FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Brian Piccolo
Quiz about Brian Piccolo

Brian Piccolo Trivia Quiz


This quiz is about the life of the all-time inspirational player in my opinion.

A multiple-choice quiz by bilig. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players L-R
  8. »
  9. Brian Piccolo

Author
bilig
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
321
- -
Question 1 of 10
1. What was the year of Brian Piccolo's birth?
Hint


Question 2 of 10
2. What college did Brian Piccolo attend? Hint


Question 3 of 10
3. What was Brian's jersey number when he was with the Bears? Hint


Question 4 of 10
4. What was the year of Brian Piccolo's death? Hint


Question 5 of 10
5. Even though Brian Piccolo lead the nation in rushing his senior year, he wound up in which spot for scoring that season? Hint


Question 6 of 10
6. In which round did the Bears draft Brian Piccolo? Hint


Question 7 of 10
7. How many 100+ rushing yard games did Brian have in his careet? Hint


Question 8 of 10
8. In which season was Brian Piccolo and Gayle Sayers roommates? Hint


Question 9 of 10
9. In which year did Brian Piccolo score his first touchdown? Hint


Question 10 of 10
10. November 23rd, 1969, Gale Sayers broke the news to the team about Pic's condition, and they dedicated the game to Piccolo. Which team did they play and lose to that day? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the year of Brian Piccolo's birth?

Answer: 1943

Louis Brian Piccolo was born October 31, 1943 in Pittsfield, MA.
2. What college did Brian Piccolo attend?

Answer: Wake Forest

Brian had a full scholarship to attend Wake Forest.
3. What was Brian's jersey number when he was with the Bears?

Answer: 41

Gayle Sayers was number 40 and Payton was 34. All three of these jersey numbers have been retired by the Bears.
4. What was the year of Brian Piccolo's death?

Answer: 1970

Brian died June 16, 1970.
5. Even though Brian Piccolo lead the nation in rushing his senior year, he wound up in which spot for scoring that season?

Answer: 1st

Pic lead the nation in both scoring and rushing yardage, yet was not drafted by the NFL.
6. In which round did the Bears draft Brian Piccolo?

Answer: He was not drafted but signed as a free agent

The other NFL teams did not think that he was big enough or fast enough to make it in the NFL.
7. How many 100+ rushing yard games did Brian have in his careet?

Answer: 1

In 1969, he rushed for 112 yards in the Bears' 23-17 victory over the New Orleans Saints.
8. In which season was Brian Piccolo and Gayle Sayers roommates?

Answer: 1967

This marked the first interracial rooming of players in the NFL.
9. In which year did Brian Piccolo score his first touchdown?

Answer: 1968

When Pic was in for the injured Sayers, he scored his first two touchdowns.
10. November 23rd, 1969, Gale Sayers broke the news to the team about Pic's condition, and they dedicated the game to Piccolo. Which team did they play and lose to that day?

Answer: Colts

The Bears lost the game 24-21.
Source: Author bilig

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Honoring Brian Piccolo Average
2. Terrell Owens Average
3. Joe Willie Namath Average
4. My Favorite NFL Quarterback Was .. Average
5. Steve McNair Memories Average
6. The Amazing Donovan McNabb Tough
7. Steve Largent Difficult
8. Jim McMahon Average
9. Big Ben Roethlisberger Tough
10. Jerry Rice Difficult
11. Randy Moss Very Difficult

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us