Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 17 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between March 9th and 30th 1981.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
»
1980 - 1983
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
414,570
Updated
Jun 12 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
192
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"To Cut A Long Story Short"
Christopher Cross
2
.
"The Best Of Times"
The Quick
3
.
"Rapture"
The Look
4
.
"While You See A Chance"
The Pretenders
5
.
"Hip, Shake, Jerk!"
Steve Winwood
6
.
"Walking On Thin Ice"
Bazz & Pilko
7
.
"The Wild Colonial Boy"
Yoko Ono
8
.
"Love Will Tear Us Apart"
OMD
9
.
"Enola Gay"
Styx
10
.
"Bite Your Bum"
Spandau Ballet
11
.
"In The Air Tonight"
Dr. Hook & The Medicine Show
12
.
"I Am The Beat"
Blondie
13
.
"Never Be The Same"
Phil Collins
14
.
"Message Of Love"
Joy Division
15
.
"Keep On Loving You"
REO Speedwagon
Select each answer
1. "To Cut A Long Story Short"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
2. "The Best Of Times"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
3. "Rapture"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
4. "While You See A Chance"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
5. "Hip, Shake, Jerk!"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
6. "Walking On Thin Ice"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
7. "The Wild Colonial Boy"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
8. "Love Will Tear Us Apart"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
9. "Enola Gay"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
10. "Bite Your Bum"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
11. "In The Air Tonight"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
12. "I Am The Beat"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
13. "Never Be The Same"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
14. "Message Of Love"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
15. "Keep On Loving You"
---
Christopher Cross
The Quick
The Look
The Pretenders
Steve Winwood
Bazz & Pilko
Yoko Ono
OMD
Styx
Spandau Ballet
Dr. Hook & The Medicine Show
Blondie
Phil Collins
Joy Division
REO Speedwagon
Most Recent Scores
Oct 01 2026 : MalStone:
15/15
Sep 20 2026 : Midget40: 12/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "To Cut A Long Story Short"
Answer:
Spandau Ballet
"To Cut A Long Story Short" from Spandau Ballet debuted in the Australian Singles Chart on March 9th 1981.
The highest chart peak was 15.
Highest worldwide peak was five (United Kingdom).
Spandau Ballet's debut single.
Album: "Journeys To Glory" (1981).
2. "The Best Of Times"
Answer:
Styx
"The Best Of Times" from Styx debuted in the Australian Singles Chart on March 9th 1981.
The highest chart peak was 23.
Highest worldwide peak was three (United States).
Album: "Paradise Theatre" (1981).
3. "Rapture"
Answer:
Blondie
"Rapture" from Blondie debuted in the Australian Singles Chart on March 16th 1981.
The highest chart peak was five.
Highest worldwide peak was one (United States).
Album: "Autoamerican" (1980).
4. "While You See A Chance"
Answer:
Steve Winwood
"While You See A Chance" from Steve Winwood debuted in the Australian Singles Chart on March 16th 1981.
The highest chart peak was 16.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Arc Of A Diver" (1980).
5. "Hip, Shake, Jerk!"
Answer:
The Quick
"Hip, Shake, Jerk!" from The Quick debuted in the Australian Singles Chart on March 16th 1981.
The highest chart peak was 12.
Album: "On The Uptake" (1980).
6. "Walking On Thin Ice"
Answer:
Yoko Ono
"Walking On Thin Ice" from Yoko Ono debuted in the Australian Singles Chart on March 16th 1981.
The highest chart peak was 18.
Highest worldwide peak was six (Sweden).
Grammy nomination:
Best Female Rock Vocal Performance - 1982.
7. "The Wild Colonial Boy"
Answer:
Dr. Hook & The Medicine Show
"The Wild Colonial Boy" from Dr. Hook & The Medicine Show debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was four.
8. "Love Will Tear Us Apart"
Answer:
Joy Division
"Love Will Tear Us Apart" from Joy Division debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was 26.
Highest worldwide peak was one (New Zealand).
9. "Enola Gay"
Answer:
OMD
"Enola Gay" from OMD debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was 47.
The song peaked at number one in:
Portugal.
Spain.
Album: "Organisation" (1980).
10. "Bite Your Bum"
Answer:
Bazz & Pilko
"Bite Your Bum" from Bazz & Pilko debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was 37.
11. "In The Air Tonight"
Answer:
Phil Collins
"In The Air Tonight" from Phil Collins debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was three.
The song peaked at number one in:
Austria.
New Zealand.
Sweden.
Switzerland.
West Germany.
Phil Collins' debut single.
Album: "Face Value" (1981).
12. "I Am The Beat"
Answer:
The Look
"I Am The Beat" from The Look debuted in the Australian Singles Chart on March 23rd 1981.
The highest chart peak was 23.
Highest worldwide peak was six (United Kingdom).
Album: "The Look" (1981).
13. "Never Be The Same"
Answer:
Christopher Cross
"Never Be The Same" from Christopher Cross debuted in the Australian Singles Chart on March 30th 1981.
The highest chart peak was 42.
Highest worldwide peak was 12 (Canada).
Album: "Christopher Cross" (1979).
14. "Message Of Love"
Answer:
The Pretenders
"Message Of Love" from The Pretenders debuted in the Australian Singles Chart on March 30th 1981.
The highest chart peak was 15.
Highest worldwide peak was nine (Ireland).
Album: "Pretenders II" (1981).
15. "Keep On Loving You"
Answer:
REO Speedwagon
"Keep On Loving You" from REO Speedwagon debuted in the Australian Singles Chart on March 30th 1981.
The highest chart peak was three.
Highest worldwide peak was one (United States).
Album: "Hi Infidelity" (1980).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series
1980s Australian Top 50 Songs 1
:
Volume 1-25
1.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Easier
2.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Average
3.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Average
4.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Average
5.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Average
6.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Average
7.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
8.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Easier
9.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
10.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 10
Average
11.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 11
Average
12.
1980s Australian Top 50 Songs Vol. 12
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
Theatre
1980s Music
Australians: Famous & Historical
Germany
Styx
Ballet
1980s Country Music
Blondie
Phil Collins
REO Speedwagon
Joy Division
Spandau Ballet
Dr. Hook
Theatres
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1980s ARIA Top 50 Songs Chronology
Quizzes
More
1980 - 1983
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/2/2026, Copyright 2026
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us