FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Sport Contains a Tornado Event
Quiz about Which Sport Contains a Tornado Event

Which Sport Contains a Tornado Event? Quiz


Tornado is a sailing event. In this quiz, you should match an Olympic event to its corresponding sport. Beware, you should know less popular events in some less popular sports. Have fun!

A matching quiz by Indonesia129. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Olympic Games

Author
Indonesia129
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
403,405
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
370
Last 3 plays: Guest 136 (10/10), chianti59 (10/10), ankitankurddit (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Double sculls  
  Fencing
2. Finn  
  Track cycling
3. Mixed doubles  
  Sailing
4. Individual dressage  
  Artistic gymnastics
5. Individual épée  
  Rowing
6. Keirin  
  Shooting
7. 10m platform  
  Diving
8. 3000m steeplechase  
  Badminton
9. Vault  
  Equestrian
10. Skeet  
  Athletics





Select each answer

1. Double sculls
2. Finn
3. Mixed doubles
4. Individual dressage
5. Individual épée
6. Keirin
7. 10m platform
8. 3000m steeplechase
9. Vault
10. Skeet

Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 136: 10/10
Apr 04 2024 : chianti59: 10/10
Mar 26 2024 : ankitankurddit: 8/10
Mar 25 2024 : Godwit: 10/10
Mar 05 2024 : adam36: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Double sculls

Answer: Rowing

Double sculls is an Olympic rowing event where - similar to pairs event - there are two rowers in each boat. The difference is the number of oars for each rower. In double sculls, each rower has two oars, one for each side; while in pairs, one rower has an oar in the left and another rower in the right.
2. Finn

Answer: Sailing

Finn is a one-person dinghy event. Denmark won the first three gold from 1952 to 1960.
3. Mixed doubles

Answer: Badminton

Badminton became an Olympic sport in 1992, although the mixed doubles event was added four years later at the 1996 Atlanta Olympic Games. There is also mixed doubles event in Olympic tennis.
4. Individual dressage

Answer: Equestrian

Individual dressage was first held at the 1912 Stockholm games, where only male military officers could participate. This restriction was lifted at the 1952 Helsinki games, making individual dressage one of the few Olympic events where men and women compete against one another.
5. Individual épée

Answer: Fencing

Épée is one of three weapons in Olympic fencing (the others are sabre and foil). Italy dominated the men's individual event from 1932 to 1960, winning six consecutive golds, each from different athletes.
6. Keirin

Answer: Track cycling

Developed in Japan, Keirin means "racing cycle" in Japanese. It is relatively new in the Olympic games, added in 2000 for men and 2012 for women.
7. 10m platform

Answer: Diving

The USA dominated this event until 1984, when China was able to enter the competition.
8. 3000m steeplechase

Answer: Athletics

It was included as an Olympic event in 1920 for men and 2008 for women. Kenya dominates the men's event by winning 9 consecutive gold medals 1984-2016.
9. Vault

Answer: Artistic gymnastics

In vaulting, gymnasts jump over a vaulting table and perform some complex manoeuvres (twist, salto, etc.). They also have to land firmly on both feet.

At the 2008 Beijing Olympic Games, host country China almost did the clean sweep of all 8 gold medals in men's artistic gymnastics. Men's vault is the only event they didn't win.
10. Skeet

Answer: Shooting

In skeet shooting, athletes have to shoot quickly moving clay targets.
An Olympic event since 1968, it was open (male and female compete against one another) until 1992. During those Olympics, only one woman won gold: Zhang Shan of China in 1992
Source: Author Indonesia129

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us