trivia question Quick Question
November 28, 2005: "Lions fire head coach, and promote former Bears head coach and Lions defensive back to interim job". Who did the Lions promote?

From Quiz "Fake Headlines: Detroit Coaching Style"




11.
  Test yourself! Detroit Sports Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The wide world of Detroit sports.
Difficult, 10 Qns, joemc37, Oct 15 06
Difficult
joemc37
293 plays
Related Topics
  Michigan Famous People [People] (5 quizzes)

  Michigan Wolverines [Sports] (15 quizzes)

  Mixed Michigan [General] (2 quizzes)

  Michigan [Geography] (16 quizzes)

  Michigan History [History] (9 quizzes)


Michigan Sports Trivia Questions

1. The Detroit Lions have been playing NFL football in Motown since 1934, but which Ohio city was their original home?

From Quiz
Sport in Michigan

Answer: Portsmouth

The Portsmouth Spartans were NFL members from 1930 until 1933, when they were sold and relocated to Detroit, renaming themselves the Lions. Their most successful era of the 20th century came in the 1950s when they won the NFL title on three occasions.

2. After a two year lull since winning the 1984 World Series, the Detroit Tigers made it to the 1987 postseason. What team, helped by two victories from pitcher Bert Blyleven, defeated the Tigers in just 5 games during the AL championship series?

From Quiz How'd They Lose to Them?

Answer: Minnesota Twins

It was 19 years until the Tigers once again made the playoffs in the 2006 season. Some of the notable names from that 1987 Detroit Tigers team included Kirk Gibson, Lou Whitaker, Alan Trammell, Jack Morris, and Mike Henneman.

3. Who did the Detroit Red Wings defeat in the 1997 Stanley Cup Finals?

From Quiz Detroit: City of Champions

Answer: Philadelphia Flyers

The Red Wings swept away the Flyers to win their first Stanley Cup Championship in 42 years. Mike Vernon was named playoff MVP.

4. How many Detroit Tigers won gold glove awards in 1984?

From Quiz Detroit Sports

Answer: 3

The dynamic double-play duo of Alan Trammell and Lou Whitaker, along with Lance Parrish.

5. October 14, 1999: "The Tigers hire recently fired Brewers' manager and former Pittsburgh Pirates infielder". Who did the Tigers hire?

From Quiz Fake Headlines: Detroit Coaching Style

Answer: Phil Garner

Don't tell the Tigers organization but maybe the manager isn't the problem. Phil Garner would lead the Houston Astros to the World Series in 2005.

6. What team did the Michigan State Spartans men's basketball team beat in the final game of the 2000 Final Four to win the National Championship?

From Quiz Michigan Championship Teams

Answer: Florida

North Carolina lost to Florida in the semi-final of the final four that year, and Wisconsin lost to Michigan State. Kentucky went home early that year when they lost to Syracuse in the second round.

7. What was hall of famer Ty Cobb's nickname?

From Quiz More Detroit Sports

Answer: Georgia Peach

'The great trouble with baseball today is that most players are in the game for the money that's in it - not for the love of it, the excitement, and the thrill of it.' - Ty Cobb, 1960.

8. Where do the Detroit Lions play their home games?

From Quiz Detroit Sports

Answer: Ford Field

Before 1975, the Lions played at Tiger Stadium and from 1975 to 2001, they played at the Pontiac Silverdome. They moved to Ford Field in 2002.

9. Which golf course northwest of Detroit has, up until 2012, been host to six US Opens, three PGA championships, and the 2004 Ryder Cup?

From Quiz Sport in Michigan

Answer: Oakland Hills

Oakland Hills, situated in Bloomfield Township, first hosted the US Open in 1924, and hosted its first PGA Championship in 1972. Major winners over the course include Ben Hogan at the 1951 Open, Gary Player at the 1972 PGA and Padraig Harrington at the 2008 PGA. Europe, captained by Bernhard Langer, thrashed the USA 18.5 - 9.5 in the 2004 Ryder Cup at Oakland Hills.

10. How many yards did Barry Sanders gain rushing in his magical 10 years with the Lions?

From Quiz It's All About Detroit

Answer: 15,269

There wasn't single season in which Barry didn't gain at least 1,000 yards.

11. What Piston hit the game winning shot with :00.7 remaining in game 5 of the 1990 NBA Finals?

From Quiz Detroit: City of Champions

Answer: Vinnie Johnson

Vinnie "The Microwave" Johnson made the biggest shot of his career to give the Pistons a 92-90 lead over the Portland Trail Blazers. Because there was only :00.7 remaining on the clock, Vinnie earned the nickname double-O-seven. Terry Porter missed the last ditch three-point effort and the Pistons won their second straight World Championship. Isiah Thomas was named Finals MVP.

12. Who was the head coach of the Detroit Lions during their 1957 championship season?

From Quiz Detroit Sports

Answer: George Wilson

One of the greatest comebacks in NFL history was under Wilson's watch. The Lions trailed the 49ers by 20 points in the 3rd quarter of the 1957 Western Conference playoff game. In brave fashion, the Lions scored 24 unanswered points to beat the 49ers 31-27.

13. November 6, 2000: "Bobby Ross resigns, Lions name former University of Michigan head coach as interim coach". Who did the Lions hire?

From Quiz Fake Headlines: Detroit Coaching Style

Answer: Gary Moeller

Gary Moeller ended his U of M head coaching days mired in controversy when he was arrested at a metro Detroit restaurant on alcohol-related charges.

14. What 1984 Detroit Tigers' pitcher won the AL Cy Young award?

From Quiz Michigan Championship Teams

Answer: Willie Hernandez

Willie had 32 saves in 33 attempts, and lead the league in games pitched with 80. Dan Quisenberry of the Kansas City Royals also had an excellent season with 44 saves and finished 2nd in the voting.

15. Name the former Detroit Lions star that won the Heisman Trophy in 1955

From Quiz More Detroit Sports

Answer: Howard Cassidy

He played 8 years with the Detroit Lions, one year with the Philadelphia Eagles, and one year with the Cleveland Browns, then formed his own company which manufactured concrete pipe.

16. Where do the Detroit Tigers play their home games?

From Quiz Detroit Sports

Answer: Comerica Park

The Tigers began playing there on April 11th, 2000.

17. The University of Michigan gridiron team regularly play to crowds of over 100,000 at Michigan Stadium in Ann Arbor. What is the nickname of this stadium?

From Quiz Sport in Michigan

Answer: The Big House

Opened in 1927, Michigan Stadium had a capacity of 109,901 in 2012, although attendances that exceed the official capacity are commonplace. By the end of the 2011 season, the Michigan Wolverines had sold out every home game since November, 1975.

18. It was the 1991 NFL season, and the playoffs were upon us. The Detroit Lions were in their first NFC championship game in the Super Bowl era. What team, led by QB Mark Rypien, dominated the Lions and defeated them by the score 41-10?

From Quiz How'd They Lose to Them?

Answer: Washington Redskins

The 1991 season saw the Detroit Lions amass a 12-4 regular season record. In the divisional playoffs, they defeated the Dallas Cowboys 38-6 for their first postseason victory since the 1957 season. The Washington Redskins, who ended the Lions' playoff run, went on to defeat the Buffalo Bills in Super Bowl XXVI.

19. How many games did it take the Red Wings to defeat the St. Louis Blues in the 2002 Conference Semi-Finals?

From Quiz It's All About Detroit

Answer: 5

The first 2 went to Detroit, game 3 was a 6-1 blowout by the Blues, then the Wings polished them off in the next 2.

20. What year did the Detroit Tigers win their first World Series?

From Quiz Detroit: City of Champions

Answer: 1935

In their fifth World Series, the historic Tigers finally became World Champions. The Tigers defeated the Chicago Cubs for the Championship.

21. Where did the Fort Wayne (Detroit) Pistons play their home games during their first season in the NBL?

From Quiz Detroit Sports

Answer: North Side High School

Imagine playing in a gym as a professional? Thankfully, Zollner moved them to Detroit in 1957.

22. January 21, 2001: Marty who? "Lions hire San Francisco 49ers offensive coordinator to head coaching job". Which Marty did the Lions hire?

From Quiz Fake Headlines: Detroit Coaching Style

Answer: Marty Mornhinweg

Marty Mornhinweg's hiring marked the beginning of the lackluster Matt Millen era. This would not be the last of Millen's questionable moves.

23. The Detroit Pistons won back-to-back world championships in 1988-89 and 1989-90. Who did the Pistons beat to win their second championship?

From Quiz Michigan Championship Teams

Answer: Portland Trailblazers

One of the most memorable moments of this series was when Vinnie "The Microwave" Johnson, hit the game winning and series clinching shot in the fifth game with 0:0.7 seconds left in the game.

24. Who played centerfield for the Detroit Tigers during the 1968 World Series?

From Quiz More Detroit Sports

Answer: Jim Northrup

Jim hit a crucial triple off Bob Gibson in the seventh inning of the final game to snatch the series from the Cardinals.

25. When they left the Olympia in 1979, the Detroit Red Wings played their home games at ______ .

From Quiz Detroit Sports

Answer: Joe Louis Arena

The Red Wings had played at the Olympia until 1979.

26. The Detroit Red Wings joined the NHL in 1926 under their original nickname of the Cougars. One of their most famous players was which 1950s/1960s icon, known simply as "Mr Hockey"?

From Quiz Sport in Michigan

Answer: Gordie Howe

Gordie Howe, from Saskatchewan, Canada, made his NHL debut with the Red Wings in 1945 and would remain in Detroit until 1971, playing in almost 1,700 games and scoring nearly 800 goals. He helped the Red Wings bring the Stanley Cup back to Detroit on four occasions.

27. The Pistons were down 3 games to 1 in the 2003 NBA Conference Semi-Finals. Who did they come back to beat 4 games to 3?

From Quiz It's All About Detroit

Answer: Orlando Magic

After they beat Orlando in 7 games, they went on to the conference finals for the first time since 1991. It started a 4-year stretch in which the Pistons reached at least the Conference Finals.

28. Who coached the Pistons to the 2004 World Championship?

From Quiz Detroit: City of Champions

Answer: Larry Brown

Larry became the first coach to win an NCAA National Championship (Kansas, 1988) and a NBA World Championship. He won the title in his first year with the Pistons.

29. How many total penalty minutes did the Detroit Red Wings have in the 1985-86 season?

From Quiz Detroit Sports

Answer: 2393

Oddly enough, the Wings missed the playoffs that year. It seems that more penalty minutes doesn't equate to more victories.

30. April 19, 2001: "Recently hired Pistons' president of basketball operations and former player, fires head coach George Irvine". What former Pistons' great was running the show when Irvine was fired?

From Quiz Fake Headlines: Detroit Coaching Style

Answer: Joe Dumars

Isiah Thomas was part owner and executive vice president of basketball operations for the Toronto Raptors, head coach of the Indiana Pacers, and was named the New York Knicks president of basketball operations in 2003. Bill Laimbeer went on to a number of things after retirement including running the family business, color analyst for Pistons basketball broadcasts, and head coach of the Detroit Shock of the WNBA. Soupy Sales was a pie-throwing comedian, and variety show host in 1950s, 1960s, and 1970s, and held a number of other roles of note throughout his career.

This is category 11763
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.