FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ray Allen
Quiz about Ray Allen

Ray Allen Trivia Quiz


This is a quiz on Ray Allen.

A multiple-choice quiz by tgballer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Players
  8. »
  9. NBA Players S-Z

Author
tgballer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,830
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1670
- -
Question 1 of 10
1. What state did Ray Allen play high school ball in? Hint


Question 2 of 10
2. What university did Ray go to? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did Ray make himself eligible for the NBA Draft? Hint


Question 4 of 10
4. What number did Ray wear in the NBA in season 2000-01? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Ray's only daughter? Hint


Question 6 of 10
6. Ray initiated his own charity organization in Connecticut?

Answer: (True or false ... T or F)
Question 7 of 10
7. What NBA team has Ray played on for his whole NBA career through to season 2000-01? Hint


Question 8 of 10
8. What movie did Ray make his acting debut in? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following actors also starred in Ray's acting debut movie? Hint


Question 10 of 10
10. His full name is Walter Ray Allen?

Answer: (True or False ... T or F)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 153: 4/10
May 12 2024 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What state did Ray Allen play high school ball in?

Answer: South Carolina

Ray Allen played basketball at Hillcrest high school.
2. What university did Ray go to?

Answer: Connecticut

He went to UCONN, a team coached by Jim Calhoun.
3. In what year did Ray make himself eligible for the NBA Draft?

Answer: 1996

In 1996 he was drafted to the Timberwolves, and then traded to the Bucks. He was fifth overall pick.
4. What number did Ray wear in the NBA in season 2000-01?

Answer: 34

5. What is the name of Ray's only daughter?

Answer: Tierra

6. Ray initiated his own charity organization in Connecticut?

Answer: True

He represents the Ray Of Hope Foundation, which provided food and clothing to the needy.
7. What NBA team has Ray played on for his whole NBA career through to season 2000-01?

Answer: Milwaukee Bucks

8. What movie did Ray make his acting debut in?

Answer: He Got Game

9. Which of the following actors also starred in Ray's acting debut movie?

Answer: Denzel Washington

Allen spent the summer following his rookie season playing the lead role of Jesus Shuttlesworth, the top high school basketball player in America, in Spike Lee's film, He Got Game, starring Denzel Washington (as Allen's father). www.nba.com
10. His full name is Walter Ray Allen?

Answer: True

Source: Author tgballer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us