FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1990s ARIA Top 50 Songs Chronology Vol. 18 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the ARIA Top 50 in the weeks between December 9th 1990 and January 13th 1991. This is a renovated/adopted version of an old quiz by author wwe84
"She's My Baby" from The Traveling Wilburys debuted in the ARIA Top 50 on December 9th 1990 at number 45 and spent one week in the Top 50.
Highest worldwide peak was 30 (Canada).
Album: "Traveling Wilburys Vol. 3" (1990).
2. "I'll Be Your Baby Tonight"
Answer: Robert Palmer and UB40
"I'll Be Your Baby Tonight" from Robert Palmer and UB40 debuted in the ARIA Top 50 on December 9th 1990 at number 48 and spent 17 weeks in the Top 50 (Last week entry: March 24th 1991).
The highest ARIA chart peak was four.
Highest worldwide peak was one (New Zealand).
Album: Robert Palmer - "Don't Explain" (1990).
3. "Piece Of My Heart"
Answer: Jenny Morris
"Piece Of My Heart" from Jenny Morris debuted in the ARIA Top 50 on December 9th 1990 at number 49 and spent 15 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 1991).
The highest ARIA chart peak was 24.
ARIA Award nomination:
Best Female Artist - 1991.
4. "Moneytalks"
Answer: AC/DC
"Moneytalks" from AC/DC debuted in the ARIA Top 50 on December 9th 1990 at number 50 and spent 13 weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 24th 1991).
The highest ARIA chart peak was 21.
Highest worldwide peak was seven (Finland)
Album: "The Razors Edge" (1990).
5. "I Touch Myself"
Answer: Divinyls
"I Touch Myself" from Divinyls debuted in the ARIA Top 50 on December 16th 1990 at number 31 and spent 24 weeks in the Top 50 (Last week of entry: May 5th 5th 2013).
The highest ARIA chart peak was one (Two weeks).
ARIA Award nomination:
Single Of The Year - 1991.
Album: "Dininyls" (1991).
6. "Disappear"
Answer: INXS
"Disappear" from INXS debuted in the ARIA Top 50 on December 16th 1990 at number 33 and spent 12 weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 24th 1991).
The highest ARIA chart peak was 23.
Highest worldwide peak was one (Canada).
Album: "X" (1990).
7. "I'm Free"
Answer: The Soup Dragons
"I'm Free" from The Soup Dragons debuted in the ARIA Top 50 on December 16th 1990 at number 44 and spent 19 weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 14th 1991).
The highest ARIA chart peak was nine.
Highest worldwide peak was four (Luxembourg).
Album: "Lovegod" (1990).
8. "Love Takes Time"
Answer: Mariah Carey
"Love Takes Time" from Mariah Carey debuted in the ARIA Top 50 on December 16th 1990 at number 46 and spent 18 weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 7th 1991).
The highest ARIA chart peak was 14.
Highest worldwide peak was one (United States).
Album: "Mariah Carey" (1990).
9. "I Come Off"
Answer: Young MC
"I Come Off" from Young MC debuted in the ARIA Top 50 on December 16th 1990 at number 48 and spent nine weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 3rd 1991).
The highest ARIA chart peak was 43.
Highest worldwide peak was 19 (New Zealand).
Album: "Stone Cold Rhymin'" (1989).
10. "Hippychick"
Answer: Soho
"Hippychick" from Soho debuted in the ARIA Top 50 on December 23rd 1990 at number 42 and spent 13 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 10th 1991).
The highest ARIA chart peak was 21.
Highest worldwide peak was seven (New Zealand).
Album: "Goddess" (1990).
11. "Love Will Never Do (Without You)"
Answer: Janet Jackson
"Love Will Never Do (Without You)" from Janet Jackson debuted in the ARIA Top 50 on December 23rd 1990 at number 43 and spent 17 weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 7th 1991).
The highest ARIA chart peak was 14.
The song peaked at number one in:
Canada
United States.
"100 Miles and Runnin'" from NWA debuted in the ARIA Top 50 on December 23rd 1990 at number 47 and spent 12 weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 3rd 1991).
The highest ARIA chart peak was 33.
Highest worldwide peak was 32 (New Zealand).
Album: "100 Miles and Runnin' EP" (1990).
13. "Throw Your Arms Around Me"
Answer: Hunters & Collectors
"Throw Your Arms Around Me" from Hunters & Collectors debuted in the ARIA Top 50 on December 23rd 1990 at number 49 and spent 11 weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 24th 1991).
The highest ARIA chart peak was 34.
Highest worldwide peak was 28 (New Zealand).
ARIA Award nominations:
*Single Of The Year - 1991.
*Best Group - 1991.
Album: "Collected Works" (1990).
14. "Tingles EP"
Answer: Ratcat
"Tingles EP" from Ratcat debuted in the ARIA Top 50 on December 23rd 1990 at number 50 and spent 25 weeks in the Top 50 (Last week of entry: ).
The highest ARIA chart peak was one (Two weeks).
Album: "Tingles EP" (1990) - Track list:
1. "That Ain't Bad".
2. "Tingles".
3. "Don't Go In The Water".
4. "Getting Away (From The World)".
5. "Skin".
6. "My Bloody Valentine".
15. "Fantasy"
Answer: Black Box
"Fantasy" from Black Box debuted in the ARIA Top 50 on January 13th 1991 at number 22 and spent 19 weeks in the Top 50 (Last week of entry: May 19th 1991).
This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.