Quiz about One Tree Hill S01S09
Quiz about One Tree Hill S01S09

"One Tree Hill" (S01-S09) Trivia Quiz


Hi "One Tree Hill" fans, I consider myself an "OTH" fanatic! Since this is my first quiz, I won't make it too tricky! Enjoy!

A multiple-choice quiz by SashaJade. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. One Tree Hill

Author
SashaJade
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
347,174
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1067
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (9/10), Guest 199 (9/10), Guest 98 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In season 1, what did Lucas say was the collective noun for crows? Hint

An unkindness
A murder
A shadow
A mirror

2. In season 2, somebody sang, "The shower is hot, and so is ..." Who was this person who sang about himself being hot like a shower? Hint

Felix
Bevin
Brooke
Tim

3. In season 3, who did Brooke choose as her Fantasy Boy Draft pick? Hint

Lucas Scott
Nathan Scott
Mouth McFadden
Chris Keller

4. In season 4, how did Peyton realise that Psycho Derek was in fact a maniac posing to be her brother? Hint

She realised that he was "Watchmewatchu"
She realised when he attacked Mouth
She realised that he hurt animals
She realised when he kidnapped Haley

5. In season 5, why was Nathan put into a wheelchair? Hint

He had a car accident
He was thrown through a window during a fight
He injured his back in basketball
He fell off the roof trying to save Jamie

6. In season 6, who did Lucas arrange to come to his wedding to see Brooke? Hint

Victoria
Samantha
Julian
Nick Lachey

7. In season 7, who was Quinn's husband whom she was filing for a divorce from? Hint

David
Devon
Daniel
Darren

8. In season 8, Brooke fell pregnant and had what? Hint

A miscarriage
Twins
A girl
A boy

9. Which character returned in season 9 as a regular? Hint

Lucas Scott
Rachel Gatina
Peyton Sawyer
Dan Scott

10. After eight seasons, what did Haley and Brooke reopen to try bring the old "One Tree Hill" vibe back? Hint

Tric
Karen's Cafe
The Rivercourt
The time capsule


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In season 1, what did Lucas say was the collective noun for crows?

Answer: A murder

Haley told Lucas that she had an encounter with crows, Lucas then told her that as a flock, they are a murder of crows. Haley then asked what a flock of ravens are. Lucas answered, "an unkindness".
2. In season 2, somebody sang, "The shower is hot, and so is ..." Who was this person who sang about himself being hot like a shower?

Answer: Felix

"The shower is hot and so is Felix". Felix, while benefiting with Brooke, took a shower in Haley and Nathan's apartment before the girls had their slumber party.
3. In season 3, who did Brooke choose as her Fantasy Boy Draft pick?

Answer: Chris Keller

In an attempt to mess with Rachel, Brooke tried to steal her Fantasy Boy Draft pick, who she thought was Chris Keller, but after Brooke's plan with Bevin failed, Rachel picked Lucas Scott, to Brooke's dismay.
4. In season 4, how did Peyton realise that Psycho Derek was in fact a maniac posing to be her brother?

Answer: She realised that he was "Watchmewatchu"

Psycho Derek had been watching Peyton for a while before he showed up to Tree Hill as her alleged brother, through her webcam. He studied her and her life through her podcasts and she began to get freaked out when somebody called "Watchmewatchu" contacted her pretending to be Lucas.
5. In season 5, why was Nathan put into a wheelchair?

Answer: He was thrown through a window during a fight

In season 5, Nathan was a rather sour, angry shell of the man he used to be because he felt his career and life was over because he thought he could no longer play basketball after his accident.
6. In season 6, who did Lucas arrange to come to his wedding to see Brooke?

Answer: Julian

Lucas expected Julian to arrive at his wedding to Peyton dateless and therefore surprise Brooke, but Julian brought the actress who was to play Brooke in Lucas' film adaptation of his novel.
7. In season 7, who was Quinn's husband whom she was filing for a divorce from?

Answer: David

Quinn left her husband David and went to live with Haley and Nathan.
8. In season 8, Brooke fell pregnant and had what?

Answer: Twins

In the season 8 finale, Brooke and Julian welcomed their twin boys into the world.
9. Which character returned in season 9 as a regular?

Answer: Dan Scott

Dan Scott, along with Chris Keller, were cast as regulars in season 9. There was no mention of Peyton returning but a guest appearance by Lucas was arranged.
10. After eight seasons, what did Haley and Brooke reopen to try bring the old "One Tree Hill" vibe back?

Answer: Karen's Cafe

Haley, then a mother of two, and Brooke, a mother of two as well, reopened Karen's Cafe so that they could have a place to bring up their families and hold open mic nights like Karen did.
Source: Author SashaJade

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 06 2022 : Guest 64: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 199: 9/10
Nov 30 2022 : Guest 98: 9/10
Nov 28 2022 : Guest 108: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 67: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 210: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 174: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 50: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 68: 4/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us