Quiz about Airline Geography
Quiz about Airline Geography

Airline Geography Trivia Quiz


Match the past and present airlines to their areas.

A multiple-choice quiz by sailorsam. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Aviation
  8. »
  9. Airports & Airlines

Author
sailorsam
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
69,793
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
3653
Last 3 plays: ozzz2002 (4/10), Guest 112 (10/10), Guest 67 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Jet is a domestic airline in which country? Hint

India
Italy
Canada
Australia

2. Sunflower Airlines operates in which country ? Hint

Jamaica
Fiji
USA
Brazil

3. Far East Airlines flies between which 2 places? Hint

South Korea and Japan
Hong Kong and Macau
North Korea and China
Hainan Island and Thailand

4. TEAL (Tasman Empire Airways Limited) was based where? Hint

New Zealand
England
Canada
Holland

5. A member of Star Alliance, the ANA airline is from where? Hint

Japan
Austria
Australia
The Netherlands

6. Ryanair is associated with which country? Hint

Iceland
Ireland
USA
Belgium

7. TAA belonged in which country? Hint

Australia
USA
Argentina
Tahiti

8. Silkair calls which place home? Hint

Singapore
China
Thailand
Hong Kong

9. The word 'Caledonian' in British Caledonian referred to which place? Hint

Ireland
Scotland
Wales
Canada

10. Where was UAT from? Hint

Uruguay
USA
United Arab Emirates
France


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jet is a domestic airline in which country?

Answer: India

2. Sunflower Airlines operates in which country ?

Answer: Fiji

Based in Nadi ( NANDEE) their motto is 'The airline with a heart'.
3. Far East Airlines flies between which 2 places?

Answer: Hong Kong and Macau

A helicopter service between the 2 cities which takes about 20 minutes.
4. TEAL (Tasman Empire Airways Limited) was based where?

Answer: New Zealand

TEAL evolved into Air New Zealand and in the beginning used Flying Boats for its Coral and trans-Tasman routes.
5. A member of Star Alliance, the ANA airline is from where?

Answer: Japan

ANA- All Nippon Airways, is a large international airline.
6. Ryanair is associated with which country?

Answer: Ireland

7. TAA belonged in which country?

Answer: Australia

Trans Australian Airlines, for years sharing Australian domestic routes with Ansett, which collapsed in 2001.
8. Silkair calls which place home?

Answer: Singapore

Originally named Tradewinds, Silkair is a subsidiary of Singapore Airlines.
9. The word 'Caledonian' in British Caledonian referred to which place?

Answer: Scotland

Since absorbed into British Airways, B-Cal sported the Scottish lion on its tail.
10. Where was UAT from?

Answer: France

Later it was to become UTA then ultimately Air France.
Source: Author sailorsam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : ozzz2002: 4/10
Today : Guest 112: 10/10
Jan 26 2023 : Guest 67: 5/10
Jan 08 2023 : Guest 194: 2/10
Jan 03 2023 : HarpMan7: 7/10
Jan 03 2023 : Guest 106: 9/10
Jan 03 2023 : Guest 106: 4/10
Dec 16 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 11 2022 : Guest 103: 4/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us