Quiz about The Meerkat Manor  Mob
Quiz about The Meerkat Manor  Mob

The "Meerkat Manor " Mob Trivia Quiz


"Meerkat Manor" can be described as a Friday night soap opera with a twist. Thousands have tuned in to the "Animal Planet" to watch this addictive program. It is as cute as it is interesting!

A multiple-choice quiz by lilady. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Ma-Mi

Author
lilady
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,365
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
418
Awards
Top 5% quiz!
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The main characters of the "Meerkat Manor" consist of a family of forty. What is the name of this family? Hint

Whiskers
Whiskeys
Whiskas
None of these

2. What university?s biology research students are studying the meerkats? Hint

Cambridge
Yale
Princeton
Harvard

3. Who is the dominant female in the family? Hint

Flower
Daisey
Pancake
Mozart

4. What is the name of Flower's partner and the father of her children? Hint

Carlos
Youssarian
Shakespeare
Zaphod

5. The meerkat family can be found in which desert? Hint

Sahara
Gobi
Kalahari
Kamaharie

6. "Meerkat Manor" is narrarated by an actor from the movie, "The Lord of the Rings". What is his name? Hint

Shane Austin
Sam Astin
Seth Astin
Sean Astin

7. What is the name of the family's ultimate baby sitter? Hint

Blossom
Nakita
Toska
Mozart

8. Which meerkat was bitten twice by a puff adder, but survived the snake bites? Hint

Mitch
Zaphod
Carlos
Shakespeare

9. Which meerkat is said to be tough and feisty, but reliable and helpful to the meerkat mob? Hint

Commando
Zaphod
Carlos
Mitch

10. The meerkat family has an archrival group living close by. What is the name of this family? Hint

Laculi
Lucky Eye
Lazuli
Lazy Eye


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The main characters of the "Meerkat Manor" consist of a family of forty. What is the name of this family?

Answer: Whiskers

They do look cute and the adult meerkats are only 12 inches tall, but don't let them fool you! At four weeks of age, the pups are only 6 inches tall when they submerge from their burrows.
2. What university?s biology research students are studying the meerkats?

Answer: Cambridge

This has been a 10 year study program for these researchers.
3. Who is the dominant female in the family?

Answer: Flower

You can tell which one is Flower by the radio collar around her neck.
4. What is the name of Flower's partner and the father of her children?

Answer: Zaphod

Youssarian was the first patriarch, but later lost it to his brother Zaphod.
5. The meerkat family can be found in which desert?

Answer: Kalahari

Meerkats live in underground burrows in Africa's Kalahari Desert.
6. "Meerkat Manor" is narrarated by an actor from the movie, "The Lord of the Rings". What is his name?

Answer: Sean Astin

Sean is the son of Patty Duke and John Astin.
7. What is the name of the family's ultimate baby sitter?

Answer: Mozart

Mozart is Flower's daughter and the main babysitter for the pups.
When all the other meerkats go foraging for food, one meerkat stays back at the burrow protecting the pups.
On a sad note, Blossom was captured by a bird when she wandered off from the other pups.
8. Which meerkat was bitten twice by a puff adder, but survived the snake bites?

Answer: Shakespeare

Meerkats are actually immune to the venomous poison of snakes and scorpions.
9. Which meerkat is said to be tough and feisty, but reliable and helpful to the meerkat mob?

Answer: Mitch

Very often you will see Mitch on his hind legs looking up toward the sky because birds are their top predators. Mitch is quite the guard when it comes to protecting his family.
10. The meerkat family has an archrival group living close by. What is the name of this family?

Answer: Lazuli

When the meerkats meet with their enemies, vicious battles take place often leaving some meerkats bloody, wounded, injured, and sometimes dead.
Source: Author lilady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us