FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MovieActor III
Quiz about MovieActor III

Movie/Actor III Trivia Quiz


This is the third installment of my "Movie/Actor" quiz. You know the drill: I give you the name of two movies, and the answer is the actor who was featured in both movies. Now (as always), on with the quiz.

A matching quiz by JP3D75. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Author
JP3D75
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
414,418
Updated
Nov 30 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
317
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 50 (11/15), jmac5cicada (9/15), Guest 24 (8/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Star Wars: The Force Awakens"/"Detroit"  
  David Hasselhoff
2. "Universal Soldier"/"Dirty Dancing"  
  Michael Winslow
3. "Wonder Woman"/"Star Trek" (2009)  
  Kelsey Grammer
4. "Hollywood Homicide"/"Raiders Of The Lost Ark"  
  DMX
5. "Police Academy"/"Spaceballs"  
  Morgan Freeman
6. "Menace II Society"/"The Inkwell"  
  Harrison Ford
7. "Down To You"/"Scream"  
  Paul "Triple H" Levesque
8. "Scary Movie 2"/"Jingle All The Way"  
  Jerry Orbach
9. "Exit Wounds"/"Belly"  
  Henry Winkler
10. "Stop! Or My Mom Will Shoot"/"Dark Blue"  
  Chris Pine
11. "The SpongeBob SquarePants Movie"/"The New Guy"  
  Ving Rhames
12. "Batman Begins"/"Lean On Me"  
  Richard Moll
13. "Blade: Trinity"/"Inside Out"  
  John Boyega
14. "Mannequin"/"Class Act"  
  Meshach Taylor
15. "The Expendables 3"/"X-Men: The Last Stand"  
  Larenz Tate





Select each answer

1. "Star Wars: The Force Awakens"/"Detroit"
2. "Universal Soldier"/"Dirty Dancing"
3. "Wonder Woman"/"Star Trek" (2009)
4. "Hollywood Homicide"/"Raiders Of The Lost Ark"
5. "Police Academy"/"Spaceballs"
6. "Menace II Society"/"The Inkwell"
7. "Down To You"/"Scream"
8. "Scary Movie 2"/"Jingle All The Way"
9. "Exit Wounds"/"Belly"
10. "Stop! Or My Mom Will Shoot"/"Dark Blue"
11. "The SpongeBob SquarePants Movie"/"The New Guy"
12. "Batman Begins"/"Lean On Me"
13. "Blade: Trinity"/"Inside Out"
14. "Mannequin"/"Class Act"
15. "The Expendables 3"/"X-Men: The Last Stand"

Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 50: 11/15
May 23 2024 : jmac5cicada: 9/15
May 21 2024 : Guest 24: 8/15
May 18 2024 : selene_moon: 10/15
May 08 2024 : Guest 38: 9/15
May 04 2024 : Guest 174: 8/15
Apr 29 2024 : Indigo8: 6/15
Apr 28 2024 : PurpleComet: 15/15
Apr 28 2024 : Guest 24: 9/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Star Wars: The Force Awakens"/"Detroit"

Answer: John Boyega

British actor John Boyega played the role of Dismukes in the 2017 drama "Detroit", which was based on the 1967 Detroit riots.

Boyega also co-starred as FN-2187 ("Finn") in the 2015 blockbuster "Star Wars: Episode VII-The Force Awakens", "Star Wars: Episode VIII-The Last Jedi" and "Star Wars: Episode IX-The Rise Of Skywalker", along with Daisy Ridley, Adam Driver, and Mark Hamill.
2. "Universal Soldier"/"Dirty Dancing"

Answer: Jerry Orbach

Jerome Bernard "Jerry" Orbach played the role of Jake Houseman in the 80s classic "Dirty Dancing" along with Patrick Swayze, and Jennifer Grey.

Orbach was also featured as Dr. Christopher Gregor in the action movie "Universal Soldier", along with Jean Claude Van Damme, and Dolph Lundgren.

Orbach is well known for his role as Detective Leonard "Lennie" Briscoe on the NBC crime drama "Law & Order".

Jerry Orbach died of prostate cancer on December 28, 2004.
3. "Wonder Woman"/"Star Trek" (2009)

Answer: Chris Pine

Actor Christopher Whitelaw Pine co-starred as Steve Trevor in the 2017 film based on the DC Comics character "Wonder Woman", and also co-starred as James T. Kirk in the 2009 reboot of "Star Trek" along with Zachary Quinto, Simon Pegg and Zoe Saldana.
4. "Hollywood Homicide"/"Raiders Of The Lost Ark"

Answer: Harrison Ford

Harrison Ford co-starred as Sgt. Joe Gavilan in the 2003 film "Hollywood Homicide", opposite Josh Hartnett and Isaiah Washington. Ford also starred in the Steven Spielberg directed action/adventure movie "Raiders Of The Lost Ark" as Indiana Jones.
5. "Police Academy"/"Spaceballs"

Answer: Michael Winslow

Known as "The Man of 10,000 Sound Effects", Michael Leslie Winslow played the role of Larvell Jones in the 80s comedy movie "Police Academy", and played the role of a radar technician in the 80s sci-fi/comedy "Spaceballs".
6. "Menace II Society"/"The Inkwell"

Answer: Larenz Tate

Actor Larenz Tate played the role of O-Dog in the 1993 'hood drama "Menace II Society", and also played the role of Drew Tate in the 1994 movie "The Inkwell".

Larenz Tate is also known for playing the role of Grammy award winning producer Quincy Jones in the 2004 biopic "Ray".
7. "Down To You"/"Scream"

Answer: Henry Winkler

Henry Franklin Winkler played the role of Chef Ray in the 2000 comedy/drama "Down To You", and was featured as Principal Arthur Himbry in the 1996 slasher film "Scream".

Henry Winkler is well known for his iconic role of Arthur "Fonzie" Fonzarelli on the classic ABC-TV series "Happy Days".
8. "Scary Movie 2"/"Jingle All The Way"

Answer: Richard Moll

Charles Richard Moll played the role of the Hell House Ghost in the 2001 horror/comedy "Scary Movie 2", and played the role of Dementor in the 1996 holiday comedy "Jingle All The Way", with Arnold Schwarzenegger, and Sinbad.

Richard Moll passed away on October 26, 2023.
9. "Exit Wounds"/"Belly"

Answer: DMX

Actor/Rap artist Earl Simmons, better known as DMX, played the role of Latrell Walker in the 2001 action film "Exit Wounds" with Steven Seagal, Michael Jai White and Anthony Anderson. DMX was also featured as Tommy "Buns" Bundy in the 1998 crime drama "Belly", with Nas and Tionne "T-Boz" Watkins.

DMX is also know for hit songs such as "What's My Name?", "Party Up (Up in Here)" and "X Gon' Give It to Ya".

DMX died of cardiac arrest on April 9, 2021.
10. "Stop! Or My Mom Will Shoot"/"Dark Blue"

Answer: Ving Rhames

Actor Irving Rameses "Ving" Rhames was featured as Mr. Stereo in the 1992 buddy cop comedy "Stop! Or My Mom Will Shoot" along with Sylvester Stallone, and Estelle Getty. Rhames was also featured as Arthur Holland in the 2002 crime drama "Dark Blue", which co-starred Kurt Russell, Scott Speedman and Khandi Alexander.
11. "The SpongeBob SquarePants Movie"/"The New Guy"

Answer: David Hasselhoff

Actor David Michael Hasselhoff played himself in "The SpongeBob SquarePants Movie", and in the 2002 comedy "The New Guy" along with DJ Qualls, Eliza Dushku and Eddie Griffin.

David Hasselhoff is also well known for his role of Mitch Buchannon on the TV series "Baywatch", as well as the role of Michael Knight on the 80s NBC-TV series "Knight Rider".
12. "Batman Begins"/"Lean On Me"

Answer: Morgan Freeman

Morgan Freeman played the role of Lucius Fox in the 2005 action/superhero film "Batman Begins", and also played the role of Principal Joe Clark in the 1989 movie "Lean On Me".
13. "Blade: Trinity"/"Inside Out"

Answer: Paul "Triple H" Levesque

Paul Michael Levesque, known to WWE fans as Triple H, co-starred as Jarko Grimwood in the 2004 action film "Blade: Trinity", and also played the role of AJ in the 2011 film "Inside Out", along with Michael Rapaport, Parker Posey and Bruce Dern.

Triple H is also known for classic matches in the WWE against opponents such as Mick Foley, CM Punk, Seth Rollins, Shawn Michaels and the Undertaker.
14. "Mannequin"/"Class Act"

Answer: Meshach Taylor

Meshach Taylor played the role of the flamboyant Hollywood Montrose in the 1987 romance comedy "Mannequin", along with Andrew McCarthy and Kim Cattrall. He also played the role of Duncan's Dad in the 1992 comedy movie "Class Act", along with Christopher "Kid" Reid and Christopher "Play" Martin.

Meshach Taylor is also well known for his role as Anthony Bouvier on the CBS-TV series "Designing Women".

Meshach Taylor died of cancer on June 28, 2014.
15. "The Expendables 3"/"X-Men: The Last Stand"

Answer: Kelsey Grammer

Kelsey Grammer played the role of Bonaparte in the 2014 action film "The Expendables 3", with Jason Statham, Wesley Snipes and Antonio Banderas. Grammer was also featured in the 2006 superhero/action movie "X-Men: The Last Stand", where he played the role of Dr. Henry McCoy/The Beast.
Source: Author JP3D75

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us