FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Michigan Pro Sports
Quiz about Michigan Pro Sports

Michigan Pro Sports Trivia Quiz


Match the sport to the name of the professional team that has called somewhere in Michigan home during the franchise's history.

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Michigan

Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
221
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Detroit Dark Angels  
  Roller Hockey
2. MotorCity Revive  
  Ultimate Disc
3. Detroit Mechanix  
  Women's Football
4. Waza Flo  
  Soccer
5. Detroit Red Wings  
  Women's Baseball
6. Grand Rapids Drive  
  Ice Hockey
7. Lansing Lugnuts  
  Women's Basketball
8. Detroit Shock  
  Basketball
9. Michigan Panthers  
  Football
10. Muskegon Belles  
  Baseball





Select each answer

1. Detroit Dark Angels
2. MotorCity Revive
3. Detroit Mechanix
4. Waza Flo
5. Detroit Red Wings
6. Grand Rapids Drive
7. Lansing Lugnuts
8. Detroit Shock
9. Michigan Panthers
10. Muskegon Belles

Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 64: 4/10
Feb 10 2024 : Guest 75: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Detroit Dark Angels

Answer: Women's Football

The team was founded in 2010 and joined the Women's Football Alliance. They won division championships in 2011 and 2012, but then spent several years near the bottom of the standings. The team is one of several Detroit area women's professional football teams.
2. MotorCity Revive

Answer: Roller Hockey

The Motor City Revive play in the National Roller Hockey League. The NRHL is one of the few professional roller hockey leagues in the US. They play their home games in West Bloomfield.
3. Detroit Mechanix

Answer: Ultimate Disc

Ultimate Disc was at one time known as Ultimate Frisbee but had to change the name since Frisbee is a registered trademark. The Mechanix are one of several teams to play in the American Ultimate Disc League. The competing league, Major League Ultimate, folded on December 31, 2016.
4. Waza Flo

Answer: Soccer

The Waza Flo are an indoor soccer team that calls Flint, Michigan home. The team was founded in 2008 as Detroit Waza Flo and made it to the U.S. Open Cup final game that season. In 2013 the team won the U.S. Open Cup Championship.
5. Detroit Red Wings

Answer: Ice Hockey

The Red Wings are one of four major professional sports teams that play in Detroit, and one of the most successful hockey teams in the NHL's history. The team has won the Stanley Cup on multiple occasions and have rarely failed to make the playoffs since the early 1980s. The other major professional teams in Detroit are the Pistons (NBA), Tigers (MLB) and Lions (NFL).
6. Grand Rapids Drive

Answer: Basketball

The team was founded in Anaheim, California as the Anaheim Arsenal in 2006. It then moved to Springfield, Massachusetts in 2009 and then to Grand Rapids in 2014. The team played in the NBA Development league while in all of these locations.
7. Lansing Lugnuts

Answer: Baseball

The Lansing Lugnuts are a single-A minor league team associated with the Toronto Blue Jays. They moved to Lansing in 1996. Prior to that move they had been located in three other cities and played under many names, including Springfield Sultans (1994-1995), Waterloo Diamonds (1989-1993), Waterloo Indians (1977-1988), Waterloo Royals (1970-1976), Waterloo Hawks (1958-1969), Lafayette Red Sox (1956-1957) and Lafayette Chiefs (1955).
8. Detroit Shock

Answer: Women's Basketball

The Shock debuted in 1998, and won three WNBA championships prior to relocating to Tulsa in 2009. They were league champions in 2003, 2006, and 2008. After several years in Tulsa the team moved again, this time to Dallas where it was renamed the Dallas Wings in 2016.
9. Michigan Panthers

Answer: Football

The Panthers played the 1983-84 seasons under that moniker in the United States Football League. They then merged with the Oakland Invaders for the franchise's final season. The team folded when the league went under after trying to switch to a fall schedule and compete with the more powerful NFL.
10. Muskegon Belles

Answer: Women's Baseball

The Belles were a team in the All-American Girls Professional Baseball League - the same league that the movie "A League of Their Own" was made about. They played the 1953 season and folded. They were managed by Joe Cooper to a last place finish with a 39-70 record.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Fifiona81 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Quizzes That Need to be Rated (part 10):

Broken into 10 quiz increments, these are my quizzes, some years old, that need a couple ratings to fall off the "new" designation. If you play, please rate.

  1. UFO: The Otis Files Average
  2. Green Rangers Average
  3. Arizona Easier
  4. Black Rangers Average
  5. Fake Books from Real Movies and Television Average
  6. "Sixth" Rangers Average
  7. Religions Based on Fictional Materials Average
  8. S1:E2/3 "The Slumber Party" & "A Kicking Weasel" Average
  9. S1: Ep4/5 "Home Shopping" & "Love is on the Air" Average
  10. Michigan Pro Sports Average

2/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us