Quiz about Foods in French and Spanish
Quiz about Foods in French and Spanish

Foods in French and Spanish Trivia Quiz


I will give you a food in French and you need to find the equivalent in Spanish. Pierre, who is French, and Pablo, who is Spanish, will help you with the clues. All French words are in quotes. in the instructions.

A multiple-choice quiz by jdfeag. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Spanish

Author
jdfeag
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,408
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5663
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (1/10), Urlord (4/10), demurechicky (10/10).
1. During Lent, Pierre eats "poisson" every Friday. Pablo does the same thing. What food am I? Hint

Pesado
Pecado
Veneno
Pescado

2. Pierre enjoys "lait" in his coffee. What does Pablo put in his morning beverage? Hint

Lechuga
Lata
Leche
Lechuza

3. Pierre and Pablo both love liver. Pierre cuts up an "oignon" to have with his meal. What does Pablo eat with his dinner? Hint

Semilla
Cabello
Caballo
Cebolla

4. When he was young, Pierre took a "pomme" to his teacher every morning. What did Pablo take to his teacher? Hint

Manzana
Manta
Miel
Pimiento

5. Pierre likes "fromage" on his hamburgers. What topping does Pablo like? Hint

Queso
Fondo
Guisante
Fresa

6. Pierre likes this food eaten scrambled, over-easy and hard-boiled. In French, the word is "oeuf". What does Pablo call this food? Hint

Uva
Huevo
Joya
Hoyo

7. To keep himself safe from vampires, Pierre always carries around a clove of "ail". What strong-smelling substance does Pablo carry with him? Hint

Algo
Alba
Ala
Ajo

8. Pierre is a fan of "riz", both the white and brown varieties. He especially enjoys "The San Francisco Treat." Pablo is a fan of the Spanish dish "paella". What food do both of them like? Hint

Risa
Aridez
Arroz
Riesgo

9. Pierre's kids love "poulet" in many forms. Their favorite way is breaded and shaped as nuggets, tenders, fingers, and patties. What do Pablo's children like? Hint

Payaso
Pavo
Pollo
Polvo

10. Pierre always puts "beurre" and jelly on his toast. What does Pablo put on his toast? Hint

Burro
Broma
Bruja
Mantequilla


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During Lent, Pierre eats "poisson" every Friday. Pablo does the same thing. What food am I?

Answer: Pescado

"Poisson" and "pescado" are the words for fish. Interestingly enough, pez is the Spanish word for a living fish. Pescado literally means "a caught fish".
2. Pierre enjoys "lait" in his coffee. What does Pablo put in his morning beverage?

Answer: Leche

"Lait" and "leche" are the words for milk. In Spanish, "lata" means can, "lechuga" means lettuce, and a "lechuza" is a barn owl.
3. Pierre and Pablo both love liver. Pierre cuts up an "oignon" to have with his meal. What does Pablo eat with his dinner?

Answer: Cebolla

"Oignon" and "cebolla" are the words for onion. In Spanish, a "semilla" is a seed, a "caballo" is a horse, and "cabello" means hair.
4. When he was young, Pierre took a "pomme" to his teacher every morning. What did Pablo take to his teacher?

Answer: Manzana

"Pomme" and "manzana" mean apple. In Spanish, a "manta" is a blanket, "miel" is honey, and a "pimiento" is a pepper.
5. Pierre likes "fromage" on his hamburgers. What topping does Pablo like?

Answer: Queso

"Fromage" and "queso" mean cheese. In Spanish, a "guisante" is a pea, a "fresa" is a strawberry, and "fondo" means bottom.
6. Pierre likes this food eaten scrambled, over-easy and hard-boiled. In French, the word is "oeuf". What does Pablo call this food?

Answer: Huevo

"Oeuf" and "huevo" mean egg. In Spanish, an "uva" is a grape, a "joya" is a jewel, and a "hoyo" is a hole or pit.
7. To keep himself safe from vampires, Pierre always carries around a clove of "ail". What strong-smelling substance does Pablo carry with him?

Answer: Ajo

"Ail" and "ajo" mean garlic. In Spanish, "algo" is the Spanish word for something, an "ala" is a wing, and "alba" is the word for dawn.
8. Pierre is a fan of "riz", both the white and brown varieties. He especially enjoys "The San Francisco Treat." Pablo is a fan of the Spanish dish "paella". What food do both of them like?

Answer: Arroz

"Riz" and "arroz" both mean rice. In Spanish, "aridez" means dryness, a "riesgo" is a risk, and a "risa" means laughter. Rice-a-Roni was a popular rice dish known as "The San Francisco Treat". Spain is well-known for its paella, which uses saffron to make the rice yellow. The other ingredients are usually seafood, chicken and vegetables.
9. Pierre's kids love "poulet" in many forms. Their favorite way is breaded and shaped as nuggets, tenders, fingers, and patties. What do Pablo's children like?

Answer: Pollo

"Poulet" and "pollo" are the words for chicken. In Spanish, "pavo" means turkey, "polvo" means dust, and a "payaso" is a clown. Many people have probably heard of the fast-food restaurant "El Pollo Loco", which means "the crazy chicken".
10. Pierre always puts "beurre" and jelly on his toast. What does Pablo put on his toast?

Answer: Mantequilla

"Beurre" and "mantequilla" mean butter. In Italian, "burro" is the word for butter, a "bruja" is a witch, and a "broma" is a joke.
Source: Author jdfeag

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 86: 1/10
Nov 12 2022 : Urlord: 4/10
Oct 17 2022 : demurechicky: 10/10
Oct 14 2022 : Guest 86: 10/10
Oct 13 2022 : Guest 61: 8/10
Oct 10 2022 : Guest 73: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Spanish for Beginners Easier
2. Spanish Vocabulary Easier
3. Can You Speak Spanish? Very Easy
4. Months in Spanish Very Easy
5. Numbers in Spanish Very Easy
6. Spanish Vocab. Easier
7. Oh My! I said what?! Easier
8. Foods From Spanish To English Easier
9. Spanish Test Very Easy
10. Test Your Spanish Easier
11. Spanish Time And Numbers Average
12. Countries in Spanish Very Easy

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us