FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1990s ARIA Top 50 Songs Chronology Vol.5 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the ARIA Top 50 in the weeks between January 28th and February 18th 1990. This is a renovated/adopted version of an old quiz by author wwe84
"Let The Night Roll On" from The Angels debuted in the ARIA Top 50 at number 38 on January 28th 1990 and spent 10 weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 1st 1990).
The highest ARIA chart peak was 10.
Album: "Beyond Salvation" (1990).
2. "More Than You Know"
Answer: Martika
"More Than You Know" from Martika debuted in the ARIA Top 50 at number 49 on January 28th 1990 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: February 25th 1990).
The highest ARIA chart peak was was 32.
Highest worldwide peak was ten (Ireland).
Album: "Martika" (1988).
3. "Lambada"
Answer: Kaoma
"Lambada" from Kaoma debuted in the ARIA Top 50 at number 35 on February 4th 1990 and spent 21 weeks in the Top 50 (Last week of entry: June 24th 1990).
The highest ARIA chart peak was five.
The song peaked at number one in:
Austria
Belgium (Ended 1989 as the highest selling single of the year)
Finland
France
Greece
Italy
The Netherlands (Ended 1989 as the highest selling single of the year)
Norway
Portugal
Spain
Sweden
Switzerland
West Germany.
Album: "Worldbeat" (1989).
4. "I Thank You"
Answer: Adeva
"I Thank You" from Adeva debuted in the ARIA Top 50 at number 41 on February 4th 1990 and spent eight weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 25th 1990).
The highest ARIA chart peak was 30.
Highest worldwide peak was 17 (United Kingdom).
Album: "Adeva" (1989).
5. "How Am I Supposed To Live Without You"
Answer: Michael Bolton
"How Am I Supposed To Live Without You" from Michael Bolton debuted in the ARIA Top 50 at number 44 on February 4th 1990 and spent 25 weeks in the Top 50 (Last week of entry: July 22nd 1990).
The highest ARIA chart peak was two.
The song peaked at number one in:
Belgium
United States.
Grammy wins:
Best Male Pop Vocal Performance - 1990.
Album: "Soul Provider" (1989).
6. "Warning"
Answer: Adeva
"Warning" from Adeva debuted in the ARIA Top 50 at number 46 on February 4th 1990 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 11th 1990).
The highest ARIA chart peak was 38.
Highest worldwide peak was 17 (United Kingdom).
Album: "Adeva" (1989).
7. *Blue Sky Mine"
Answer: Midnight Oil
"Blue Sky Mine" from Midnight Oil debuted in the ARIA Top 50 at number 10 on February 11th 1990 and spent 18 weeks in the Top 50 (Last week of entry: June 10th 1990).
The highest ARIA chart peak was eight.
Highest worldwide peak was two (New Zealand).
ARIA Award wins and nominations:
*Best Video - (Won) - 1991.
*Single Of The Year - (Nominated) 1991.
*Song Of The Year - (Nominated) 1991.
Album: "Blue Sky Mining" (1990).
8. "Love Is"
Answer: Alannah Myles
"Love Is" from Alannah Myles debuted in the ARIA Top 50 at number 36 on February 11th 1990 and spent 20 weeks in the Top 50 (Last week of entry: June 24th 1990).
The highest ARIA chart peak was 12.
Album: "Alannah Myles" (1989).
9. "I'm An Adult Now"
Answer: The Pursuit Of Happiness
"I'm An Adult Now" from The Pursuit Of Happiness debuted in the ARIA Top 50 at number 46 on February 11th 1990 and spent five weeks in the Top 50 (Last week of entry: March 11th 1990).
The highest ARIA chart peak was 39.
Highest worldwide peak was 35 (Canada).
Album: "Love Junk" (1988).
10. "Downtown Train"
Answer: Rod Stewart
"Downtown Train" from Rod Stewart debuted in the ARIA Top 50 at number 47 on February 11th 1990 and spent nine weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 8th 1990).
The highest ARIA chart peak was 29.
Highest worldwide peak was one (Canada).
Album: "The Best Of Rod Stewart" (1989).
11. "I Go To Extremes"
Answer: Billy Joel
"I Go To Extremes" from Billy Joel debuted in the ARIA Top 50 at number 48 on February 11th 1990 and spent one week in the Top 50.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Storm Front" (1989).
12. "The Love We Make"
Answer: Girl Overboard
"The Love We Make" from Girl Overboard debuted in the ARIA Top 50 at number 49 on February 11th 1990 and spent 11 weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 22nd 1990).
The highest ARIA chart peak was 23.
Album: "Paint A Picture" (1990).
13. "Tears On My Pillow"
Answer: Kylie Minogue
"Tears On My Pillow" from Kylie Minogue debuted in the ARIA Top 50 at number 21 on February 18th 1990 and spent seven weeks in the Top 50 (Last week of entry: April 1st 1990).
The highest ARIA chart peak was 20.
The song peaked at number one in:
Luxembourg
United Kingdom.
Album: "Enjoy Yourself" (1989).
14. "Roam"
Answer: The B-52's
"Roam" from The B-52's debuted in the ARIA Top 50 at number 28 on February 18th 1990 and spent 12 weeks in the Top 50 (Last week of entry: May 6th 1990).
The highest ARIA chart peak was 11.
Highest worldwide peak was two (New Zealand).
Grammy nomination:
Best Pop Vocal Performance by a Duo or Group - 1991.
Album: "Cosmic Thing" (1989).
15. "Every Little Hit Mix"
Answer: Bobby Brown
"Every Little Hit Mix" from Bobby Brown debuted in the ARIA Top 50 at number 31 on February 18th 1990 and spent 12 weeks in the Top 50 (Last week of entry: May 6th 1990).
This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.