FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Night by Elie Wiesel
Quiz about Night by Elie Wiesel

"Night" by Elie Wiesel | 10 Question Literature Multiple Choice Quiz


This quiz is based on Elie Wiesel's autobiographical book, "Night", that tells of the horrors he encountered in various concentration camps. Elie Wiesel was awarded the 1986 Nobel Peace Prize.

A multiple-choice quiz by nikkichicki8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors T-Z
  8. »
  9. Elie Wiesel

Author
nikkichicki8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
201,097
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1341
Last 3 plays: Mfooshee (6/10), Guest 64 (10/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What does Elie want to do that his father is opposed to? Hint


Question 2 of 10
2. The German soldiers were polite when they first came to Elie's village.


Question 3 of 10
3. Which camp were Elie and his family taken to first? Hint


Question 4 of 10
4. What was the main food staple during Elie's stay in the concentration camps? Hint


Question 5 of 10
5. What ironic words are inscribed on the doors of Auschwitz? Hint


Question 6 of 10
6. Where was Elie assigned to work when he was at the Buna camp? Hint


Question 7 of 10
7. When is the only time Elie does not enjoy his meal? Hint


Question 8 of 10
8. Elie fasts for Yom Kippur.


Question 9 of 10
9. What is Elie's inheritance from his father? Hint


Question 10 of 10
10. What was the first thing Elie did when he was freed from the camp? Hint





Most Recent Scores
Jul 07 2024 : Mfooshee: 6/10
Jul 06 2024 : Guest 64: 10/10
Jul 03 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 180: 5/10
Jun 23 2024 : Guest 142: 9/10
Jun 17 2024 : Guest 64: 8/10
Jun 12 2024 : Guest 68: 10/10
Jun 12 2024 : Angiedd555: 6/10
Jun 06 2024 : Guest 69: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does Elie want to do that his father is opposed to?

Answer: study the Kabbalah

Elie's father tells Elie that he is too young to study the Kabbalah. According to his father, he has to be thirty to begin to study the world of mysticism.
2. The German soldiers were polite when they first came to Elie's village.

Answer: True

They were polite when they first came to Elie's village. Later on they started to enforce the cruel laws.
3. Which camp were Elie and his family taken to first?

Answer: Birkenau

After they got off the train, they were sent to Birkenau, which was the reception center for Auschwitz.
4. What was the main food staple during Elie's stay in the concentration camps?

Answer: bread and soup

In the concentration camps, the common foods were bread and soup and sometimes coffee for breakfast. Near the end, they weren't being fed at all for days at a time.
5. What ironic words are inscribed on the doors of Auschwitz?

Answer: "Work sets you free!"

The German words are "arbeit macht frei", which translates to "work sets you free". This is the first thing Elie sees of Auschwitz, which of course is a lie.
6. Where was Elie assigned to work when he was at the Buna camp?

Answer: in a warehouse

Elie and his father assigned to a warehouse for electrical equipment under a man named Idek.
7. When is the only time Elie does not enjoy his meal?

Answer: when the young boy is hanged

When the young boy with "the face of a sad angel" was hanged, Elie remembers his soup tasting like corpses.
8. Elie fasts for Yom Kippur.

Answer: False

Elie decides not to fast for Yom Kippur not only to keep his strength up, but also as a sign of defiance against God for putting him in this position.
9. What is Elie's inheritance from his father?

Answer: a knife and spoon

When his father was picked during the selection, he gives Elie his only possesions: a knife and spoon. Later, Elie finds out that his father somehow escapes selection.
10. What was the first thing Elie did when he was freed from the camp?

Answer: ate

After being released, all Elie cared about was food. He contracted food poisoning from eating too much.
Source: Author nikkichicki8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Night" by Elie Wiesel Average
2. The Books of Elie Wiesel Average
3. "Night" by Elie Wiesel Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us