Quiz about Formula 1 Driver Nationalities
Quiz about Formula 1 Driver Nationalities

Formula 1 Driver Nationalities Quiz


An easy quiz about the nationalities of the 2005 Formula One drivers. Good luck and enjoy!

A multiple-choice quiz by Blaynos. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Formula 1 Grand Prix
  8. »
  9. F1 Drivers

Author
Blaynos
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,963
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2887
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these drivers is not from Germany? Hint

Nick Heidfeld
Christian Klien
Michael Schumacher
Ralf Schumacher

2. Which of these drivers is not Brazilian? Hint

Rubens Barrichello
Juan-Pablo Montoya
Ricaro Zonta
Felipe Massa

3. Which of these drivers is English? Hint

David Coulthard
Christijan Albers
Mark Webber
Jenson Button

4. Narain Karthikeyan became the first driver to race from which country? Hint

Indonesia
India
Nepal
Bangladesh

5. Tiago Monteiro is from Portugal.

True
False

6. Where is Takuma Sato from? Hint

Japan
South Korea
North Korea
Thailand

7. Where is Patrick Friesacher from? Hint

Scotland
France
Austria
Germany

8. Jarno Trulli and Giancarlo Fisichella are both Swiss.

True
False

9. Where is Kimi Raikkonen from? Hint

Iceland
Norway
Sweden
Finland

10. Where is Jacques Villeneuve from? Hint

Canada
France
USA
none of these options


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these drivers is not from Germany?

Answer: Christian Klien

The Schumacher brothers are from Kerpen, Heidfeld is from Monchengladbach and Klien is Austrian.
2. Which of these drivers is not Brazilian?

Answer: Juan-Pablo Montoya

Barrichello and Massa are from Sao Paulo, Zonta is from Curitiba and Montoya is Colombian.
3. Which of these drivers is English?

Answer: Jenson Button

Button is from Frome, Somerset. Coulthard is from Twynholm in Scotland, Webber is from Queanbeyan in Australia, and Albers hails from Holland.
4. Narain Karthikeyan became the first driver to race from which country?

Answer: India

Karthikeyan is from Madras, and is the first Indian F1 driver.
5. Tiago Monteiro is from Portugal.

Answer: True

Monteiro is from Oporto and has previously raced in Champ Cars.
6. Where is Takuma Sato from?

Answer: Japan

Sato is from Tokyo and is the most successful Japanese driver ever. He has a best result of 3rd place, attained at Indianapolis in 2004.
7. Where is Patrick Friesacher from?

Answer: Austria

Patrick was born in Wolfsberg. He was an F3000 stalwart and won many races, but could never crack the title.
8. Jarno Trulli and Giancarlo Fisichella are both Swiss.

Answer: False

Trulli is from Pescara, Italy, and enjoys making fine wines. Fisichella is a Roman.
9. Where is Kimi Raikkonen from?

Answer: Finland

Despite his nickname of 'The Iceman', Kimi is from Espoo, Finland. The nickname refers to his ability to cope with extreme pressure.
10. Where is Jacques Villeneuve from?

Answer: Canada

Villeneuve is from St. Jean Sur Richelieu in Quebec. Villeneuve was the 1997 F1 champion, driving for Williams-Renault. He qualified on pole-position for his first race in Melbourne 1996. JV was also the 1995 Indy 500 winner and Champ Car champion.
Source: Author Blaynos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 2: 6/10
Dec 01 2022 : Guest 81: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us