FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Impossible Baseball   71
Quiz about Impossible Baseball   71

Impossible Baseball - 71 Trivia Quiz


A 10 question multiple choice quiz about baseball that I challenge you to get more than 3! Welcome to Ozzzland. Good Luck! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Challenge
  8. »
  9. MLB Difficult

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,544
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3878
Last 3 plays: Guest 172 (0/10), Guest 100 (3/10), Dreessen (10/10).
Question 1 of 10
1. Who was the first player to steal 6 bases in a game, and he did it twice in the same season? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first National League player to hit an All-Star game home run? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first player to be ejected from a game for throwing a spitball? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did intentional walks become an official statistic? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following players was caught stealing 42 times in a season? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first pitcher to strike out 100 batters in a season for 20 consecutive seasons? Hint


Question 7 of 10
7. How many consecutive batting titles did Rogers Hornsby win? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first pitcher to lose two complete games in one day? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these pitchers hit 41 batters in a season? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the second player to ever hit a pinch-hit home run in his first Major League at-bat (38 years after the first)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 172: 0/10
Feb 12 2024 : Guest 100: 3/10
Feb 04 2024 : Dreessen: 10/10
Feb 04 2024 : Guest 64: 0/10
Feb 02 2024 : Guest 64: 2/10
Jan 30 2024 : Guest 172: 4/10
Jan 24 2024 : Guest 136: 1/10
Jan 17 2024 : Guest 68: 4/10
Jan 11 2024 : Guest 216: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player to steal 6 bases in a game, and he did it twice in the same season?

Answer: Eddie Collins

An amazing feat by itself but Collins did this 11 days apart while playing for the Philadelphia Athletics in 1912.
2. Who was the first National League player to hit an All-Star game home run?

Answer: Frankie Frisch

Frish did it in the 1933 inaugural game at Comiskey Park in Chicago.
3. Who was the first player to be ejected from a game for throwing a spitball?

Answer: Nels Potter

Potter got caught in 1944 versus the Yankees while pitching for the Browns. Gaylord Perry's mentor?
4. In what year did intentional walks become an official statistic?

Answer: 1955

It first became official in 1955 and Ted Kluszewski was the first to lead the season with 25 passes.
5. Which of the following players was caught stealing 42 times in a season?

Answer: Rickey Henderson

Henderson was caught 42 times which seems like a lot, however, he stole 130 bases in 1982 for Oakland.
6. Who was the first pitcher to strike out 100 batters in a season for 20 consecutive seasons?

Answer: Don Sutton

Sutton was the strikeout king in this category. As a former Dodger, he hit this milestone in 1985 with the Angels.
7. How many consecutive batting titles did Rogers Hornsby win?

Answer: 6

He won a total of 7 batting titles. 6 were consecutive with the Cardinals from 1920-1925.
8. Who was the first pitcher to lose two complete games in one day?

Answer: Wiley Platt

Platt while pitching for the Boston Braves lost both games of a double-header to the Pirates on June 25, 1903. He lost the first game 1-0, then the nightcap 5-3.
9. Which of these pitchers hit 41 batters in a season?

Answer: Joe McGinnity

McGinnity beaned 41 unsuspected batters in 1900 while pitching for Brooklyn.

Phil Knell (pitching for Columbus) beaned 54 in 1891 in the now defunct American Association.
10. Who was the second player to ever hit a pinch-hit home run in his first Major League at-bat (38 years after the first)?

Answer: Eddie Morgan

Morgan did it on April 14, 1936 with St. Louis. Ace Parker of the Athletics did this the following year.
The first was Bill Duggleby (Philadelphia) on April 21, 1898.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Impossible Baseball #1 Difficult
2. Really Hard Baseballs Difficult
3. You Be the Editor! Difficult
4. Eye-Watering Impossible Baseball Difficult
5. MLB Couldn't Ace This Difficult
6. Tough Baseball Difficult
7. Baseball Mixture Difficult
8. Baseball as Hard as Concrete Difficult
9. Tough Baseball #2 Difficult
10. 100 MPH Baseball Difficult
11. Baseball 101 Difficult
12. Tough Baseball #1 Difficult

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us