FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Fake Books from Real Movies and Television
Quiz about Fake Books from Real Movies and Television

Fake Books from Real Movies and Television Quiz


Identify which movie or TV series the fake book title came from.

A matching quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,125
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
392
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "From Outer Space" by Jose Chung  
  Back to the Future
2. "Under the Hood" by Hollis Mason  
  The Twilight Zone
3. "The Corpse Danced at Midnight" by J. B. Fletcher  
  Murder, She Wrote
4. "Microchip Logic: The Liberation Of the Left Brain" by John Valentine  
  Beetlejuice
5. "The Book of Evil"  
  Saturday the 14th
6. "The End of the World" by Milton Angland  
  Ghostbusters II
7. "A Match Made in Space" by George McFly   
  Watchmen
8. "Handbook for the Recently Deceased"  
  The X-Files
9. "Old Custer" by Eli Cash  
  The Royal Tenenbaums
10. "The Hobb's End Horror" by Sutter Cane  
  In the Mouth of Madness





Select each answer

1. "From Outer Space" by Jose Chung
2. "Under the Hood" by Hollis Mason
3. "The Corpse Danced at Midnight" by J. B. Fletcher
4. "Microchip Logic: The Liberation Of the Left Brain" by John Valentine
5. "The Book of Evil"
6. "The End of the World" by Milton Angland
7. "A Match Made in Space" by George McFly
8. "Handbook for the Recently Deceased"
9. "Old Custer" by Eli Cash
10. "The Hobb's End Horror" by Sutter Cane

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "From Outer Space" by Jose Chung

Answer: The X-Files

The book was from the "X-Files" episode called "Jose Chung's From Outer Space" which was the 20th episode of season 3.

It's one of my personal favorite episodes of the series. Alex Trebek and Jesse Ventura appear as two of the men in black during the episode.
2. "Under the Hood" by Hollis Mason

Answer: Watchmen

For the purposes of this quiz the fake book was from the "Watchmen" movie, released in 2009. That movie was an adaptation of a graphic novel of the same name that came about 20 years prior. The graphic novel was written by Alan Moore and Dave Gibbons.
3. "The Corpse Danced at Midnight" by J. B. Fletcher

Answer: Murder, She Wrote

Jessica Fletcher was played by Angela Lansbury from 1984-2003 on the series. In the series she was a mystery writer who often solved mysteries before writing books about them.

"The Corpse Danced at Midnight" was the first of more than 42 books mentioned by name in the series.
4. "Microchip Logic: The Liberation Of the Left Brain" by John Valentine

Answer: The Twilight Zone

This book was mentioned during the "Twilight Zone" movie. The scene in the TV series of the same name. John Lithgow portrayed the author, John Valentine in the movie.
5. "The Book of Evil"

Answer: Saturday the 14th

Released in 1981, the movie was a spoof of horror movies of the time. "The Book of Evil" was a spoof of the "Necronomicon" from the "Evil Dead" films.

The movie featured the acting talents of Richard Benjamin, Paula Prentiss, Jeffrey Tambor, Severn Darden, Kari Michaelsen, Rosemary DeCamp, Kevin Brando, Nancy Lee Andrews and many others.
6. "The End of the World" by Milton Angland

Answer: Ghostbusters II

The second movie in the "Ghostbusters" franchise was released in 1989.
The author appeared on the TV series "The World of the Psychic" which was hosted by Bill Murray's Peter Venkman. Kevin Dunn, uncredited, played the character in the movie.
7. "A Match Made in Space" by George McFly

Answer: Back to the Future

The original "Back to the Future" movie came out in 1985. In the movie Marty McFly (Michael J. Fox) travelled back in time and inspired his own father into becoming a science fiction writer.

George McFly was transformed into a famous author, instead of a spineless loser after the visit from his son. Marty wore a hazmat suit and used the name Darth Vader when he visited his father.
8. "Handbook for the Recently Deceased"

Answer: Beetlejuice

"Beetlejuice" came out a year before "Batman" and was one of the keys to making Michael Keaton a huge star in the late 1980s and early 1990s. He played the titular character. Alec Baldwin and Gina Davis though were the ghosts who were in need of the "Handbook for the Recently Deceased".
9. "Old Custer" by Eli Cash

Answer: The Royal Tenenbaums

Released in 2001, the movie starred Gene Hackman, Owen Wilson, Anjelica Huston, Ben Stiller and many other big named actors.

It followed a family as the father learned his ex-wife was planning to remarry and he was about to lose his house.

Wes Anderson and Owen Wilson were nominated for an Oscar for Best Screenplay for the movie.
10. "The Hobb's End Horror" by Sutter Cane

Answer: In the Mouth of Madness

Sutter Cane was played by Sam Neill in the 1994 movie. John Carpenter directed and did the scoring of the film. In the movie it is mentioned that Sutter Cane writes scarier stories than Stephen King, and outsells him as well.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Quizzes That Need to be Rated (part 10):

Broken into 10 quiz increments, these are my quizzes, some years old, that need a couple ratings to fall off the "new" designation. If you play, please rate.

  1. UFO: The Otis Files Average
  2. Green Rangers Average
  3. Arizona Easier
  4. Black Rangers Average
  5. Fake Books from Real Movies and Television Average
  6. "Sixth" Rangers Average
  7. Religions Based on Fictional Materials Average
  8. S1:E2/3 "The Slumber Party" & "A Kicking Weasel" Average
  9. S1: Ep4/5 "Home Shopping" & "Love is on the Air" Average
  10. Michigan Pro Sports Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us