FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Navin Field
Quiz about Navin Field

Navin Field Trivia Quiz


This is a brief quiz about Navin Field.

A multiple-choice quiz by looney. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Detroit Tigers

Author
looney
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,657
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
614
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Navin Field? Hint

Miami, FL
Pittsburgh, PA
Toronto, ON
Detroit, MI

2. When was the first game at Navin Field played? Hint

April 20, 1912
March 1, 1900
July 19, 1948
May 2, 1914

3. Who was the stadium named after? Hint

Walter Navin
Tom Navin
Homer Navin
Frank Navin

4. Which one of these baseballers never played at Navin Field for the Detroit Tigers? Hint

Harry Heilmann
Cecil Fielder
Hank Greenberg
Mickey Cochrane

5. What was the stadium's original capacity? Hint

29,000
56,000
23,000
32,000

6. Where was home plate set when the stadium was constructed? Hint

Southwest corner
Northwest corner
Southeast corner
Northeast corner

7. What was the only year that Navin Field was home to a World Series Champion? Hint

1934
1915
1929
1935

8. Navin Field became home for the NFL team the Detroit Lions, when it was renamed Briggs Stadium in 1938.

True
False

9. What year were the stands from first to third base double decked? Hint

1913
1923
1931
1932

10. How many seats were added to the second level bleachers and grandstands in 1936? Hint

4,000
3,000
6,000
10,000


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Navin Field?

Answer: Detroit, MI

Navin Field is now known as Tiger Stadium, the former home of the Detroit Tigers (until 1999).
2. When was the first game at Navin Field played?

Answer: April 20, 1912

The Tigers beat Cleveland 6-5 in 11 innings.
3. Who was the stadium named after?

Answer: Frank Navin

Frank Navin was the owner of the Tigers form 1907 to 1935.
4. Which one of these baseballers never played at Navin Field for the Detroit Tigers?

Answer: Cecil Fielder

Cecil Fielder only played in Detroit when it became Tiger Stadium in 1961.
5. What was the stadium's original capacity?

Answer: 23,000

6. Where was home plate set when the stadium was constructed?

Answer: Southwest corner

It was set in the southwest corner to keep the sun out of the batter's eyes.
7. What was the only year that Navin Field was home to a World Series Champion?

Answer: 1935

The Tigers beat the Cubs in 6 games. It became Briggs Stadium in 1938.
8. Navin Field became home for the NFL team the Detroit Lions, when it was renamed Briggs Stadium in 1938.

Answer: True

Navin Field became Briggs Stadium in 1938 after massive renovations, and was the home of the Detroit Lions (National Football League) until 1974 (they moved to the Silverdome in 1975).
9. What year were the stands from first to third base double decked?

Answer: 1923

This increased the seating capacity to 30,000.
10. How many seats were added to the second level bleachers and grandstands in 1936?

Answer: 6,000

This increased the seating capacity to 36,000.
Source: Author looney

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
9/25/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us