FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Men from UNCLE
Quiz about The Men from UNCLE

The Men from U.N.C.L.E. Trivia Quiz


Robert Vaughn and David McCallum were arguably the two most famous men on television in the 60s when "The Man From U.N.C.L.E" was at the height of its popularity. This quiz is about their work since then.

A multiple-choice quiz by DragonLadyBlue. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Characters and Actors
  8. »
  9. Cast in Other Shows

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
245,186
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
440
- -
Question 1 of 10
1. Robert Vaughn was one of "The Magnificent Seven" in the film of 1960 but who appeared in the 1998 television series based on the film? Hint


Question 2 of 10
2. David McCallum starred in a British show called "Sapphire and Steel". Which character did he play? Hint


Question 3 of 10
3. Both actors reprised their roles in "The Return of the Man from U.N.C.L.E". Which other famous action hero also appeared in the film? Hint


Question 4 of 10
4. "Colditz" was set in a German POW camp during WWII. Who was imprisioned throughout the series? Hint


Question 5 of 10
5. Both actors appeared on a number of popular detective shows. Which of these do they have in common? Hint


Question 6 of 10
6. In 1986, "The A Team" broadcast an episode called "The Say UNCLE Affair" starring which actor? Hint


Question 7 of 10
7. David McCallum guest-starred on "Babylon 5" as an alien ambassador.


Question 8 of 10
8. Between the three series, a lot of people have guest-starred on "Law & Order". Which version did both men appear on prior to 2006? Hint


Question 9 of 10
9. Robert Vaughn co-starred in the BBC production "Hustle" about a group of con-men in London. His character is Albert Stroller, but what is his role in the group? Hint


Question 10 of 10
10. David McCallum returned to stardom in "NCIS", regularly one of the top-twenty shows on US television. Usually referred to as "Ducky", what is his character's real first name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 2: 4/10
Jun 18 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Robert Vaughn was one of "The Magnificent Seven" in the film of 1960 but who appeared in the 1998 television series based on the film?

Answer: Robert Vaughn

Robert Vaughn was the only member of the film cast to appear in the show. He was no longer one of the seven, however but appeared as a judge, Oren Travis, in a variety of episodes.
2. David McCallum starred in a British show called "Sapphire and Steel". Which character did he play?

Answer: Steel

A serialised drama that was years ahead of its time, Sapphire (Joanna Lumley) and Steel were other-worldly special agents trying to fix problems with time or space itself. Tense psychological stories and bizarre problems were contrasted with mundane English settings to great effect. Overall there were six short seasons of four to eight episodes each.
3. Both actors reprised their roles in "The Return of the Man from U.N.C.L.E". Which other famous action hero also appeared in the film?

Answer: James Bond

While the character was only referred to as "J.B.", he was played by George Lazenby, drove an Aston Martin and was very clearly based on 007. Patrick Macnee, who played John Steed in "The Avengers" was also in the film, but as Sir John Raleigh the new head of U.N.C.L.E. Leo G Carroll, who played Mr Waverley, had died several years earlier.
4. "Colditz" was set in a German POW camp during WWII. Who was imprisioned throughout the series?

Answer: David McCallum

A BBC series, which also showcased Robert Wagner, Anthony Valentine and Bernard Hepton. David McCallum played Flight Lt Simon Carter in all three seasons.
5. Both actors appeared on a number of popular detective shows. Which of these do they have in common?

Answer: Murder She Wrote

Robert Vaughn appeared in "Diagnosis: Murder" (two episodes), "Hunter" (three episodes) and "Murder, She Wrote" (three episodes) while David McCallum showed up twice in "Murder, She Wrote" and once in "Father Dowling Mysteries".
6. In 1986, "The A Team" broadcast an episode called "The Say UNCLE Affair" starring which actor?

Answer: Both of them

Robert Vaughn starred in the fifth season as General Stockwell. David McCallum guest-starred in this episode and in tribute, they included the 'swirling lights' scene-changes from "The Man from U.N.C.L.E.".
7. David McCallum guest-starred on "Babylon 5" as an alien ambassador.

Answer: False

David McCallum did have a guest-shot on the series in the first season episode "Infection". However he played Dr Vance Hendricks, a human doctor who had been a mentor to Dr Franklin, not an alien.
8. Between the three series, a lot of people have guest-starred on "Law & Order". Which version did both men appear on prior to 2006?

Answer: Law & Order (original)

David McCallum appeared in the episode "Past Imperfect" in 1997 while Robert Vaughn played Carl Anderton in three episodes in 1997 and 1998. Robert Vaughn also made a guest-appearance in "Law & Order: SVU" in 2006.
9. Robert Vaughn co-starred in the BBC production "Hustle" about a group of con-men in London. His character is Albert Stroller, but what is his role in the group?

Answer: Roper

Albert is the "Roper", who first contacts the "Mark" (victim) and introduces him to the others and their scheme. Mickey Stone (played by Adrian Lester) is the leader of the group, while Ash Morgan (Robert Glenister) provides the technical support. The other members of the gang are Stacie Monroe (Jaime Murray) and Danny Blue (Marc Warren).
10. David McCallum returned to stardom in "NCIS", regularly one of the top-twenty shows on US television. Usually referred to as "Ducky", what is his character's real first name?

Answer: Donald

The character is actually Doctor Donald Mallard - no wonder he's referred to as Ducky! As coroner for the Naval Criminal Investigative Service, Ducky provides medical answers and long rambling anecdotes to help the team with their investigation every week.
Source: Author DragonLadyBlue

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us