FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Southeast Asian History and Culture 4
Quiz about Southeast Asian History and Culture 4

Southeast Asian History and Culture [4] Quiz


A very wide variety of questions here on southeast Asia...enjoy!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cultures
  8. »
  9. Asian Cultures

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
28,003
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1251
- -
Question 1 of 10
1. Which is not a major ethnic group of Singapore? Hint


Question 2 of 10
2. What is the Romanized Vietnamese alphabet called? Hint


Question 3 of 10
3. What is the Thai version of the Hindu Ramayana called? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the supreme council of the Burmese state during the time it was a kingdom? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the unusual lake in central Cambodia? Hint


Question 6 of 10
6. What was the first Southeast Asian city of modern times to achieve a population of 1 million? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the epic Vietnamese poem written by Nguyen Du in the early 1800s? Hint


Question 8 of 10
8. What or who were the 'Negeri'? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the Vietnamese communist party in the South? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the Thai ruler who skillfully negotiated with the British to keep Thailand under self-rule? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is not a major ethnic group of Singapore?

Answer: Thai

2. What is the Romanized Vietnamese alphabet called?

Answer: Quoc Ngu

3. What is the Thai version of the Hindu Ramayana called?

Answer: Ramakian

The first complete written version was completed during the reign of the great Siamese king Rama I in 1797.
4. What was the name of the supreme council of the Burmese state during the time it was a kingdom?

Answer: hlutdaw

5. What is the name of the unusual lake in central Cambodia?

Answer: Tonle Sap

6. What was the first Southeast Asian city of modern times to achieve a population of 1 million?

Answer: Jakarta

7. What is the name of the epic Vietnamese poem written by Nguyen Du in the early 1800s?

Answer: Doan truong tan thanh

This poem is more popularly known as the 'Kim Van Kieu' after the names of the 3 main characters.
8. What or who were the 'Negeri'?

Answer: Sultanates in Malaysia and Indonesia

9. What was the name of the Vietnamese communist party in the South?

Answer: Viet Cong

10. What was the name of the Thai ruler who skillfully negotiated with the British to keep Thailand under self-rule?

Answer: Mongkut

He's also the king depicted in the film 'The King and I'!
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us