FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Honoring Brian Piccolo
Quiz about Honoring Brian Piccolo

Honoring Brian Piccolo Trivia Quiz


This quiz is about the late, great Brian Piccolo. Anyone who has been a fan of American Football for a long time knows about this heroic young man.

A multiple-choice quiz by MommyPanda. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players L-R
  8. »
  9. Brian Piccolo

Author
MommyPanda
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,339
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
602
- -
Question 1 of 15
1. What pro football team did Brian play for? Hint


Question 2 of 15
2. What was Brian's number?

Answer: (Between 30 and 50)
Question 3 of 15
3. What Christian denomination did he belong to? Hint


Question 4 of 15
4. Which statement below is correct? Hint


Question 5 of 15
5. While attending high school, what sport was Brian's true passion? Hint


Question 6 of 15
6. After leaving high school, which college did Brian accept a scholarship to? Hint


Question 7 of 15
7. His senior year, at this college listed above, was an exceptional year. What record did he hold? Hint


Question 8 of 15
8. After his last year at college, he signed on with the Chicago Bears. Who was his roommate that year? They became the best of friends. Remember his name? Hint


Question 9 of 15
9. What was Brian's wife's name? Hint


Question 10 of 15
10. Brian Piccolo had a special recipe for success. It was? Hint


Question 11 of 15
11. When he was playing for the Chicago Bears, many thought he wasn't big enough to do very good. What was his height and weight? Hint


Question 12 of 15
12. What disease did Brian die from? Hint


Question 13 of 15
13. At the time of Brian's death in 1970, the disease was thought to be incurable. Now, due to many years of research it has a cure rate of ____ ? Hint


Question 14 of 15
14. What other cancer is related to the one that killed Brian Piccolo? Hint


Question 15 of 15
15. What is the 2 word movie that was first released in 1971 about the life and death of Brian Piccolo?

Answer: (2 words, look at the above questions for the answer.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What pro football team did Brian play for?

Answer: Chicago Bears

He signed as a free agent in 1965.
2. What was Brian's number?

Answer: 41

After his death, his number 41 jersey was retired.
3. What Christian denomination did he belong to?

Answer: Catholic

His funeral was at Chirst the King Roman Catholic Church, in Chicago, IL. While growing up he attended a Catholic high school.
4. Which statement below is correct?

Answer: Brian was the youngest of 3 boys

5. While attending high school, what sport was Brian's true passion?

Answer: baseball

Brian excelled in baseball most of his high school. It wasn't until his senior year that he really did well at football.
6. After leaving high school, which college did Brian accept a scholarship to?

Answer: Wake Forest

He was offered a scholarship to both Wake Forest and Wichita State, but he chose Wake Forest, in Winston-Salem, NC.
7. His senior year, at this college listed above, was an exceptional year. What record did he hold?

Answer: leading rusher for the nation

His senior year he led the nation in rushing yardage, carrying the ball 252 times for more than 1000 yards!
8. After his last year at college, he signed on with the Chicago Bears. Who was his roommate that year? They became the best of friends. Remember his name?

Answer: Gale Sayers

While Butkus, DeLong, and Jones were all teammates of Piccolo's, it was Gale Sayers that was so close to Brian. The movie 'Brian's Song' was about the incredible friendship between Brian and Gayle. Their friendship shattered all the racial boundaries that were very evident at that time in our history. Gayle was an African-American and Brian was white.
9. What was Brian's wife's name?

Answer: Joy

He also had three daughters, Lori, Tracy, and Kristi.
10. Brian Piccolo had a special recipe for success. It was?

Answer: talent, determination, and luck

11. When he was playing for the Chicago Bears, many thought he wasn't big enough to do very good. What was his height and weight?

Answer: 6 feet, 205 pounds

12. What disease did Brian die from?

Answer: cancer

The formal name of the cancer was 'embryonal cell carcinoma'.
13. At the time of Brian's death in 1970, the disease was thought to be incurable. Now, due to many years of research it has a cure rate of ____ ?

Answer: 95 percent

AMAZING isn't it? Almost 100 percent of those with this disease will now be cured. That is many dollars of research doing a very good job!
14. What other cancer is related to the one that killed Brian Piccolo?

Answer: testicular cancer

Since the Brian Piccolo Cancer Research Fund was started in 1970, a lot of the money has also been used to research testicular cancer, bringing that cure rate to over 95 percent!
15. What is the 2 word movie that was first released in 1971 about the life and death of Brian Piccolo?

Answer: Brian's Song

Source: Author MommyPanda

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Brian Piccolo Difficult
2. Terrell Owens Average
3. Jim McMahon Average
4. Steve Largent Difficult
5. My Favorite NFL Quarterback Was .. Average
6. Randy Moss Very Difficult
7. Big Ben Roethlisberger Tough
8. The Amazing Donovan McNabb Tough
9. Steve McNair Memories Average
10. Joe Willie Namath Average
11. Jerry Rice Difficult

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us