FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Trivia Questions and Answers
photo of Celtic

80 Celtic Football Club Trivia Questions, Answers, and Fun Facts

How much do you know about Celtic Football Club? This category is for trivia questions and answers related to Celtic Football Club (Sports). Each one is filled with fun facts and interesting information.
Related Questions & Answers:   Scotland   
1 In which season did Celtic first compete in the Champions League group stage?
Answer: 2001-02

They defeated Ajax 3-2 on aggregate to qualify for the group stage. Martin O'Neill was the Celtic manager at the time.
    Your options: [ 1999-00 ] [ 2001-02 ] [ 2000-01 ] [ 2002-03 ]
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
2 Which was the only trophy Celtic won in 2000?
Answer: Scottish Football League Cup

This was the only trophy of the Dalglish/Barnes "Dream Team" era, beating Aberdeen two nil in a Hampden final, with goals from Vidar Riseth and Tommy Johnson.
    Your options: [ UEFA Champions League ] [ Scottish Premier League ] [ Scottish Football League Cup ] [ Scottish FA Cup ]
  From Quiz: Celtic FC
3 Who was Celtic's first ever manager?
Answer: Willie Maley

Willie Maley was in charge for an astonishingly 43 years in which he won 30 trophies! He was manager from 1897-1940.
  From Quiz: Celtic FC History
4 Lubo was brought to Celtic from which German club?
Answer: MSV Duisburg

Lubo really didn't fit in there, and was about to move to Japan when Celtic stepped in. He had no hesitation in becoming a Celt.
    Your options: [ 1860 Munich ] [ St. Pauli ] [ MSV Duisburg ] [ Hertha Berlin ]
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
5 OK, an easy one to begin. Which Celtic manager signed Lubo Moravcik?
Answer: Dr. Josef Venglos

Venglos took Lubo to the 1990 World Cup as part of the Czechoslovakia squad then, at the tender age of 33, brought him to Paradise.
    Your options: [ John Barnes ] [ Wim Jansen ] [ Martin O' Neill ] [ Dr. Josef Venglos ]
  From Quiz: The Celtic Football Club
6 In which year was Celtic Football Club founded?
Answer: 1888

The club was founded as a charity to feed the poor of Glasgow. The meeting at which the club was formed was held in November 1887. The club played their first match in May 1888, against Rangers.
The club's logo shows: "The Celtic Football Club 1888".
    Your options: [ 1967 ] [ 1792 ] [ 1888 ] [ 1900 ]
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
7 Who scored the only goal of the game when Celtic defeated Rosenborg at Celtic Park in a group stage match in October 2001?
Answer: Alan Thompson

Thompson scored the goal direct from a free kick. There were very few clear cut chances in the game. This was Celtic's third group stage match during the 2001-02 season.
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
8 Who was appointed to the managers position in June 2000?
Answer: Martin O'Neill

The 'Blessed Martin' joined Celtic from Leicester City, and promised to "bring success to the football club", a promise he more than lived up to, winning a domestic treble in his first season, and leading the club to their first European final in 32 years.
  From Quiz: Celtic FC
9 Celtic's biggest ever victory against Rangers came in the final of the Scottish League Cup in 1957. What was the score?
Answer: 7-1

Celtic thrashed Rangers 7-1 in the league cup final in which still stands as a British record for a domestic cup final.
  From Quiz: Celtic FC History
10 Who was Martin O'Neill's first signing for Celtic?
Answer: Chris Sutton

I'm sure if Martin had everything his own way it would have been Lennon, but Peter Taylor wouldn't let him leave Leicester. Sutton arrived for 6 million from Chelsea and has been a big player for Celtic ever since.
  From Quiz: The Celtic Football Club
11 Celtic's greatest ever victory was the European Cup win of which year?
Answer: 1967

The first club from a non-latin country to win Europe's top prize, when they beat Inter Milan 2-1. The final was played in Lisbon.
    Your options: [ 1998 ] [ 1946 ] [ 1967 ] [ 1972 ]
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
12 Which three teams were in Celtic's group in the 2003-04 season?
Answer: Bayern Munich, Lyon and Anderlecht

Celtic finished third in the group and as a result qualified for the UEFA Cup. Lyon won the group with ten points.
    Your options: [ Bayern Munich, Juventus and Anderlecht ] [ Bayern Munich, Lyon and Anderlecht ] [ Bayern Munich, FC Porto and Anderlecht ] [ FC Porto, Lyon and Shakhtar Donetsk ]
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
13 Who scored a hat-trick in the 2001 CIS Cup Final against Kilmarnock?
Answer: Henrik Larsson

It was Henrik Larsson of course, just three of his total of 53 goals in all competitions that season which saw him set a post-war record for the club and win European football's Golden Boot.
  From Quiz: Celtic FC
14 In which year did Celtic win the European Cup?
Answer: 1967

In 1967, Celtic were the first British team to win the European Cup, Manchester United won it the year after.
    Your options: [ 1967 ] [ 1969 ] [ 1970 ] [ 1968 ]
  From Quiz: Celtic FC History
15 MSV Duisburg's loss was very much Celtic's gain, but which French club did Lubo leave to join the Germans?
Answer: Bastia

Lubo was at Saint Etienne for several years, but when they were relegated he moved to Bastia for a season, then on to Germany.
    Your options: [ Montpellier ] [ Saint Etienne ] [ Bastia ] [ Le Havre ]
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
16 Which English manager sold Olivier Tebily to Celtic and then, in 2002, bought him back from Celtic?
Answer: Steve Bruce

Bruce has Tebily at Sheffield United and recently took him to Birmingham.
  From Quiz: The Celtic Football Club
17 Who finished top goalscorer for Celtic during the 2003-04 group stage?
Answer: Chris Sutton

Sutton finished top goalscorer with three goals. He scored against Lyon in both matches and against Anderlecht at Celtic Park. Liam Miller scored twice during the group stage.
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
18 Who did Celtic knock out to qualify for the UEFA Champions League group stages for the first time in 2001?
Answer: AFC Ajax

Celtic beat Ajaz 3-1 away in the Amsterdam Arena before losing 1-0 at Parkhead, to qualify with an aggregate score of 3-2. This put Celtic into Group E, with Juventus, Porto, and Rosenborg.
  From Quiz: Celtic FC
19 In which city did Celtic play the 2003 UEFA Cup Final?
Answer: Seville

Celtic played Porto in Seville in 2003 in which Porto won 3-2 in extra time.
    Your options: [ Seville ] [ Rome ] [ Madrid ] [ Paris ]
  From Quiz: Celtic FC History
20 How many Celtic managers did Lubo play under? (including caretaker managers)
Answer: 4

Dr. Venglos, Barnes, Kenny Dal and Martin.
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
21 After Martin O'Neill took over at Celtic, who were the first team to take a point from Celtic Park?
Answer: Hibernian

Marc Libbra scored a late equaliser in a 1-1 draw after Mjallby had given Celtic the lead.
  From Quiz: The Celtic Football Club
22 What two colours are on Celtic's famous hooped shirts?
Answer: Green and White
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
23 Which team did Celtic face in the opening match of the 2004-05 group stage?
Answer: Barcelona

The match was played at Celtic Park and Barcelona won 3-1 with goals from Deco, Ludovic Giuly and former Celtic star Henrik Larsson. Chris Sutton scored Celtic's only goal of the game.
    Your options: [ Shakhtar Donetsk ] [ Barcelona ] [ AC Milan ] [ Benfica ]
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
24 Where did Celtic play the 2003 UEFA Cup Final?
Answer: Seville

Celtic lost the UEFA Cup Final to Porto after extra time, the game being drawn at 2-2, with both of Celtic's goals coming from Henrik Larsson headers. This match was also the first-ever match played under "Silver Goal" rules, though the rule did not come into play, and the rule has subsequently been scrapped.
  From Quiz: Celtic FC
25 Who was the founder of Celtic?
Answer: Brother Walfrid

Brother Walfrid founded Celtic in 1888 as a charity to help the poverty stricken Scottish and Irish living in the West End of Glasgow.
  From Quiz: Celtic FC History
26 Lubo's debut for Celtic was at Celtic Park against which side?
Answer: Dundee

On the very day that Jock Brown left, Lubo made his debut and had a part in almost all of the goals as the Bhoys put 6 past Rab Douglas in the Dundee goal.
    Your options: [ Motherwell ] [ Rangers ] [ Dundee ] [ St Johnstone ]
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
27 After Martin O'Neill took over at Celtic, who were the first SPL team to avoid defeat against Celtic?
Answer: Aberdeen

Robbie Winters gave the dons the lead but a newly bald Larsson levelled in the 1-1 draw at Pittodrie.
  From Quiz: The Celtic Football Club
28 What nationality was Brother Walfrid, who fouded the club?
Answer: Irish
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
29 How many points did Celtic pick up during the 2004-05 group stage?
Answer: 5

Celtic defeated Shakhtar Donetsk and drew with AC Milan at Celtic Park. They also drew with Barcelona in the Nou Camp.
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
30 Who beat Celtic by five goals, Celtic's heaviest ever European defeat, in Gordon Strachan's first game in charge?
Answer: Artmedia Bratislava

Celtic lost the first leg of the Champions League qualifier 5-0 away, in a shambolic performance, though almost pulled off the biggest comeback in European football history, winning the return leg 4-0.
  From Quiz: Celtic FC
31 Who captained Celtic's European Cup winning side of 1967?
Answer: Billy McNeill

Billy McNeill was the captain of the world famous Lisbon Lions when they lifted the trophy on that sunny day in Lisbon.
  From Quiz: Celtic FC History
32 Lubo's first two Celtic goals came against which team?
Answer: Rangers

2 Goals in a 5-1 Victory over the old rivals at Celtic Park. This alone ensured his legendary status with the Celtic fans! Fantastic!
    Your options: [ Aberdeen ] [ Dundee ] [ Rangers ] [ Motherwell ]
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
33 In Martin O'Neill's first cup final (CIS Cup) Larsson scored a hat-trick to sink Kilmarnock, but which Celtic player was sent off in the match?
Answer: Chris Sutton

A straight red, no booking. This came while the score was 1-0, then Henrik came into his own and won us the game.
  From Quiz: The Celtic Football Club
34 What is the club's nickname?
Answer: The Bhoys
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
35 What was the score when Celtic played Benfica at Celtic Park in the group stage during the 2006-07 season?
Answer: Celtic 3-0

Kenny Miller scored twice for Celtic and Stephen Pearson scored a late third goal to seal the victory. Gordon Strachan was the Celtic manager at the time.
  From Quiz: Celtic FC in the Champions League
36 Which was Gordon Strachan's first trophy as manager?
Answer: Scottish Football League Cup

Celtic beat Dunfermline 3-0, with goals from Zurawski, Maloney, and Dublin. The game played at Hampden, was against a highly emotional backdrop, just two days after the funeral of Jinky Johnstone, and all Celtic players wore the number seven on their shorts and changed into jerseys saying "Johnstone, 7" prior to collecting the trophy.
    Your options: [ Glasgow Cup ] [ Scottish Premier League ] [ Scottish Football League Cup ] [ Scottish FA Cup ]
  From Quiz: Celtic FC
37 Which club did Paul Lambert leave to sign for Celtic?
Answer: Borrusia Dortmund

Paul Lambert came to Celtic from Borrusia Dortmund in 1997, and ended up club captain before going to Livingston as player-manager. He later became the Wycombe Wanderers manager.
    Your options: [ Borrusia Dortmund ] [ Bayern Munich ] [ Hamburg ] [ Motherwell ]
  From Quiz: Celtic FC History
38 Lubo didn't play in Martin O'Neill's first two games. Why?
Answer: He had a suspension from the previous season.

After his suspension was lifted Lubo scored three in three games, and looked as sharp as ever.
  From Quiz: The Little Genius - Lubo Moravcik
39 Who scored Celtic's first goal in European competition under Martin O'Neill?
Answer: Lubo Moravcik

Lubo scored the first two goals in a 4-0 away victory over Jeunesse Esch in Luxembourg.
  From Quiz: The Celtic Football Club
40 What is the name of Celtic's stadium?
Answer: Celtic Park
  From Quiz: A Short History of Celtic FC
The rest of the questions and answers can be found in our quizzes here:
Celtic Football Club Quizzes