Quiz about Gotei 13 Zanpakuto Names Part 1
Quiz about Gotei 13 Zanpakuto Names Part 1

Gotei 13 Zanpaku-to Names Part 1 Quiz


This quiz is on the weapons of the thirteen court guard companies of "Bleach". All spellings are English.

A multiple-choice quiz by animefreak1124. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television A-C
  8. »
  9. Bleach

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
272,550
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1527
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 122 (13/15), Guest 75 (13/15), Guest 95 (12/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who wields the Zanpaku-to that is known as Hyorinmaru? Hint

Capt. Komamura
Capt. Ichimaru
Capt. Hitsugaya
Capt. Tosen

2. What is the name of the released form of Kaname Tosen's Zanpaku-to? Hint

Suzumushi
Tobiume
Fuji Kujaku
Wabisuki

3. Which shinigami has a Zanpaku-to that doubles the weight of whatever it hits? Hint

Izuru Kira
Jirobo Ikkanazaka
Ikkaku Madarame
Chojiro Sasakibe

4. The release command for Tobiume is "Pop".

True
False

5. Who is the only squad captain who can not release his zanpaku-to? Hint

Shunsui Kyoraku
Sajin Komamura
Kenpachi Zaraki
Soi Fon Shaolin

6. What is the name of Renji Abarai's bankai? Hint

Hihio Zabimaru
Enma Korogi
Katen Kyokotsu
Ryumon Hozukimaru

7. Sajin Komamura's shikai has the ability to do what? Hint

create a shield of blood mist
create a severed limb that will do what he does
can scatter his blade into 1000 pieces
summons a green manta ray that can heal any wound

8. How many releases does Byakuya Kuchiki's Bankai have? Hint

Two
Four
One
Three

9. Who uses the Zanpaku-to that is known as Suzumebachi? Hint

Soifon Shaolin
Marechiyo Omaeda
Rangiku Matsumoto
Yoruichi Shihouin

10. Who uses the Zanpaku-to Ashisogi Jizo? Hint

Mayuri Kurotsuchi
Gin Ichimaru
Nemu Kurotsuchi
Isane Kotetsu

11. Hanataro Yamada has a Zanpaku-to.

True
False

12. Whose Zanpaku-to looks like fishing javelins when released? Hint

Shunsui Kyoraku
Jushiro Ukitake
Kaien Shiba
Nanao Ise

13. Besides Jushiro, who wields the other Zanpaku-to that becomes two swords when released?

Answer: (One or Two Words)
14. Ryujin Jakka is the most powerful fire-based Zanpaku-to.

True
False

15. What is the release command for Shinso? Hint

Impale him
All of these
Pierce him
Stab to death


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wields the Zanpaku-to that is known as Hyorinmaru?

Answer: Capt. Hitsugaya

Capt. Toshiro Hitsugaya is the Captain of squad 10. Hyorinmaru is called the most powerful of the ice-based Zanpaku-to.
2. What is the name of the released form of Kaname Tosen's Zanpaku-to?

Answer: Suzumushi

Suzumushi has two abilities in its initial release. The first allows it to cause a person to pass out upon hearing a high pitched tone. Its second shikai creates a trail that causes hundreds of blades to rain on the opponent.
3. Which shinigami has a Zanpaku-to that doubles the weight of whatever it hits?

Answer: Izuru Kira

The name of Izuru's Zanpaku-to is Wabisuke. It is activated by the release command "raise your head".
4. The release command for Tobiume is "Pop".

Answer: false

Tobiume belongs to Momo Hinamori of squad five. Its actual release command is "snap".
5. Who is the only squad captain who can not release his zanpaku-to?

Answer: Kenpachi Zaraki

Kenpachi was named after the only person that he ever really admired. His common practice is to weaken himself to make his battles more exciting.
6. What is the name of Renji Abarai's bankai?

Answer: Hihio Zabimaru

Hihio Zabimaru resembles a snake that is made of bone. It has the ability to fire a blast of energy and can still be used even if a segment is destroyed.
7. Sajin Komamura's shikai has the ability to do what?

Answer: create a severed limb that will do what he does

Komamura's Zanpaku-to is named Tenken. In its Bankai form it has the ability to create a full giant instead of just its limbs that still have to do exactly what Komamura does.
8. How many releases does Byakuya Kuchiki's Bankai have?

Answer: Three

The first release causes two rows of giant swords to rise from the ground; he can then scatter them into 1,000,000 tiny blades. The second release allows Byakuya to make each tiny blade become a full sword that he can control. The final release gives him a large white sword as well as a halo and pure white wings.
9. Who uses the Zanpaku-to that is known as Suzumebachi?

Answer: Soifon Shaolin

Suzumebachi has the ability to instantly kill an opponent if they are struck twice in the same spot. A butterfly marker appears when a person is hit the first time.
10. Who uses the Zanpaku-to Ashisogi Jizo?

Answer: Mayuri Kurotsuchi

Ashisogi Jizo has the ability to paralyze the limbs of anyone that it hits no matter how deep they were cut or where. in it's final form it takes the appearance of a caterpillar with a baby's head.
11. Hanataro Yamada has a Zanpaku-to.

Answer: true

The name of his Zanpaku-to is Hisagomaru. It has the ability to heal wounds and absorb damage. In its final release form it can fire the damage that it absorbed in its released form.
12. Whose Zanpaku-to looks like fishing javelins when released?

Answer: Jushiro Ukitake

Jushiro's Zanpaku-to is named Sogyo no Kotowari and it is one of two Zanpaku-to that become two swords when released. The abilities of this Zanpaku-to are unknown but it is hinted at that it is one of the strongest in all of the soul society.
13. Besides Jushiro, who wields the other Zanpaku-to that becomes two swords when released?

Answer: Shunsui Kyoraku

Shunsui Kyoraku's Zanpaku-to is named Katen Kyokotsu and it looks like a pair of scimrars when it is released. Its abilities are also unknown just but like Jushiro's weapon and it is considered to be one of the strongest in the soul society.
14. Ryujin Jakka is the most powerful fire-based Zanpaku-to.

Answer: true

Gen. Genryusai uses this Zanpaku-to and when it is sealed it takes the form of his cane. When it is unsealed it can easily disintegrate anything that it touches.
15. What is the release command for Shinso?

Answer: All of these

Gin Ichimaru's Zanpaku-to is named Shinso. In the English version of "Bleach", Ichimaru uses many different release commands for Shinso.
Source: Author animefreak1124

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 19 2023 : Guest 122: 13/15
Mar 13 2023 : Guest 75: 13/15
Feb 28 2023 : Guest 95: 12/15
Feb 18 2023 : Guest 66: 11/15
Feb 11 2023 : Guest 73: 14/15

Score Distribution

quiz
3/21/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us