FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Megaman X
Quiz about Megaman X

10 Megaman X Questions | Mega Man Games Trivia Quiz


My third "Megaman X" quiz includes all three Super Nintendo "Megaman X" games. Warning, there are spoilers in this quiz!

A multiple-choice quiz by egtrack. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Mega Man Games
  8. »
  9. Mega Man X Games

Author
egtrack
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
135,095
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1296
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), Guest 172 (5/10), Guest 90 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which game do you NOT fight Vile? Hint


Question 2 of 10
2. Which X-Hunter attacks with a pink sword? Hint


Question 3 of 10
3. Which game does not have the normal boss capsules at the end of the game (where you fight the bosses for the second time)? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the Reploid that attacks you in your own base ("Megaman X3")? Hint


Question 5 of 10
5. In which game do you get a special capsule in a boss stage (you must have all hearts, sub-tanks, and ordinary capsules)? Hint


Question 6 of 10
6. "Megaman X3" does not include a fire Maverick.


Question 7 of 10
7. Which boss stage in "Megaman X" is a tall tower? Hint


Question 8 of 10
8. Each second form of Sigma (when you use the X-Buster) must be attacked with your most powerful shot (with Arm capsule or without Arm capsule) in order to get hit and take damage.


Question 9 of 10
9. In "Megaman X", which boss is weak against Rolling Shield? Hint


Question 10 of 10
10. Now, a tough one to finish it off: In "Megaman X3", who saves you from the Sigma virus at the end of the game (only when Zero has died in the course of the game)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 174: 9/10
Jul 18 2024 : Guest 172: 5/10
Jul 17 2024 : Guest 90: 6/10
Jul 15 2024 : Guest 45: 6/10
Jun 28 2024 : Guest 149: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which game do you NOT fight Vile?

Answer: Megaman X2

After defeating him in "Megaman X", Vile didn't come back until the third game. You fight the X-Hunters in the second game.
2. Which X-Hunter attacks with a pink sword?

Answer: Agile

Violen uses a ball-and-chain, and Serges uses bombs and a rapid firing gun.
3. Which game does not have the normal boss capsules at the end of the game (where you fight the bosses for the second time)?

Answer: Megaman X

In "Megaman X", you fight through the Sigma stages, and in the middle of each stage, you will fight a boss in a special room.
4. What is the name of the Reploid that attacks you in your own base ("Megaman X3")?

Answer: Mac

Mac was going to use X for Dr. Doppler's army, but Zero destroyed him in the Reploid base.
5. In which game do you get a special capsule in a boss stage (you must have all hearts, sub-tanks, and ordinary capsules)?

Answer: Megaman X

When you have EVERYTHING, enter Armored Armadillo's stage and die numerous times at the large canyon. A capsule will appear after about 5 times. In "Megaman X2", and "Megaman X3", you obtain a special capsule in one of the Sigma stages.
6. "Megaman X3" does not include a fire Maverick.

Answer: True

I don't know why they didn't include a fire Maverick. Those were always my favorite. Flame Mammoth and Flame Stag were the fire Mavericks in the first and second games.
7. Which boss stage in "Megaman X" is a tall tower?

Answer: Boomer Kuwanger

This is the most annoying boss stage in the game. You have to enter it twice in order to get the heart.
8. Each second form of Sigma (when you use the X-Buster) must be attacked with your most powerful shot (with Arm capsule or without Arm capsule) in order to get hit and take damage.

Answer: False

In "Megaman X", you must attack the big head with the pink shots from the Arm capsule. In "Megaman X2", you must attack him with your most powerful attack. It can be the Arm capsule powerup, or your most powerful shot without the Arm capsule. BUT, in "Megaman X3", you can attack his head using the thin green shot.
9. In "Megaman X", which boss is weak against Rolling Shield?

Answer: Launch Octopus

Storm Tornado is strong against Flame Mammoth, Chameleon Sting is strong against Storm Eagle, and Homing Torpedo is strong against Boomer Kuwanger.
10. Now, a tough one to finish it off: In "Megaman X3", who saves you from the Sigma virus at the end of the game (only when Zero has died in the course of the game)?

Answer: Dr. Doppler

Dr. Doppler used an anti-virus on himself and he barged in and attached himself to Sigma in order to save you. If Zero does not perish and die, Zero saves you by using the anti-virus on Sigma. Thanks for playing!
Source: Author egtrack

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Megaman X3 Average
2. "Megaman X" Series Average
3. Megaman X7 Average
4. Mavericks of the X Difficult
5. "Megaman X" Part 1 Tough
6. "Megaman X" Part 2 Average
7. "Mega Man X2" General Knowledge Average
8. "Megaman X5" bosses Average
9. Megaman X2 Average
10. Megaman X3 Average
11. "Mega Man X" General Knowledge Average
12. Reliving the Beginning of X Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us