FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FunTrivia Religion Mix Vol 19
Quiz about FunTrivia Religion Mix Vol 19

FunTrivia Religion Mix: Vol 19 Quiz


A mix of 10 Religion questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religion Mixture

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
417,037
Updated
Jul 09 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
345
Last 3 plays: TheCrazedOne (8/10), Guest 162 (6/10), cinnam0n (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where in the Caribbean did the religion of Vodou originate? Hint


Question 2 of 10
2. What is generally accepted to be the Holy Grail? Hint


Question 3 of 10
3. According to the gospel of Matthew, where did John the Baptist baptise Jesus? Hint


Question 4 of 10
4. Which Catholic saint isn't actually a saint but the leader of all angels? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following is a major denomination of Judaism? Hint


Question 6 of 10
6. In most understandings of animism, which of the following do NOT possess a distinct spirit or essence?
Hint


Question 7 of 10
7. In the New Testament Book of Revelation, a number of horses and riders are described. How many are there in this group? Hint


Question 8 of 10
8. The five precepts in Buddhism represent a moral code taught by Buddha. Which of these are not part of the five precepts? Hint


Question 9 of 10
9. The Dalai Lama is the foremost authority in Tibetan Buddhism. Which individual, considered the second highest authority in the religion, selects the Dalai Lama? Hint


Question 10 of 10
10. What is the third book in the Old Testament? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : TheCrazedOne: 8/10
Jul 21 2024 : Guest 162: 6/10
Jul 21 2024 : cinnam0n: 7/10
Jul 21 2024 : GBfan: 9/10
Jul 20 2024 : shvdotr: 10/10
Jul 20 2024 : boombaby: 9/10
Jul 20 2024 : sakinosho: 10/10
Jul 20 2024 : Pawsawhile: 9/10
Jul 20 2024 : TurkishLizzy: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where in the Caribbean did the religion of Vodou originate?

Answer: Haiti

Vodou first developed in Haiti among West African slaves imported by European settlers as a source of labour. It is a synthesis of various traditional West African religions and evolved over the 16th to 19th centuries. It teaches belief in a supreme being called Bondye who is served by a number of spirits called 'Iwa'. Followers use rituals including drumming, singing and dancing to allow the Iwas to possess them, this being considered a valuable and positive spiritual experience. Louisiana Voodoo also derives from the same West African roots but combines elements of the folk Catholicism practised by the dominant French and Spanish colonists of the region.

Question by player mazza47
2. What is generally accepted to be the Holy Grail?

Answer: the cup of Christ

The Holy Grail is generally accepted to be the cup which Christ was drinking from at the Last Supper. It figures prominently in Christian mythology, is believed by many to have magical powers, and has inspired many quests to find it. In "The Da Vinci Code", Dan Brown puts forward the theory that the Grail was actually Mary Magdalene herself.

Question by player skunkee
3. According to the gospel of Matthew, where did John the Baptist baptise Jesus?

Answer: Jordan River

Despite being related through their mothers, Elizabeth and Mary, the two men did not meet until Jesus requested that John baptise him. John initially tried to refuse the baptism, saying that it was he who should be baptised by Jesus. Jesus persuaded him with the sentence, "In this way we will do all that God requires".

Quote from Matthew 3:13-17 - NIV

Question by player emmal2000uk
4. Which Catholic saint isn't actually a saint but the leader of all angels?

Answer: St. Michael the Archangel

St. Michael's title "Archangel" means that he is above all others in rank. In the Book of Revelation, Michael leads God's armies against Satan, and is generally seen as a healing and protector angel and the leader of God's armies against evil.

Question by player napierslogs
5. Which of the following is a major denomination of Judaism?

Answer: Orthodox

The three major denominations of Judaism are Orthodox, Conservative and Reform.
They differ from each other in terms of ritual and in their degree of dedication to observance of Jewish law as found in the Torah. The Orthodox are the most observant, the Reform the least observant.

Question by player AJTandy
6. In most understandings of animism, which of the following do NOT possess a distinct spirit or essence?

Answer: a laptop computer

The term animism stems from the Latin "anima" which can mean life, or spirit, or breath. It is a religious, or spiritual, or anthropological, belief system in which objects, places and creatures each have their own distinct spirit within them. Varieties of this belief are remarkably widespread and connect many distinct indigenous peoples.

The study of animism has been compromised by the ethnocentricity of 19th century European proto-anthropologists who tended to look down on this "primitive" form of religion. Animism is sometimes confused with pantheism; they are not the same thing.

A religion can be both animistic and pantheistic. Animists believe that all things, animate and inanimate, have a spirit and these spirits are unique to each thing. Pantheism believes that the universe is essentially spiritual and that all things are connected by that one essence.

Question by player FatherSteve
7. In the New Testament Book of Revelation, a number of horses and riders are described. How many are there in this group?

Answer: four

The Four Horsemen of the Apocalypse are described in Revelation 6:1-8. The white horse (6:1-2) represents Pestilence. The red horse (6:3-4) represents War. The black horse (6:5-6) represents Famine. The pale horse (6:7-8) represents Death. The meaning of these horses and their riders has been a fruitful field for speculation and debate throughout Christian history.

They lend themselves well to artistic interpretation. Albrecht Dürer's famous woodcut of them is an outstanding example. Gustave Doré also did a series of illustrations of the horsemen for a Bible in 1865.

The biblical notion is that the horsemen are sort of harbingers of the Last Judgment.

Question by player FatherSteve
8. The five precepts in Buddhism represent a moral code taught by Buddha. Which of these are not part of the five precepts?

Answer: Refrain from entertainment

Refraining from entertainment (singing, dancing etc) is part of the ten precepts. These are for devout monks and nuns. The five precepts list that one must abstain from killing, misconduct, lying, drinking alcohol, and stealing.

Question by player SunWarrior
9. The Dalai Lama is the foremost authority in Tibetan Buddhism. Which individual, considered the second highest authority in the religion, selects the Dalai Lama?

Answer: Panchen Lama

The Panchen Lama is identified by the Dalai Lama at a young age and is tasked with selecting the next Dalai Lama. In 1995 Gedhun Choekyi Nyima was recognized as the Panchen Lama by the Dalai Lama. However, he was since been detained by the Chinese government and has not made a public appearance since.

Question by player dim_dude
10. What is the third book in the Old Testament?

Answer: Leviticus

Leviticus is the third book in the Bible, with the first and second being Genesis and Exodus respectively.

Question by player renee172
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us