Quiz about Futurama  A Clone Of My Own
Quiz about Futurama  A Clone Of My Own

"Futurama" : "A Clone Of My Own" Quiz


This the episode where Prof. Farnsworth reveals his clone, Cubert.

A multiple-choice quiz by revinevan87. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Futurama
  8. »
  9. Episodes
  10. »
  11. Season 2

Author
revinevan87
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,074
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
730
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. According to Prof. Farnsworth, when you put Hitler's brain in the body of a __, you've gone too far. Hint

great white shark
anaconda
komodo dragon
grizzly bear

2. Prof. Farnsworth learned to read while he was still in diapers, at what age? Hint

6
16
8
10

3. Zoidberg says that he lost his medical degree in a __. Hint

volcano
hurricane
tornado
tsunami

4. Prof. Farnsworth's universal translator only translates into what dead language? Hint

Japanese
Hebrew
Italian
French

5. According to Prof. Farnsworth, scientists increased the speed of light in __. Hint

2275
2304
2409
2208

6. Which of the following is not a smell of the Professor that Leela picks up with the smell-o-scope? Hint

letters to the editor
Bengay
Polygrip
mothballs

7. Prof. Farnsworth is actually 160, so he was really born in __. Hint

2841
2851
2861
2831

8. How many robots chase the crew trying to get the Professor out of the Near-death Star? Hint

five
three
four
six

9. Bender tries to wake up the Professor by saying all but which of the following? Hint

You've won Publisher's Clearing House.
Stuff costs more than it used to.
Your Social Security check is late.
Young people use curse words.

10. Prof. Farnsworth tells the crew about the virtual world he was hooked into. Which of the following is not something that he, and hundreds of other old people, did all day in the virtual world? Hint

play Bingo
feed ducks
eat oatmeal
wait for their children to call


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to Prof. Farnsworth, when you put Hitler's brain in the body of a __, you've gone too far.

Answer: great white shark

The exact quote is, "Everyone's always in favor of saving Hitler's brain, but when you put it in the body of a great white shark, ooh suddenly you've gone too far".
2. Prof. Farnsworth learned to read while he was still in diapers, at what age?

Answer: 8

During the film about Farnsworth, it's mentioned that he learned to read while still in diapers, at age eight.
3. Zoidberg says that he lost his medical degree in a __.

Answer: volcano

Cubert asks Dr. Zoidberg if he even has a medical degree. Zoidberg says, "I lost it...in a volcano".
4. Prof. Farnsworth's universal translator only translates into what dead language?

Answer: French

Prof. Farnsworth is showing Cubert his inventions. He shows Cubert his universal translator and says, "Unfortunately, so far it only translates into an incomprehensible dead language". Cubert says hello into it, and the translator replies "bonjour".
5. According to Prof. Farnsworth, scientists increased the speed of light in __.

Answer: 2208

Farnsworth shows Cubert the dark matter engines on the Planet Express ship. He tells Cubert that they allow his ship to travel between galaxies in mere hours. Cubert says that's impossible because you can't go faster than the speed of light. Prof. replies, "Of course not. That's why scientists increased the speed of light in 2208".
6. Which of the following is not a smell of the Professor that Leela picks up with the smell-o-scope?

Answer: Polygrip

After Prof. Farnsworth reveals his real age and the sunset squad robots take him away, Leela uses the smell-o-scope to try to find him. She says, "Bengay - Mothballs - Letters to the editor. It's the Professor".
7. Prof. Farnsworth is actually 160, so he was really born in __.

Answer: 2841

Farnsworth's birth year, 2841, is inscribed on the drawer he's in at the Near-death Star.
8. How many robots chase the crew trying to get the Professor out of the Near-death Star?

Answer: six

One robot on a hover device catches them trying to get the Professor out of the drawer. He starts chasing them, and passes by two other robots who join in on the chase. Then we see three more robots join the chase one at a time. A total of six robots are chasing them, but two of them crash.
9. Bender tries to wake up the Professor by saying all but which of the following?

Answer: You've won Publisher's Clearing House.

The robots chasing the crew blow out one of the engines on the Planet Express ship. They try to wake up the Professor because he's the only one who knows how to fix it. Leela shakes him, Fry blows an airhorn in his ear, then Bender splashes him with water. Bender then says, "Your Social Security check is late. Stuff costs more than it used to. Young people use curse words".
10. Prof. Farnsworth tells the crew about the virtual world he was hooked into. Which of the following is not something that he, and hundreds of other old people, did all day in the virtual world?

Answer: feed ducks

Farnsworth says, "All day long we'd play Bingo, eat oatmeal, and wait for our children to call". The crew is horrified.
Source: Author revinevan87

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us