FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ugh
Quiz about Ugh

Ugh! Trivia Quiz

Three Little Letters

All ten words in this quiz contain the letters UGH in exactly that order. From funny sounds to things you might find in nature, can you match each word to the correct definition?

A matching quiz by wellenbrecher. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Words for Kids
  8. »
  9. Word Meanings

Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,733
Updated
Oct 14 26
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
44
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), JaneMarple (10/10), karfre (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Uneven or not smooth  
  dough
2. Behaving badly or not following rules  
  laugh
3. Sound you make when something disgusts you  
  enough
4. A long period with little or no rain  
  naughty
5. Large branch of a tree  
  cough
6. Long container that farm animals eat or drink from  
  trough
7. Soft mixture used to make bread or pizza  
  rough
8. What you do when something is funny  
  drought
9. As much as you need  
  bough
10. Force air out of your throat with a sudden noise  
  ugh





Select each answer

1. Uneven or not smooth
2. Behaving badly or not following rules
3. Sound you make when something disgusts you
4. A long period with little or no rain
5. Large branch of a tree
6. Long container that farm animals eat or drink from
7. Soft mixture used to make bread or pizza
8. What you do when something is funny
9. As much as you need
10. Force air out of your throat with a sudden noise

Most Recent Scores
Today : Guest 173: 10/10
Today : JaneMarple: 10/10
Today : karfre: 10/10
Today : daisygirl20: 10/10
Today : kkt: 10/10
Today : misstified: 10/10
Today : shahbhavik: 10/10
Oct 14 2026 : briarwoodrose: 10/10
Oct 14 2026 : riverboatqueen: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Uneven or not smooth

Answer: rough

Sandpaper has a rough surface that helps remove paint or smooth wood. The word can also describe stormy seas, difficult experiences or even the way someone treats another person. Interestingly, "rough" rhymes with "tough" but not with "through".
2. Behaving badly or not following rules

Answer: naughty

The word "naughty" is often used to describe children who misbehave, but it can also be used for mischievous pets. A puppy that steals shoes or a cat that knocks things off a table might be called naughty. The word was originally connected to having nothing or being poor.
3. Sound you make when something disgusts you

Answer: ugh

"Ugh!" is a short expression people use when they find something unpleasant or disgusting. You might say it after smelling rotten food, stepping in something sticky or seeing a plate full of worms. It can also show frustration when something goes wrong.
4. A long period with little or no rain

Answer: drought

During a drought, rivers and lakes may shrink, crops can fail and animals may struggle to find water. Some plants, such as cacti, are especially good at surviving dry conditions because they can store water. Droughts can last for months or even years.
5. Large branch of a tree

Answer: bough

A bough is usually one of the larger branches of a tree. Birds may build their nests on boughs, while squirrels use them as pathways through the treetops. The word appears in the traditional nursery rhyme "Rock-a-bye Baby": "When the bough breaks the cradle will fall."
6. Long container that farm animals eat or drink from

Answer: trough

Farmers use troughs to provide food or water for animals such as horses, cows and pigs. They can be made from wood, metal, stone or plastic. The word "trough" is also used in geography to describe a low area between two higher areas, such as a valley or a dip in the ocean floor.
7. Soft mixture used to make bread or pizza

Answer: dough

Bread dough is made from flour, water, yeast and salt. The yeast produces tiny bubbles of gas that make the dough rise and become light and fluffy. Some types of dough, such as those used for biscuits or pasta, don't need yeast at all.
8. What you do when something is funny

Answer: laugh

Laughter is something people all over the world share, even though it sounds different from person to person. Babies usually start laughing when they are only a few months old. And laughter can be contagious - hearing someone else laugh often makes us laugh too.
9. As much as you need

Answer: enough

The word "enough" can refer to almost anything, from food and money to time and sleep. Unlike many English words, it can appear both before a noun ("enough water") and after an adjective ("warm enough"). Its unusual spelling is another example of how tricky English pronunciation can be.
10. Force air out of your throat with a sudden noise

Answer: cough

Coughing is how your body gets rid of dirt and other things that shouldn't be in your airways. It helps to remove dust, mucus and other things that shouldn't be there. A single cough can push air out of your lungs very quickly.

Have you noticed that words containing the letters "ugh" can have very different pronunciations?
"Rough" and "enough" rhyme with "stuff".
"Laugh" rhymes with "staff".
"Cough" and "trough" rhyme with "off".
"Dough" rhymes with "go".
"Bough" rhymes with "cow".
"Drought" rhymes with "out".
"Naughty" rhymes with "haughty".
And "ugh" itself sounds like "ug"! Same three letters, so many different sounds!
Source: Author wellenbrecher

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. What Ball Am I? Very Easy
2. Word Your Way Through [4] Very Easy
3. Seven Letter "Wo"rds Very Easy
4. Black Words Very Easy
5. Keywords Very Easy
6. All Answers Start with "BEA" Very Easy
7. Mayhem, Mushy and Other Magical 'M' Words Very Easy
8. Word Your Way Through [7] Very Easy
9. Words That Sound Like Letters Very Easy
10. What is it Called? Very Easy
11. Get Your Bags Very Easy
12. The Old Man and the C Very Easy

10/15/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us