Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 16 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between February 2nd and March 9th 1981.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1980 - 1983
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
414,522
Updated
Dec 18 23
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
168
Last 3 plays
: winston1 (
13/15
), 1995Tarpon (
15/15
), rossian (
13/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"Counting The Beat"
The Boomtown Rats
2
.
"My Ding-A-Ling"
Diana Ross
3
.
"Long Jumping Jeweller"
Sheena Easton
4
.
"Hit Me With Your Best Shot"
The Angels
5
.
"Antmusic"
Randy Meisner
6
.
"Woman"
Adam and The Ants
7
.
"Same Old Scene"
Stray Cats
8
.
"Runaway Boys"
Little River Band
9
.
"Banana Republic"
Dolly Parton
10
.
"I Love A Rainy Night"
Roxy Music
11
.
"9 to 5 (Morning Train)"
Pat Benatar
12
.
"9 To 5"
Johnny Chester
13
.
"Into The Heat"
John Lennon
14
.
"My Old Piano"
The Swingers
15
.
"Deep Inside My Heart"
Eddie Rabbit
Select each answer
1. "Counting The Beat"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
2. "My Ding-A-Ling"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
3. "Long Jumping Jeweller"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
4. "Hit Me With Your Best Shot"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
5. "Antmusic"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
6. "Woman"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
7. "Same Old Scene"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
8. "Runaway Boys"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
9. "Banana Republic"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
10. "I Love A Rainy Night"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
11. "9 to 5 (Morning Train)"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
12. "9 To 5"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
13. "Into The Heat"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
14. "My Old Piano"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
15. "Deep Inside My Heart"
---
The Boomtown Rats
Diana Ross
Sheena Easton
The Angels
Randy Meisner
Adam and The Ants
Stray Cats
Little River Band
Dolly Parton
Roxy Music
Pat Benatar
Johnny Chester
John Lennon
The Swingers
Eddie Rabbit
Most Recent Scores
Sep 06 2025 : winston1: 13/15
Sep 06 2025 : 1995Tarpon:
15/15
Sep 06 2025 : rossian: 13/15
Sep 06 2025 : bernie73: 9/15
Sep 06 2025 : chianti59: 5/15
Sep 06 2025 : Southendboy: 13/15
Sep 06 2025 : sally0malley:
15/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Counting The Beat"
Answer:
The Swingers
"Counting The Beat" from The Swingers debuted in the Australian Singles Chart on February 2nd 1981.
The highest chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia (Ended 1981 as the highest selling single of the year).
New Zealand.
Album: "Practical Jokers" (1981).
2. "My Ding-A-Ling"
Answer:
Johnny Chester
"My Ding-A-Ling" from Johnny Chester debuted in the Australian Singles Chart on February 9th 1981.
The highest chart peak was 50.
3. "Long Jumping Jeweller"
Answer:
Little River Band
"Long Jumping Jeweller" from Little River Band debuted in the Australian Singles Chart on February 9th 1981.
The highest chart peak was 32.
Album: "Time Exposure" (1981).
4. "Hit Me With Your Best Shot"
Answer:
Pat Benatar
"Hit Me With Your Best Shot" from Pat Benatar debuted in the Australian Singles Chart on February 9th 1981.
The highest chart peak was 33.
Highest worldwide peak was nine (United States).
Album: "Crimes Of Passion" (1980).
5. "Antmusic"
Answer:
Adam and The Ants
"Antmusic" from Adam and The Ants debuted in the Australian Singles Chart on February 16th 1981.
The highest chart peak was one (Five weeks).
Album: "Kings Of The Wild Frontier" (1980).
6. "Woman"
Answer:
John Lennon
"Woman" from John Lennon debuted in the Australian Singles Chart on February 16th 1981.
The highest chart peak was four.
The song peaked at number one in:
Canada.
Ireland.
New Zealand.
United Kingdom.
Zimbabwe.
Album: "Double Fantasy" (1980).
7. "Same Old Scene"
Answer:
Roxy Music
"Same Old Scene" from Roxy Music debuted in the Australian Singles Chart on February 16th 1981.
The highest chart peak was 35.
Highest worldwide peak was 12 (United Kingdom).
Album: "Flesh and Blood" (1980).
8. "Runaway Boys"
Answer:
Stray Cats
"Runaway Boys" from Stray Cats debuted in the Australian Singles Chart on February 16th 1981.
The highest chart peak was 15.
Highest worldwide peak was one (Finland).
Album: "Stray Cats" (1981).
9. "Banana Republic"
Answer:
The Boomtown Rats
"Banana Republic" from The Boomtown Rats debuted in the Australian Singles Chart on February 16th 1981.
The highest chart peak was 18.
Highest worldwide peak was three (Ireland, Norway, United Kingdom and West Germany).
Album: "Mondo Bongo" (1981).
10. "I Love A Rainy Night"
Answer:
Eddie Rabbit
"I Love A Rainy Night" from Eddie Rabbit debuted in the Australian Singles Chart on February 23rd 1981.
The highest chart peak was six.
Highest worldwide peak was one (United States).
Album: "Horizon" (1980).
11. "9 to 5 (Morning Train)"
Answer:
Sheena Easton
"9 to 5 (Morning Train)" from Sheena Easton debuted in the Australian Singles Chart on February 23rd 1981.
The highest chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Canada.
New Zealand.
United States.
Album: "Take My Time" (1981).
12. "9 To 5"
Answer:
Dolly Parton
"9 to 5" from Dolly Parton debuted in the Australian Singles Chart on March 2nd 1981.
The highest chart peak was nine.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
"9 to 5" was nominated for a 1981 Golden Globe Award and 1981 Academy Award for Best Original Song for the film "9 to 5".
Grammy wins and nominations:
(Won):
*Best Country Song - 1982.
*Best Female County Vocal Performance - 1982.
(Nominated):
*Song Of The Year - 1982.
Album: "9 to 5 and Odd Jobs" (1980).
13. "Into The Heat"
Answer:
The Angels
"Into The Heat" from The Angels debuted in the Australian Singles Chart on March 2nd 1981.
The highest chart peak was 14.
14. "My Old Piano"
Answer:
Diana Ross
"My Old Piano" from Diana Ross debuted in the Australian Singles Chart on March 9th 1981.
The highest chart peak was 25.
Highest worldwide peak was two (The Netherlands).
Album: "Diana" (1980).
15. "Deep Inside My Heart"
Answer:
Randy Meisner
"Deep Inside My Heart" from Randy Meisner debuted in the Australian Singles Chart on March 9th 1981.
The highest chart peak was 34.
Highest worldwide peak was 12 (Canada).
Album: "One More Song" (1980).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 1
:
Volume 1-25
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Easier
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Average
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Average
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Average
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Average
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Average
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Easier
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Average
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1980s Music
United Kingdom
Cats
Australians: Famous & Historical
Rivers
John Lennon
Rabbit
Norway
Keyboards
1980s Country Music
Dolly Parton
Pat Benatar
Boomtown Rats
Little River Band
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1980 - 1983
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/3/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us