Quiz about Singapore National Football Team
Quiz about Singapore National Football Team

Singapore National Football Team Quiz


A short quiz about the Lions squad. Know more about this Southeast Asian team!

A multiple-choice quiz by malaun. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Asia

Author
malaun
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
292,170
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
250
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was ASEAN Football Championship formerly known as? Hint

Malaysia Cup
Lions Cup
SIngapore Cup
Tiger Cup

2. Who was the Singapore captain from 2003-2007? Hint

Aide Iskandar
Lionel Lewis
Nazri Nasir
Indra Sahdan

3. In 2008, which of the teams was not in Singapore's group in the World Cup 3rd Round qualifying round? Hint

Lebanon
Saudi Arabia
Iraq
Uzbekistan

4. Which player who played in the 1980s and 1990s era, earned the most caps for Singapore? Hint

Dollah Kasim
Indra Sahdan
Malek Awab
Fandi Ahmad

5. Which player was banned from playing football for any club, after a violent misconduct against his national teammate, Daniel Bennett? Hint

Shahril Ishak
Ahmad Latif
Noh Alam Shah
Shi Jia Yi

6. In 2007, which player was the youngest Singapore player to earn a senior cap? Hint

Khairul Amri
Isa Halim
Fazrul Nawaz
Hariss Harun

7. Which of these was the official homeground for Singapore matches, before it closed in 2007 to make way for the Singapore Sports Hub? Hint

National Stadium (Kallang)
Bishan Stadium
Jalan Besar Stadium
Chua Chu Kang Stadium

8. What was the scoreline in a match between Singapore and Manchester United in 2001? Hint

0-10
1-8
2-0
1-6

9. Who was the head coach of the Singapore National Football Team in 2008? Hint

Jan Poulsen
Radojko Avramovic
Tohari Paijan
Fandi Ahmad

10. Which country beat Singapore in the Tiger Cup in 2002, recording an embarassing defeat for Singapore? Hint

Thailand
Indonesia
Vietnam
Malaysia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was ASEAN Football Championship formerly known as?

Answer: Tiger Cup

The former name was Tiger Cup, before it was renamed in 2006. The new name is more suitable since the tournament involves Southeast Asian countries.
Singapore won the Southeast Asian championship in 1998, 2004, and 2007. The recent success was in Thailand when they dramatically beat the Thais 3-2 on aggregate, after winning 2-1 in the Final 1st leg in Singapore.
2. Who was the Singapore captain from 2003-2007?

Answer: Aide Iskandar

Aide Iskandar was named the skipper until he retired in 2007. In the year 2008, during the World Cup qualifying campaign, the captain's armband went to Singapore striker Indra Sahdan. Nazri Nasir was the Singapore captain from 1997-2003. Lionel Lewis was a standby skipper, meaning if the captain and the vice-captain of the team were not in the starting lineup, he wears the armband.
3. In 2008, which of the teams was not in Singapore's group in the World Cup 3rd Round qualifying round?

Answer: Iraq

Singapore was drawn with Saudi Arabia, Uzbekistan, and Lebanon in 2008. They finished 3rd in the group, losing to Saudi Arabia and Uzbekistan in 4 games, while beating Lebanon home and away.
4. Which player who played in the 1980s and 1990s era, earned the most caps for Singapore?

Answer: Malek Awab

Malek Awab earned 121 caps for Singapore in total. He played alongside Fandi Ahmad, Abbas Saad, and V. Sundramoorthy in a team that won the 1994 Malaysia Cup.
5. Which player was banned from playing football for any club, after a violent misconduct against his national teammate, Daniel Bennett?

Answer: Noh Alam Shah

He was banned for 1 year in 2008 after punching Daniel in a Singapore Cup final match. Daniel was unconcsious until the next day when he was brought to the hospital. This meant that Alam Shah could not represent any club worldwide and his country for a year.
6. In 2007, which player was the youngest Singapore player to earn a senior cap?

Answer: Hariss Harun

Harun became the youngest ever player to don the national jersey as he came on in the second half in a friendly against North Korea. He was only 16 years 7 months and 5 days old.
7. Which of these was the official homeground for Singapore matches, before it closed in 2007 to make way for the Singapore Sports Hub?

Answer: National Stadium (Kallang)

Opened in July 1973, the National Stadium was officially closed on 30 June 2007 to make way for the Singapore Sports Hub. The stadium held famous events such as regional football competitions, Michael Jackson concert, and Muhammad Ali (the legendary boxer) boxing exhibition.
8. What was the scoreline in a match between Singapore and Manchester United in 2001?

Answer: 1-8

Indra Sahdan's equaliser in the 1st half lasted only a few minutes before being trounced by the Devils with 7 goals later.
9. Who was the head coach of the Singapore National Football Team in 2008?

Answer: Radojko Avramovic

The Serbian has made 1 cap for the Yugoslavia National Team in during his playing days. He had a class B coaching license registered under FIFA. His popularity gradually increased after a strings of excellent results. One that is to be noted was when Singapore beat Iraq 1-0 in a friendly.
10. Which country beat Singapore in the Tiger Cup in 2002, recording an embarassing defeat for Singapore?

Answer: Malaysia

Malaysia hammered the Lions 4-0, causing them to be eliminated in the group stage after only managing a draw with Thailand. It was a painful night for Singapore, as it was witnessed by a strong 50,000 supporters at the National Stadium.
Source: Author malaun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us