FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kingdom Hearts
Quiz about Kingdom Hearts

Kingdom Hearts | 20 Question Video Games Multiple Choice Quiz


How much do you really know about the Squaresoft video game "Kingdom Hearts" (PS2)? Hmm? Well, let us test your knowledge by surviving my quiz! Have you equipped your keyblade? Let's begin...

A multiple-choice quiz by tkdigi. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Kingdom Hearts Games
  8. »
  9. Kingdom Hearts 1

Author
tkdigi
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,257
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
184
- -
Question 1 of 20
1. Sora is the character you will control throughout the game. Through the use of the powerful Keyblade, he can defeat the Heartless enemies invading all of the worlds. At what level does Sora learn the ability "scan" if he were to choose the STAFF in the beginning of the game ("Dive to the Heart")? Hint


Question 2 of 20
2. Once you reach Traverse Town early in the game, defeated enemies begin to drop items and little balls. Run close to these items and balls to pick them up. Currency in "Kingdom Hearts" is one of those dropped containers, but what is it called? Hint


Question 3 of 20
3. The Fairy Godmother, inside Merlin's house in Traverse Town, can draw out the spirits contained in special stones so that Sora can summon them in battle. Some of these allies are gained through events in the game, but others are only released by letting the Fairy Godmother look at the stones. Out the following, who is a spirit that Sora can summon in the first "Kingdom Hearts" game? Hint


Question 4 of 20
4. Sora has only one weapon: the Keyblade. However, its power and shape change based on the key chain that is attached to it. Which keyblade, out of the following, has these stats: ATK 11, STR +8, MP -1? Hint


Question 5 of 20
5. In the first level (Dive to the Heart), what question does the character Tidus ask you? Hint


Question 6 of 20
6. On Destiny Islands, we find our hero, Sora, snoozing. Throughout this beginning of this world, we see other friends playing on the sand. Are these islands their home (meaning: is this where they sleep, eat, get dressed, where they live)?


Question 7 of 20
7. Leon is one righteous fighter! Because winning or losing this battle doesn't end the adventure or affect the outcome of the story, avoid wasting Potions during this confrontation. What other game than "Kingdom Hearts" is he given the title of "main hero" in? Hint


Question 8 of 20
8. Alice has been captured by the Queen of Hearts in Wonderland. Her crime? She has attempted to steal the Queen's heart! Or did she? Sora thinks that it was the Heartless again. The Queen needs evidence for proof of Sora's remarks, so Sora must journey into the Lotus Forest and gather evidence. How many pieces of evidence are in the Lotus Forest to collect? Hint


Question 9 of 20
9. The first character that you SPEAK to in Olympus Coliseum is an animal named Philoctetes. He says that Sora cannot compete in the games. What type of beast is Philoctetes? Hint


Question 10 of 20
10. In the Deep Jungle where Sora meets Tarzan, Sora is seperated from Goofy and Donald and receives an extremely unfriendly welcome from the vicious leopard Sabor. This foe is extremely fast and agile! In all, how many times do you fight this beast until he falls to the ground? Hint


Question 11 of 20
11. This isn't necessary to continue the story, but you can see an extra cut-scene. Enter the empty Accessory Shop and search behind the counter for a wooden boy. Jiminy Cricket then introduces the party to Pinocchio. From this point forward, Sora must keep a sharp eye out for clues to the whereabouts of Pinocchio's father. What is this father's name? Hint


Question 12 of 20
12. In Agrabah, when Jafar is blinded by his greed for power, he wishes himself to become an "all powerful genie!" Now, Sora must defeat this gigantic monster, but, no matter how many times he tries swiping his keyblade at Genie Jafar's all-powerful being, he just can't seem to harm him. He must aim for Jafar's lamp! Where would he find this lamp? Hint


Question 13 of 20
13. Monstro. This gigantic whale swallows the Gummi Ship along with its captain. There, we find Pinocchio and Geppetto reunited. Unfortunately, Pinocchio's mind is twisted with help from a certain someone, someone Sora used to be friends with. Who is this mysterious figure? Hint


Question 14 of 20
14. Atlantica is the underwater land of fantasy run by the glorious King Triton! In this seabed grotto, how many items of plunder will you find total? Hint


Question 15 of 20
15. With eerie costumes, Sora and the gang fit right in with the macabre madness of Halloween Town. There, Donald's magic conceals you to look like the monsters of this nightly world. There is one who lives in Halloween Town that is revered and admired! He is also known as the Pumpkin King! Who am I speaking of? Hint


Question 16 of 20
16. In Neverland, once defeating Captain Hook, Sora returns to London and is faced with the large clock tower Big Ben. In order to reveal the Keyhole, you have to strike the big hand enough times to make it chime midnight. Three of the faces read 12 midnight, but one doesn't. At what time is this face when you arrive (before you strike the clock at all)? Hint


Question 17 of 20
17. There is a book in Merlin's house that leads to the land of Hundred Acre Wood. Although, there is a large problem, some pages are missing from it! How many pages do you need to find to complete this fairy tale about Winnie the Pooh? Hint


Question 18 of 20
18. Hollow Bastion is the second to last world you face, it is also one of the toughest planets to complete without proper training. How many different enemies do you face in this desperate world ready for rejuvination? Hint


Question 19 of 20
19. In the Coliseum Tournament, there are many ladders you must face to reach Hades, but in the Hercules Cup Ladder, what is the name of the team you face in seed 6? Hint


Question 20 of 20
20. The End of the World is nigh! What is the name of the villain you defeat to gain the ability Super Glide? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sora is the character you will control throughout the game. Through the use of the powerful Keyblade, he can defeat the Heartless enemies invading all of the worlds. At what level does Sora learn the ability "scan" if he were to choose the STAFF in the beginning of the game ("Dive to the Heart")?

Answer: Level 9

The Sword, the Staff, and the Shield are all available to choose in the beginning of the game. The sword you must equip if you plan to play a more offensive game, the staff if you attack more with magic rather than your keyblade, or the shield for a defensive game. You learn "scan" at level 15 if you choose the sword and level 12 if you choose the shield.
2. Once you reach Traverse Town early in the game, defeated enemies begin to drop items and little balls. Run close to these items and balls to pick them up. Currency in "Kingdom Hearts" is one of those dropped containers, but what is it called?

Answer: Munny

You can use munny to purchase items and accessories at the shops in Traverse Town. You can even make enemies drop more munny by equipping certain abilities. Munny is also released when certain Trinity Marks are used.
3. The Fairy Godmother, inside Merlin's house in Traverse Town, can draw out the spirits contained in special stones so that Sora can summon them in battle. Some of these allies are gained through events in the game, but others are only released by letting the Fairy Godmother look at the stones. Out the following, who is a spirit that Sora can summon in the first "Kingdom Hearts" game?

Answer: Dumbo

To summon one of these powerful allies into battle, all three party members must be active and NOT unconscious. You must also have the required amount of MP. To summon an ally, choose the Magic option in the command menu during combat and scroll to the bottom option, "Summon".
4. Sora has only one weapon: the Keyblade. However, its power and shape change based on the key chain that is attached to it. Which keyblade, out of the following, has these stats: ATK 11, STR +8, MP -1?

Answer: Oblivion

The Oblivion possesses colossal power, but reduces max MP by 1. You can find it by opening a chest in Hollow Bastion's Grand Hall. Hollow Bastion is the second-to-last world you will play in.
5. In the first level (Dive to the Heart), what question does the character Tidus ask you?

Answer: "What are you so afraid of?"

The answers to Tidus' question are as follows: getting old, being different, or being indecisive. Answering the questions asked to you by Tidus, Wakka, and Selphie help determine what leveling pace your decisions will impose throughout the game (in other words: how quickly you gain levels).
6. On Destiny Islands, we find our hero, Sora, snoozing. Throughout this beginning of this world, we see other friends playing on the sand. Are these islands their home (meaning: is this where they sleep, eat, get dressed, where they live)?

Answer: No

In the last section of Destiny Islands (that is, before you battle Darkside II), you watch a cut-scene clip in which Sora wakes up in a small bed. He looks out the window and sees a great tempest raging over the islands. Later, after he leaves, we hear a woman calling, "Sora, dinner!" This implies that this building is Sora's real home.
7. Leon is one righteous fighter! Because winning or losing this battle doesn't end the adventure or affect the outcome of the story, avoid wasting Potions during this confrontation. What other game than "Kingdom Hearts" is he given the title of "main hero" in?

Answer: Final Fantasy VIII

Leon's true name is Squall Leonhart. He's a graduate of the SeeD academy at Balamb Garden and captain of a highly trained squad. However, Squall was unable to prevent the Heartless from conquering his home world. If you beat Squall, er, Leon, when you are about to depart from Traverse Town, he'll give Sora an Elixir.
8. Alice has been captured by the Queen of Hearts in Wonderland. Her crime? She has attempted to steal the Queen's heart! Or did she? Sora thinks that it was the Heartless again. The Queen needs evidence for proof of Sora's remarks, so Sora must journey into the Lotus Forest and gather evidence. How many pieces of evidence are in the Lotus Forest to collect?

Answer: Two

There are four pieces of evidence in all: footprints, stench, antenna, and claw marks (all pieces of the heartless: shadow). The footprints can be found in the Lotus Forest, the Stench is in the Bizarre Room, the Antenna are in the Lotus Forest, and the Claw Marks are in the Bizarre Room.
9. The first character that you SPEAK to in Olympus Coliseum is an animal named Philoctetes. He says that Sora cannot compete in the games. What type of beast is Philoctetes?

Answer: Satyr

Phil, the veteran trainer of heroes, acts as Hercules' mentor and coach. He runs the Coliseum and hosts trials for contenders for the games. Speak to Phil any time you want to train for the games or to engage in battle with fierce monsters. Philoctetes came out of retirements to train the son of Zeus in Disney's "Hercules".
10. In the Deep Jungle where Sora meets Tarzan, Sora is seperated from Goofy and Donald and receives an extremely unfriendly welcome from the vicious leopard Sabor. This foe is extremely fast and agile! In all, how many times do you fight this beast until he falls to the ground?

Answer: Four

A predatory leopard feared by all animals and men who live in the jungle, Sabor is Tarzan's natural enemy. Seeking to ambush the weak and the helpless, Sabor may meets its match when Sora appears in the Deep Jungle with the keyblade.
11. This isn't necessary to continue the story, but you can see an extra cut-scene. Enter the empty Accessory Shop and search behind the counter for a wooden boy. Jiminy Cricket then introduces the party to Pinocchio. From this point forward, Sora must keep a sharp eye out for clues to the whereabouts of Pinocchio's father. What is this father's name?

Answer: Geppetto

Pinocchio is a wooden puppet crafted by Geppetto and brought to life by the Blue Fairy. Pinocchio must prove that he is worthy of being a real boy by learning kindness, courage, and honesty. He has a bit of trouble with the honesty thing, and his nose grows longer each time he tells a lie! Pinocchio originally appeared in the movie named after him.
12. In Agrabah, when Jafar is blinded by his greed for power, he wishes himself to become an "all powerful genie!" Now, Sora must defeat this gigantic monster, but, no matter how many times he tries swiping his keyblade at Genie Jafar's all-powerful being, he just can't seem to harm him. He must aim for Jafar's lamp! Where would he find this lamp?

Answer: Being flown around by Iago

Iago is Jafar's cunning companion and spy in the kingdom of Agrabah. This parrot's devotion to evil and mayhem is outmatched only by that of Jafar. The lamp he carries is the only way to contain Jafar and all his cruelty.
13. Monstro. This gigantic whale swallows the Gummi Ship along with its captain. There, we find Pinocchio and Geppetto reunited. Unfortunately, Pinocchio's mind is twisted with help from a certain someone, someone Sora used to be friends with. Who is this mysterious figure?

Answer: Riku

Riku's mind has also been poisoned, but by Maleficent. A sorceress of awesome power who controls the Heartless. Maleficent is now responsible for the destruction of many worlds. No one knows why she is casting the entire universe into utter chaos, but she and her fellow conspirators must be stopped at all costs. Maleficent was also a fearsome villain in "Sleeping Beauty".
14. Atlantica is the underwater land of fantasy run by the glorious King Triton! In this seabed grotto, how many items of plunder will you find total?

Answer: Twenty-seven

There are three Elixirs, five Mythril Shards, four Mega-Ethers, four Cottages, three Mega-Potions, two Mythrils, one Ether, one Torn Page, one Crystal Trident, one Orichalcum, one Ansem's Report (#3), and the legendary Crablcaw keyblade. In Atlantica you will need to swim around.
15. With eerie costumes, Sora and the gang fit right in with the macabre madness of Halloween Town. There, Donald's magic conceals you to look like the monsters of this nightly world. There is one who lives in Halloween Town that is revered and admired! He is also known as the Pumpkin King! Who am I speaking of?

Answer: Jack Skellington

Jack is the pumpkin king, generally revered and admired as the leader of the Halloween festivities that occur in Halloween Town. He wants to scare people out of their minds, and he has a flair for dramatic entrances. Jack is curious about the Heartless and wants to see if he can make them part of the festival. Jack originally appeared in Tim Burton's "The Nightmare Before Christmas".
16. In Neverland, once defeating Captain Hook, Sora returns to London and is faced with the large clock tower Big Ben. In order to reveal the Keyhole, you have to strike the big hand enough times to make it chime midnight. Three of the faces read 12 midnight, but one doesn't. At what time is this face when you arrive (before you strike the clock at all)?

Answer: 11:45

If you fly up to the big hand pointing to the 9, and strike it three times, the clock will chime midnight. Neverland is a setting from "Peter Pan".
17. There is a book in Merlin's house that leads to the land of Hundred Acre Wood. Although, there is a large problem, some pages are missing from it! How many pages do you need to find to complete this fairy tale about Winnie the Pooh?

Answer: Five

The page locations are as follows:

Reward for finding 51 Dalmatians
Agrabah: Cave of Wonders, Dark Chamber
Monstro: Chamber 6
Atlantica: Ariel's Grotto
Halloween Town: Research Lab

All of Winnie the Pooh's friends can be found in Merlin's book.
18. Hollow Bastion is the second to last world you face, it is also one of the toughest planets to complete without proper training. How many different enemies do you face in this desperate world ready for rejuvination?

Answer: Nine

You'll occasionally run into Shadows, frequently Darkballs, frequently Defenders, occasionally Wyverns, and frequently Wizards. Then you will fight Sora's long lost friend to the darkness, Maleficent, and a Behemoth. Finally, Maleficent will turn into of the of most intense bosses in the game: the Dragon.
19. In the Coliseum Tournament, there are many ladders you must face to reach Hades, but in the Hercules Cup Ladder, what is the name of the team you face in seed 6?

Answer: Stray Phantom

The Stray Phantom contains four Gargoyles and three Wight Knights. This ladder is revealed when the party seals Halloween Town and Neverland. Win this tournament as a team to earn Herc's Shield for Goofy. You also gain the ability to use yellow Trinity Marks. If you defeat this ladder with only Sora, you receive an orichalcum. Cloud is also part of this cup, in seed 4. Defeat him and you receive the keyblade called Metal Chocobo.
20. The End of the World is nigh! What is the name of the villain you defeat to gain the ability Super Glide?

Answer: Chernabog

The Chernabog is also known as the villain of Bald Mountain. This battle is much like the battle with Ursula when she grows. Chernabog was first seen in "Fantasia" during the sequence entitled "Night on Bald Mountain".
Source: Author tkdigi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us