FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about One Tree Hill Trivia
Quiz about One Tree Hill Trivia

"One Tree Hill" Trivia Trivia Quiz


This quiz is for anyone who truly loves "One Tree Hill" from the first five seasons.

A multiple-choice quiz by othocggfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. One Tree Hill

Author
othocggfan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,339
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3519
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 184 (5/10), Guest 69 (7/10), Guest 67 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many girls has Lucas proposed to by the end of season five? Hint


Question 2 of 10
2. Did "One Tree Hill" premiere on the TV station The CW?


Question 3 of 10
3. Match the correct order of their last names:
Brooke _____, Lucas _____, Peyton _____, Nathan _____, Haley _____
_____
Hint


Question 4 of 10
4. Bethany Joy _____. Hint


Question 5 of 10
5. Who did Bethany Joy Galeotti tour with on the One Tree Hill Tour (in real life)? Hint


Question 6 of 10
6. What colors are the five box sets of "One Tree Hill", in order from season one-five? Hint


Question 7 of 10
7. How many different people have been on the starting credits of "One Tree Hill" as main characters through the first five seasons? Hint


Question 8 of 10
8. What is the title of episode 5.01? Hint


Question 9 of 10
9. Sophia Bush and James Lafferty have both dated on the show, and were married in real life in 2005.


Question 10 of 10
10. Who is older - Jamie or Lily? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 184: 5/10
May 12 2024 : Guest 69: 7/10
May 02 2024 : Guest 67: 5/10
Apr 30 2024 : Guest 99: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 47: 3/10
Apr 02 2024 : Guest 82: 5/10
Mar 28 2024 : Guest 71: 7/10
Mar 24 2024 : Guest 174: 8/10
Mar 21 2024 : Guest 35: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many girls has Lucas proposed to by the end of season five?

Answer: 2

Although Lucas proposed 3 different times, it was only to two girls - Peyton twice and Lindsay once.
2. Did "One Tree Hill" premiere on the TV station The CW?

Answer: No

"One Tree Hill" premiered on the station the WB, but then the WB merged with UPN to form the CW.
3. Match the correct order of their last names: Brooke _____, Lucas _____, Peyton _____, Nathan _____, Haley _____ _____

Answer: Davis, Scott, Sawyer, Scott, James Scott

In the first season Haley went by Haley James, but after her marriage to Nathan at the end of season one, she went by Haley James Scott.
4. Bethany Joy _____.

Answer: Galeotti

At the beginning of "One Tree Hill", she went by Bethany Joy Lenz, but she married musician Michael Galeotti in November 2005 and took his given name as her own.
5. Who did Bethany Joy Galeotti tour with on the One Tree Hill Tour (in real life)?

Answer: Tyler Hilton & The Wreckers

Chris Keller was Tyler Hilton's characters name on "One Tree Hill". Jack's Mannequin and Bryan Greenberg, who plays Jake Jagielski have both performed on "One Tree Hill", but did not go on the One Tree Hill Tour.
6. What colors are the five box sets of "One Tree Hill", in order from season one-five?

Answer: orange, red, blue, green, purple

Season one is orange and has the five main characters laying down in a group. Season two is red with all of the main characters, but James Lafferty standing. Season three is blue with all of the five main characters standing in a staggered line. Season four is green with individual pictures of the five main characters plus Danneel Harris, Antwon Tanner and Lee Norris. Season five is dark purple with the five main characters' heads in a really dark picture together.
7. How many different people have been on the starting credits of "One Tree Hill" as main characters through the first five seasons?

Answer: 14

There were 15 different people who have been featured on the opening credits of the show as main characters - Chad Michael Murray (Lucas), James Lafferty (Nathan), Hilarie Burton (Peyton), Bethany Joy Galeotti (Haley), Sophia Bush (Brooke), Paul Johansson (Dan), Moira Kelly (Karen), Barry Corbin (Whitey), Craig Sheffer (Keith), Barbara Allyn Woods (Deb), Lee Norris (Mouth), Antwon Tanner (Skills), Danneel Harris (Rachel) and Jackson Brundage (Jamie). Though season five did not include Gavin Degraw's theme song, the opening credits are still considered main credits.
8. What is the title of episode 5.01?

Answer: 4 Years, 6 Months, 2 Days

The same amount of time that has supposedly pasted since the season four finale.
9. Sophia Bush and James Lafferty have both dated on the show, and were married in real life in 2005.

Answer: False

Sophia Bush and Chad Michael Murray were married in real life, but only for six months until Sophia filed for an annulment. They dated on the show in both seasons one and three.
10. Who is older - Jamie or Lily?

Answer: Lily

Lily was born first, when Karen went into labour after Lucas fired the shot at Dan in episode 4.19, and Haley went into labour with Jamie as she was giving her Valedictorian speech in episode 4.20.
Source: Author othocggfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us