FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Randy Johnsons Perfect Game
Quiz about Randy Johnsons Perfect Game

Randy Johnson's Perfect Game Trivia Quiz


Did you watch Randy Johnson throw the 17th perfect game in Major League history on May 18th, 2004? A perfect game occurs when a pitcher allows no batters on base, therefore no hits, no walks, no errors, no nothing!

A multiple-choice quiz by marchmadness. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players
  8. »
  9. MLB Players E-K

Author
marchmadness
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
181,666
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
451
- -
Question 1 of 10
1. For which team did Randy play for when he threw his first perfect game?

Answer: (Two words or just team name)
Question 2 of 10
2. Which team did Randy pitch against when he threw his perfect game? Hint


Question 3 of 10
3. What was the final score of the game? Hint


Question 4 of 10
4. How many batters did Randy strike out in the game? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the opposing pitcher in the game? Hint


Question 6 of 10
6. Which outfielder made a basket catch in the fifth inning, to help preserve the perfect game? Hint


Question 7 of 10
7. How many pitches did Randy throw in his perfect game? Hint


Question 8 of 10
8. Eddie Perez grounded out to second to end the game?


Question 9 of 10
9. What did Randy improve his season record to after his perfect game? Hint


Question 10 of 10
10. Randy Johnson became the oldest pitcher to throw a perfect game when he accomplished his 2004 feat?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For which team did Randy play for when he threw his first perfect game?

Answer: Arizona Diamondbacks

Randy Johnson has played on the Seattle Mariners, Houston Astros, and the Arizona Diamondbacks in 2004.
2. Which team did Randy pitch against when he threw his perfect game?

Answer: Atlanta

None of the Atlanta Braves batters reached base once, as they were retired 27 straight.
3. What was the final score of the game?

Answer: 2-0

Alex Cintron and Chad Tracy had RBI's in Arizona's 2-0 victory.
4. How many batters did Randy strike out in the game?

Answer: 13

His 13 total strikeouts was the second most ever in a perfect game. Sandy Koufax had 14 in his 1965 perfect game against the Cubs.
5. Who was the opposing pitcher in the game?

Answer: Mike Hampton

Mike Hampton allowed two runs on eight hits, which would usually be a good performance, unless your counterpart pitches a perfect game.
6. Which outfielder made a basket catch in the fifth inning, to help preserve the perfect game?

Answer: Danny Bautista

The two closest calls came on this basket catch, and a Mike Hampton dribbler down the third base line. Alex Cintron threw out Hampton by about half a step to save the perfect game.
7. How many pitches did Randy throw in his perfect game?

Answer: 117

He threw 87 strikes and 30 balls. His fastball topped off at 98 miles per hour on the radar.
8. Eddie Perez grounded out to second to end the game?

Answer: False

He struck out Eddie Perez on a 98 MPH fastball, for the 27th consecutive out.
9. What did Randy improve his season record to after his perfect game?

Answer: 4-4

Randy evened his 2004 record at 4-4 with his perfect game victory.
10. Randy Johnson became the oldest pitcher to throw a perfect game when he accomplished his 2004 feat?

Answer: True

He was 40 years old at the time of the perfect game, surpassing Cy Young, who was 37 years old, when he threw a perfect against the Athletics on May 5, 1904.
Source: Author marchmadness

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us