FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Stephen King in Pop Culture The TV Edition
Quiz about Stephen King in Pop Culture The TV Edition

Stephen King in Pop Culture: The TV Edition Quiz


Stephen King has been around in the horror industry for a while now. So long, in fact, that he himself and his work has shown up in countless television shows. This is a quiz all about those times!

A multiple-choice quiz by AlchemyGirl. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. TV Trivia for Experts

Author
AlchemyGirl
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,667
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1590
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Stoaty (6/10), Guest 108 (4/10), Guest 159 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In a "Futurama" from the seventh season, Fry encounters a room in a library titled, "Stephen King: A Through Aardvark". In what episode was this?

Answer: (6 Words, no punctuation)
Question 2 of 10
2. Also in an episode of "Futurama", this one titled "Anthology of Interest II" Fry, as the scarecrow from "Wizard of Oz", tries to scare a crow away by reading excerpts from what Stephen King novel? Hint


Question 3 of 10
3. In "The Grim Adventures of Billy and Mandy" episode titled "The Test of Time" Billy takes out a book by another author by the name of "Stephen". He states that this book "must be a horror story". What was this author's surname?

Answer: (1 word, last name only)
Question 4 of 10
4. In episode 251 of "The Simpsons", titled "Insane Clown Poppy", Marge meets Stephen King and asks him if he has been writing horror lately. He tells her that instead, he is writing the biography of one of America's founding fathers. Which inventor is he writing about? Hint


Question 5 of 10
5. Also in the popular series "The Simpsons", in an episode titled "The Tree house of Horrors XV", the first segment's title is a reference to "The Dead Zone". What is it called?

Answer: (Three Words, No Punctuation)
Question 6 of 10
6. In "The Wacky Molestation Adventure", an episode in the series "South Park" is an obvious homage to King's short story "The Children of the Corn". What famous person's statue do the children worship? Hint


Question 7 of 10
7. In the animated series "Aqua Teen Hunger Force", Meat wad believes that he can see peoples' futures by touching their hands. What Stephen King work is this a parody of? Hint


Question 8 of 10
8. In the 66th episode of the claymation show "Celebrity Deathmatch", "Gottfried in the Arena", Stephen King fights against which author? Hint


Question 9 of 10
9. In the series "Quantum Leap", episode titled "The Boogieman", which character becomes a 1960s horror writer with a friend who is named Stevie King? Hint


Question 10 of 10
10. Stephen King's first novel tells of a girl who is humiliated at her prom and releases telekinetic abilities. On the episode of "30 Rock" called "Reunion", the characters plan to "Carrie" Tracy Jordan.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Stoaty: 6/10
Jul 10 2024 : Guest 108: 4/10
Jul 10 2024 : Guest 159: 3/10
Jul 10 2024 : Guest 174: 10/10
Jul 05 2024 : fado72: 10/10
Jul 05 2024 : Dreessen: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a "Futurama" from the seventh season, Fry encounters a room in a library titled, "Stephen King: A Through Aardvark". In what episode was this?

Answer: The Day the Earth Stood Stupid

The title of this show is a play on the title of the 1951 science fiction movie "The Day the Earth Stood Still".
2. Also in an episode of "Futurama", this one titled "Anthology of Interest II" Fry, as the scarecrow from "Wizard of Oz", tries to scare a crow away by reading excerpts from what Stephen King novel?

Answer: "Christine"

Unfortunately for Fry, his plan to scare away the crow doesn't work.
3. In "The Grim Adventures of Billy and Mandy" episode titled "The Test of Time" Billy takes out a book by another author by the name of "Stephen". He states that this book "must be a horror story". What was this author's surname?

Answer: Hawking

Stephen Hawking is the author of the runaway bestseller "A Brief History of Time", which stayed on the British "Sunday Times" bestseller list for a record-breaking 237 weeks.
4. In episode 251 of "The Simpsons", titled "Insane Clown Poppy", Marge meets Stephen King and asks him if he has been writing horror lately. He tells her that instead, he is writing the biography of one of America's founding fathers. Which inventor is he writing about?

Answer: Benjamin Franklin

Stephen King also had this to say about Ben Franklin: "He's a fascinating man. He discovered electricity, and used it to torture small animals and innocent babies - And that key he tied to the end of a kite? It opened the gates of Hell!"
5. Also in the popular series "The Simpsons", in an episode titled "The Tree house of Horrors XV", the first segment's title is a reference to "The Dead Zone". What is it called?

Answer: The Ned Zone

This episode is the 16th in a series of "The Simpsons" Halloween specials.
6. In "The Wacky Molestation Adventure", an episode in the series "South Park" is an obvious homage to King's short story "The Children of the Corn". What famous person's statue do the children worship?

Answer: John Elway

In "The Wacky Molestation Adventure", the children of South Park, Colorado find out that they can get rid of their parents by saying that they were sexually abusing them. After only two days without parents, the normal town has transformed into a society nearly identical to that of Stephen King's short story.
7. In the animated series "Aqua Teen Hunger Force", Meat wad believes that he can see peoples' futures by touching their hands. What Stephen King work is this a parody of?

Answer: "The Dead Zone"

Meat wad believes that he has this talent after eating silicon caulk that he found in Frylock's room.
8. In the 66th episode of the claymation show "Celebrity Deathmatch", "Gottfried in the Arena", Stephen King fights against which author?

Answer: JK Rowling

Other "Celebrity Deathmatch" fights have been between such plots as Jack the Ripper vs. Sherlock Holmes, as well as Beavis vs. Butthead.
9. In the series "Quantum Leap", episode titled "The Boogieman", which character becomes a 1960s horror writer with a friend who is named Stevie King?

Answer: Sam

After discovering the true identity of his friend, Beckett realizes that he may have been the inspiration for several of King's early novels.
10. Stephen King's first novel tells of a girl who is humiliated at her prom and releases telekinetic abilities. On the episode of "30 Rock" called "Reunion", the characters plan to "Carrie" Tracy Jordan.

Answer: False

Actually, on this episode, Liz Lemon, played by Tina Fey, is the victim of their prank.
Source: Author AlchemyGirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us