FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Highway to Heaven Season 1
Quiz about Highway to Heaven Season 1

"Highway to Heaven" Season 1 Trivia Quiz


This quiz is about the first part of season 1 of the TV show "Highway to Heaven". How much do you remember about this wonderful series?

A multiple-choice quiz by Trufflesss. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. Highway to Heaven

Author
Trufflesss
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,312
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
107
Last 3 plays: Guest 50 (3/10), Guest 76 (7/10), Guest 67 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What genre was "Highway to Heaven"? Hint


Question 2 of 10
2. In the episode "To Touch the Moon", a young boy named Arthur is very sick. What happens to him by the end of the episode? Hint


Question 3 of 10
3. In "One Fresh Batch of Lemonade" part 1, a teenage baseball player, Deke Larson Jr, is in a terrible accident. What injury does he sustain? Hint


Question 4 of 10
4. In "One Fresh Batch of Lemonade" part 2, a young man named Richie coaches Deke in what sport? Hint


Question 5 of 10
5. Which "Star Trek: The Next Generation" star has a role in the episode titled "A Divine Madness"? (think Number One) Hint


Question 6 of 10
6. In "Catch a Falling Star", the son of a popular actor is angry because his rich father never gives him anything.


Question 7 of 10
7. In "Song of the Wild West", a young singer meets a veteran singer who helps her realize her dreams. In the end, they find out that they are what to each other? Hint


Question 8 of 10
8. In "The Return of the Masked Rider", a street gang kidnaps a young man's (Joey's) grandfather to what end? Hint


Question 9 of 10
9. In "Dust Child", a Vietnam vet brings his Amerasian daughter to the USA to live with him and his family. What is the problem that she faces? Hint


Question 10 of 10
10. In the episode "One Winged Angels", what problem does Jonathan face? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 50: 3/10
Feb 07 2024 : Guest 76: 7/10
Jan 29 2024 : Guest 67: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What genre was "Highway to Heaven"?

Answer: Fantasy/Family Drama

"Highway to Heaven" is a family friendly series that focuses on the two main characters who must use whatever means they can to help others overcome their problems.
2. In the episode "To Touch the Moon", a young boy named Arthur is very sick. What happens to him by the end of the episode?

Answer: He dies

The beginning of the episode shows Arthur being discharged from the hospital as there is nothing more that the doctors can do for him. In the time that he has left, Arthur lives life to the fullest.
3. In "One Fresh Batch of Lemonade" part 1, a teenage baseball player, Deke Larson Jr, is in a terrible accident. What injury does he sustain?

Answer: amputation of both legs below the knee

Deke, played by Ken Olandt, is riding his motorcycle rather incautiously, when he is hit by a truck. His injury leaves him permanently injured and very depressed.
4. In "One Fresh Batch of Lemonade" part 2, a young man named Richie coaches Deke in what sport?

Answer: pommel horse

Richie is the one who hit Deke with his truck. He feels terrible and wants to help. Richie coaches Deke on the pommel horse as that is the sport that Richie practices. Richie is played by Bart Conner, the real life American gymnast.
5. Which "Star Trek: The Next Generation" star has a role in the episode titled "A Divine Madness"? (think Number One)

Answer: Jonathan Frakes

Jonathan Frakes, who played Commander William Riker in "Star Trek: The Next Generation", plays Arthur Krock Jr., the son of an eccentric millionaire, Arthur Krock Sr. The latter lives life as if he is actually King Arthur.
6. In "Catch a Falling Star", the son of a popular actor is angry because his rich father never gives him anything.

Answer: False

The son, Brock is hurt and angry because his father is far too busy to spend time with him or his sister. This is resolved by the end of the episode, of course!
7. In "Song of the Wild West", a young singer meets a veteran singer who helps her realize her dreams. In the end, they find out that they are what to each other?

Answer: mother and daughter

The young girl's parents are divorced, but she thinks her mother is dead. The parents meet again and rekindle their relationship.
8. In "The Return of the Masked Rider", a street gang kidnaps a young man's (Joey's) grandfather to what end?

Answer: to force Joey to lose a boxing match

Joey has what it takes to become a great boxer. He is slated to fight a gang member in a match, but the gang blackmails him by kidnapping his grandfather and threatening to hurt the old man. Fortunately, other community members save the grandfather and Joey wins the match.
9. In "Dust Child", a Vietnam vet brings his Amerasian daughter to the USA to live with him and his family. What is the problem that she faces?

Answer: racial prejudice

The girl, Nguyen, faces lots of prejudice when she arrives in the USA. She was not accepted in Vietnam because she was of mixed race, and in the USA she faces a similar problem even from her half brother. Fortunately, she is accepted in the end.
10. In the episode "One Winged Angels", what problem does Jonathan face?

Answer: He falls in love

Jonathan is supposed to smooth the way for a man and a woman to fall in love. The problem is that he falls for her himself.
Source: Author Trufflesss

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 1.1/2 "Highway to Heaven: Part 1 and 2" Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us