FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Songs of Dua Lipa
Quiz about The Songs of Dua Lipa

The Songs of Dua Lipa Trivia Quiz


See if you can identify which Dua Lipa song appears on each album.

A classification quiz by bernie73. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. D

Author
bernie73
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
424,733
Updated
Jul 10 26
# Qns
12
Difficulty
New Game
Avg Score
8 / 12
Plays
11
Last 3 plays: GoodVibe (3/12), absrchamps (6/12), mjgrimsey (2/12).
Dua Lipa
Future Nostalgia
Radical Optimism
Other

Swan Song Illusion Blow Your Mind (Mwah) Cold Heart (Pnau Remix) Hotter than Hell Don't Start Now Be the One Real Groove (Studio 2054 Remix) Houdini Break My Heart Physical Training Session

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : GoodVibe: 3/12
Today : absrchamps: 6/12
Today : mjgrimsey: 2/12
Today : reneenicole: 12/12
Today : clevercatz: 12/12
Today : xchasbox: 1/12
Today : cardsfan_027: 12/12
Today : Rizeeve: 12/12
Today : ZWOZZE: 12/12

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Be the One

Answer: Dua Lipa

The 2017 single "Be the One" was written by Lucy Taylor, Nick Gale, and Jack Tarantino. The song includes elements of synthpop and Europop. In the tune, the narrator begs the significant other for a romantic redemption. This hit was critically praised as well as reaching Number One on the US Dance Club Songs chart.

The single sold about 500,000 copies in the US and close to two million in the UK.
2. Hotter than Hell

Answer: Dua Lipa

In "Hotter Than Hell", the narrator taunts an ex-significant other. The musical genres include disco and R&B-house. Dua Lipa herself was one of the writers of the song along with Adam Midgley, Tommy Baxter, and Gerald O'Connell. The tune reached Number 15 on the UK Singles chart. In the UK, the hit was platinum-certified (600,000 copies).
3. Blow Your Mind (Mwah)

Answer: Dua Lipa

Dua Lipa, Jon Levine, and Lauren Christy are the authors of this tune. The song lasted for eight weeks on the chart and became platinum-certified. This hit reached Number 72 on the Billboard Hot 100 chart. The song is about having the upper hand in a relationship. The tune includes elements of disco and electro pop. This was Dua Lipa's first single released in the United States.
4. Don't Start Now

Answer: Future Nostalgia

Singer Dua Lipa collaborated with Caroline Arlin, Emily Warren, and Ian Kirkpatrick. This tune reached Number One on the US Dance Club Songs chart and the US Pop Airplay chart. This critically acclaimed hit had over 13 million streams just in the US. In this song, the narrator celebrates her independence. This was the first single from Dua Lipa's second album.
5. Physical

Answer: Future Nostalgia

Inspired by the 1983 movie "Flashdance", the 2020 single "Physical" talks about the honeymoon phase of a relationship. The tune emphasized the bassline and percussion instruments. This song charted in multiple countries including the UK Singles chart where it hit Number Three. This song featured power pop and synthpop elements.
6. Break My Heart

Answer: Future Nostalgia

This hit had several authors: Dua Lipa, Melissa Webb, Andrew Wootmann, Ali Tamposi, Stefan Johnson, Jordan K. Johnson, Andrew Farnese, and Michael Hutchence. This song was a hit on several charts including reaching Number Four on the US Adult Contemporary chart. It recorded 1,000,000 sales in the US and 400,000 in Canada. This tune has the narrator questioning a new love.
7. Houdini

Answer: Radical Optimism

The single "Houdini" was released in 2023. The song was written by Dua Lipa, Danny Harle, Kevin Parker, Caroline Ailin, and Tobias Jesse, and was successful, critically and commercially. The song reached Number Two on the UK Singles chart and Number 11 on the US Billboard Hot 100 chart. It drew comparisons to Kate Bush's 1982 song of the same title.
8. Training Session

Answer: Radical Optimism

The 2024 single was written by Kevin Parker, Danny Harle, Nicholas Gale, Martina Sorbara, Shaun Frank, Yaakov Grumman, Steve Francis, and Richard Mastroiani, but not Dua Lipa. The song tells about a narrator who is under-impressed by men trying to impress her. The tune has a disco-pop feel. It reached Number Four on the UK Singles chart.
9. Illusion

Answer: Radical Optimism

"Illusion" is a club song with dance-pop influences. The hit reached Number Ten on the Canada Hot AC chart and Number Nine on the UK Singles chart. The accompanying music video was filmed in Barcelona, Spain. "Illusion" was the third single released from the album "Radical Optimism".
10. Swan Song

Answer: Other

This 2019 single was performed by Dua Lipa for the soundtrack of "Alita: Battle Angel". The song was written by Justin Tranter, Kennedi Lykken, Matthias Larson, Robin Fredrikkson, Tom Holkenborg, and Dua Lipa. The tune exemplified the strength and power of Alita. This hit reached Number 24 on the US Dance Club Songs chart, and fits in the electropop genre.
11. Real Groove (Studio 2054 Remix)

Answer: Other

This was a duet between Dua Lipa and Kylie Minogue. This is a disco-pop tune that reached Number 15 on the US Hot Dance/Electronic chart. This song was written by Kylie Minogue, Teemu Brunilla, Nico Stadi, and Alida Garpestad Peck. It is known for a sense of optimism.
12. Cold Heart (Pnau Remix)

Answer: Other

The songwriters for this tune include Elton John, Andrew Meehan, Bernie Taupin, Dean Meredith, Nicholas Littlemore, Peter Mayes, and Sam Littlemore. This 2020 hit, composed during the COVID-19 pandemic, is actually a medley of four songs. It would reach Number One on several charts including the UK Singles chart. This single featured Elton John and Dua Lipa.
Source: Author bernie73

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/10/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us