FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Bobs
Quiz about TV Bobs

TV Bobs Trivia Quiz


These questions are about television characters with the first name Bob.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. Characters and Actors

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,137
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
734
Last 3 plays: Guest 175 (6/10), Guest 173 (7/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where does SpongeBob SquarePants live? Hint


Question 2 of 10
2. Bob Hartley was a character in the 1970s "The Bob Newhart Show". What was Bob's occupation? Hint


Question 3 of 10
3. Kelsey Grammer has voiced the character of Sideshow Bob on "The Simpsons" since 1990. Which co-star of Grammer's from a different series provided the voice for Bob's brother in the eighth season episode "Brother from Another Series"? Hint


Question 4 of 10
4. The character of Bob Kelso, played by Ken Jenkins, was the cynical Chief of Medicine in which 2001-2010 television show? Hint


Question 5 of 10
5. What was unusual about the character Bob Campbell in the 1970s television show "Soap"? Hint


Question 6 of 10
6. Bobby Wheeler was a character on the 1978-1983 comedy series "Taxi". What occupation did Bobby Wheeler have besides driving cab? Hint


Question 7 of 10
7. Bobby Ewing married Pamela Barnes in the first episode of the 1970s series "Dallas". However, Bobby's first love was Jenna Wade. What actress who went on to star in the series "Flamingo Road" originally played Jenna Wade? Hint


Question 8 of 10
8. In which television series would you find Killer BOB, a demonic entity? Hint


Question 9 of 10
9. Bobby Simone was a character in the American television series "NYPD Blue". What actor played the part of Bobby Simone? Hint


Question 10 of 10
10. Bob and Doug McKenzie got their start as a sketch on the "SCTV" show. Which SCTV cast member played the part of Bob McKenzie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 175: 6/10
Jul 10 2024 : Guest 173: 7/10
Jul 06 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 01 2024 : Guest 24: 7/10
Jun 12 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where does SpongeBob SquarePants live?

Answer: In a pineapple

The American animated show created by Stephen Hillenburg has been a huge success for the Nickelodeon network. The tales of SpongeBob and his friend Patrick has been a world wide hit winning multiple awards for children's television. Guest vocal artists have included Ernest Borgnine, Tim Conway, Johnny Depp, David Bowie and Victoria Beckham.
2. Bob Hartley was a character in the 1970s "The Bob Newhart Show". What was Bob's occupation?

Answer: Psychologist

Much of the comedy in "The Bob Newhart Show" arose from Bob's interaction with a wide variety of his eccentric patients.
3. Kelsey Grammer has voiced the character of Sideshow Bob on "The Simpsons" since 1990. Which co-star of Grammer's from a different series provided the voice for Bob's brother in the eighth season episode "Brother from Another Series"?

Answer: David Hyde Pierce

Hyde Pierce won four Emmy Awards playing the part of Niles Crane on the "Cheers" spin-off "Frasier". On "The Simpsons", Hyde Pierce voiced the part of Cecil Terwilliger who gives his brother Bob a job working on the construction of a hydroelectric dam near Springfield. Cecil's jealousy of Bob's television career leads to Bart Simpson and Bob having to team up to save the day.
4. The character of Bob Kelso, played by Ken Jenkins, was the cynical Chief of Medicine in which 2001-2010 television show?

Answer: Scrubs

"Scrubs" was medical comedy/drama focusing on the lives of employees at a teaching hospital. Bob Kelso was normally portrayed as more interested in the bottom line than the welfare of the patients but occasionally showed a softer side. After season seven, Kelso retires and is replaced as Chief of Medicine by his frequent sparring partner Dr. Cox.
5. What was unusual about the character Bob Campbell in the 1970s television show "Soap"?

Answer: He was a ventriloquist dummy

Bob was the rude and abrasive ventriloquist dummy to the mild-mannered Chuck Campbell played by Jay Johnson in the ground breaking 1970s satire of the soap opera. The tale of the Campbell and Tate families was considered very daring for its time and launched the career of Billy Crystal.
6. Bobby Wheeler was a character on the 1978-1983 comedy series "Taxi". What occupation did Bobby Wheeler have besides driving cab?

Answer: Actor

Bobby Wheeler, played by Jeff Conaway, was an aspiring actor who constantly butted heads with taxi dispatcher Louie De Palma (Danny DeVito). Conaway left the series after the third season.
7. Bobby Ewing married Pamela Barnes in the first episode of the 1970s series "Dallas". However, Bobby's first love was Jenna Wade. What actress who went on to star in the series "Flamingo Road" originally played Jenna Wade?

Answer: Morgan Fairchild

Fairchild played the part of Jenna Wade only once in 1978. The part was played by Francine Tacker in 1980 before Priscilla Presley took over in 1983 until 1988. Bobby Ewing's death and eventual resurrection still ranks as one of the most controversial storylines in television history.
8. In which television series would you find Killer BOB, a demonic entity?

Answer: Twin Peaks

Bob, a demonic entity, possesses human beings and commits horrible crimes to illicit the fear he needs for nourishment.
9. Bobby Simone was a character in the American television series "NYPD Blue". What actor played the part of Bobby Simone?

Answer: Jimmy Smits

Jimmy Smits' Simone was brought in when David Caruso (John Kelly) left the series. Schroder (Danny Sorenson) and Gosselaar (John Clark Jr.) were later brought in when Smits left the series.
10. Bob and Doug McKenzie got their start as a sketch on the "SCTV" show. Which SCTV cast member played the part of Bob McKenzie?

Answer: Rick Moranis

Moranis played Bob McKenzie and Dave Thomas played his brother Doug. The McKenzie Bothers became a phenomenon spawning a movie "Strange Brew", a Grammy nominated album, television commercials and animated characters on the 2003 Disney movie "Brother Bear".
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us