Quiz about FunTrivia Sports Mix Vol 15
Quiz about FunTrivia Sports Mix Vol 15

FunTrivia Sports Mix: Vol 15 Trivia Quiz


A mix of 10 Sports questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Mixed

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,998
Updated
Nov 17 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
291
Last 3 plays: Guest 74 (7/10), Guest 67 (10/10), Guest 50 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Swedish tennis player won five consecutive Wimbledon singles titles? Hint

Jarkko Nieminen
Stefan Edberg
Bjorn Borg
Mats Wilander

2. In which of these well-known sports is the ball often called a "pigskin"? Hint

Baseball
Basketball
Water Polo
American football

3. In which state is the first leg of the thoroughbred horse racing Triple Crown held? Hint

Maryland
Kentucky
New York
Florida

4. Over 500 marathons are run each year in the world. Where did the tradition start?
Hint

Yemen
Egypt
Greece
Macedonia

5. GOLF: Which of professional golf's four MAJOR annual events is contested at the same location each year? Hint

The (U.S.) Masters
The (British) Open
The U.S. Open
The PGA Championship

6. In September, 1944 the U.S. Army played the Navy in a famous series of eleven games held in Hawaii, that featured such players as Johnny Vander Meer, Virgil Trucks, and Pee Wee Reese. The two branches of the military faced off in which sport? Hint

Baseball
Basketball
American Football
Tennis

7. TENNIS: Which Asian-American tennis player won the 1989 French Open at the age of 17 years and 4 months, thus establishing a new record as the youngest man to win a Grand Slam singles title?
Hint

Jim Courier
Pete Sampras
Michael Chang
Andre Agassi

8. NFL - former Miami Dolphins coach Tony Sparano (2008-2011) was always seen wearing sunglasses, even at night. Why was this? Hint

He's superstitious
It is a form of intimidation
He's a big fan of Corey Hart
His eyes are highly sensitive to light

9. CURLING - This is a favorite sport in Canada using stones or rocks to score points. What name is given to the final rock that is thrown in the game? Hint

Winner
Clincher
Hammer
Ender

10. Legendary race horse Affirmed was a Triple Crown winner. Which year did he win it? Hint

1993
1920
1948
1978


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Swedish tennis player won five consecutive Wimbledon singles titles?

Answer: Bjorn Borg

Borg won 11 Grand Slam singles titles during his relatively short pro career between 1974 and 1981.

Question by player Annaid
2. In which of these well-known sports is the ball often called a "pigskin"?

Answer: American football

The term "pigskin" usually refers to a football. Obviously, it is a reference to that fact that footballs were made from the skin of a pig. At one time, inflated pig bladders were used as a cheap alternative.

Question by player dcpddc478
3. In which state is the first leg of the thoroughbred horse racing Triple Crown held?

Answer: Kentucky

The Kentucky Derby is the first leg held at Churchill Downs in Louisville. The Preakness Stakes is the second leg held at the Pimlico Race Course in Baltimore, Maryland. The Belmont Stakes is the third and final leg held at Belmont Park in Elmont, New York.

Question by player Chumsy17
4. Over 500 marathons are run each year in the world. Where did the tradition start?

Answer: Greece

According to legend, a Greek messenger ran all the way from the Battle Marathon to Athens in 490 BC. He ran the 24 miles without rest, announced the Greek victory over the Persians, and fell down dead. The first modern Olympics marathon was run 1896 in Athens. The distance has been standardised for athletics at slightly more than 26 miles.

Question by player Annaid
5. GOLF: Which of professional golf's four MAJOR annual events is contested at the same location each year?

Answer: The (U.S.) Masters

The Masters is played each spring at Augusta National Golf Club in Augusta Georgia. Founded by golf pioneer Bobby Jones in 1933 and designed by Alister MacKenzie, Augusta National is one of the most exclusive private clubs in the USA. All three of golf's other majors move among several locations.

Question by player Fred73
6. In September, 1944 the U.S. Army played the Navy in a famous series of eleven games held in Hawaii, that featured such players as Johnny Vander Meer, Virgil Trucks, and Pee Wee Reese. The two branches of the military faced off in which sport?

Answer: Baseball

WWII devastated Major League Baseball. Over 500 players were either drafted or volunteered for military service; many were killed or wounded. Most branches of the military formed their own baseball teams, which went on tour to raise morale and sell war bonds.

In 1944, the Army and Navy met in what was called the "Service World Series". Navy completely dominated the Army, winning the first six games, and nine out of eleven overall. The games were very popular with the public and military alike.

Question by player daver852
7. TENNIS: Which Asian-American tennis player won the 1989 French Open at the age of 17 years and 4 months, thus establishing a new record as the youngest man to win a Grand Slam singles title?

Answer: Michael Chang

Michael Te Pei Chang was born in Hoboken, NJ in February 1972 to Taiwanese immigrants Joe and Betty Chang. He had a distinguished career as a junior player, winning the USTA Junior Hard Court singles (his first national title) at the age of twelve. He turned pro at 15, won his first top-level tournament in San Francisco several months later, and then defeated number 3 seed Stefan Edberg in five sets to win the French Open in June, 1989.

It would be the only Grand Slam title of his career, though he remained a consistent presence in the ATP top ten throughout the 1990s, reaching a career high of number 2 and contesting three other major finals. Chang retired in 2003 and was inducted into the International Tennis Hall of Fame in 2008.

Question by player bszpak
8. NFL - former Miami Dolphins coach Tony Sparano (2008-2011) was always seen wearing sunglasses, even at night. Why was this?

Answer: His eyes are highly sensitive to light

When Tony Sparano was a teenager, he was a fry cook. A small explosion caused scalding hot grease to fly into and burn his eyes. Since he recovered, he has always had a high sensitivity to light and wore sunglasses practically all the time, even during Miami's night games.

Question by player jman26
9. CURLING - This is a favorite sport in Canada using stones or rocks to score points. What name is given to the final rock that is thrown in the game?

Answer: Hammer

Curling is a game played in ends. Similar to shuffleboard the stones are thrown in turn toward the center or button of the circular target called the house. Teams alternate turns and one team gets to throw the last rock and that is called the hammer because of the strategic advantage for the opportunity to break up the other teams play to that point.

Question by player golfer46
10. Legendary race horse Affirmed was a Triple Crown winner. Which year did he win it?

Answer: 1978

Affirmed was the 11th horse in history to win the Triple Crown. The big three consists of the Preakness Stakes, Kentucky Derby, and the Belmont Stakes. 1978 rejuvenated horse racing with the Affirmed-Alydar rivalry.

Question by player Nightmare
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 74: 7/10
Dec 02 2022 : Guest 67: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 50: 7/10
Dec 02 2022 : wycat: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 23: 10/10
Dec 01 2022 : aexile: 7/10
Dec 01 2022 : Guest 44: 3/10
Dec 01 2022 : Guest 41: 0/10
Nov 30 2022 : Guest 172: 7/10

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us