FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ski Racing Mania
Quiz about Ski Racing Mania

Ski Racing Mania Trivia Quiz


This is a general quiz on ski racing. Have fun!

A multiple-choice quiz by skigirl983983. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Skiing

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
215,025
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
287
- -
Question 1 of 10
1. Who won the overall men's World Cup title for the 2004-05 season? Hint


Question 2 of 10
2. Which event has only red gates? Hint


Question 3 of 10
3. Slalom skis are the longest skis a racer needs.


Question 4 of 10
4. A racer is required to wear a helmet in all four ski racing events.


Question 5 of 10
5. If you miss a gate in any of the four ski racing events, are you automatically disqualified?


Question 6 of 10
6. Super-G is the most dangerous of all the ski racing events.


Question 7 of 10
7. What major ski company provided the U.S. Ski Team with downhill suits in 2005? Hint


Question 8 of 10
8. Does Fisher make ski boots?


Question 9 of 10
9. What animal did Picabo Street have painted on her helmet? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Bode Miller's main sponsor in the 2004-05 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the overall men's World Cup title for the 2004-05 season?

Answer: Bode Miller

Bode Miller led throughout, from start to finish.
2. Which event has only red gates?

Answer: Downhill

Downhill is the fastest and most dangerous event of all. Racers are going almost straight downhill at speeds some people would be scared to go at in a car.
3. Slalom skis are the longest skis a racer needs.

Answer: False

Slalom skis are actually the shortest because the turns that the racer is supposed to make are the smallest of all the events.
4. A racer is required to wear a helmet in all four ski racing events.

Answer: False

A racer does not have to wear a helmet in slalom because the speeds are not as high as the other three events.
5. If you miss a gate in any of the four ski racing events, are you automatically disqualified?

Answer: No

If you miss a gate in Slalom, you have the choice whether to hike up to the gate you missed or not. If you hike back up to the gate, you can continue your run without disqualification.
6. Super-G is the most dangerous of all the ski racing events.

Answer: False

Downhill is the most dangerous event in ski racing. There has been one death in a World Cup race and that was in a women's World Cup downhill.
7. What major ski company provided the U.S. Ski Team with downhill suits in 2005?

Answer: Spyder

Spyder had equipped the US Ski Team for many years and is the most popular dowhill suit among young racers.
8. Does Fisher make ski boots?

Answer: Yes

Many ski companies make boots as well as skis, such as Nordica and Solomon.
9. What animal did Picabo Street have painted on her helmet?

Answer: Tiger

Picabo had the head of a tiger painted on her helmet and face guard. The tiger had its mouth opened with Picabo's head in the middle.
10. Who was Bode Miller's main sponsor in the 2004-05 season?

Answer: Barilla

Bode's main sponsor was Barilla. At World Cup events, Barilla would give out free boxes of pasta to visitors of the event.
Source: Author skigirl983983

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us