FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Greek Gold Medalists
Quiz about Greek Gold Medalists

Greek Gold Medalists Trivia Quiz


Everyone knows that the Olympics originated from Greece, but how many people know about the Greek champions? This quiz is about some of the gold medalists to hail from Greece.

A multiple-choice quiz by davegrilla. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Greece

Author
davegrilla
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,027
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
296
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Strongman Pyrros Dimas can carry quite a load. In which event has Pyrros won multiple gold medals in his Olympic career? Hint


Question 2 of 10
2. In 1992, Voula Patoulidou quickly raced her way jumping to a gold medal. In which event did she win? Hint


Question 3 of 10
3. In which year did Spyridon Louis win the gold medal for the first modern day marathon? Hint


Question 4 of 10
4. Who is the man with an epic name who won the gold along with Crown Prince Constantine and Georgios Zaimis in 1960 for sailing? Hint


Question 5 of 10
5. Nikos Kaklamanakis won a gold medal in 1996 at the Summer Games in Atlanta. You could say he had the wind at his back winning which event? Hint


Question 6 of 10
6. Stelios Mygiakis is the toughman who wrestled his way to a gold medal in 1980. In which specific type of wrestling did he win gold? Hint


Question 7 of 10
7. In 2000, Michail Mouroutsos won gold in which martial arts event? Hint


Question 8 of 10
8. In 1912, Konstantinos Tsiklitiras proved he could jump further than the rest. In which event did he take home the gold? Hint


Question 9 of 10
9. Dimosthenis Tampakos's arms must have been sore after winning the gold in which men's gymnastic event in 2004? Hint


Question 10 of 10
10. Leonidas Pyrgos sure was skilled with a foil. In 1896, he won gold in which event? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 2: 7/10
May 26 2024 : Guest 165: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Strongman Pyrros Dimas can carry quite a load. In which event has Pyrros won multiple gold medals in his Olympic career?

Answer: Weightlifting

Pyrros Dimas won the gold medal in weightlifting for his first time in Barcelona at the 1992 Games. He repeated the feat in 1996 at Atlanta, and in 2000 in Sydney.
2. In 1992, Voula Patoulidou quickly raced her way jumping to a gold medal. In which event did she win?

Answer: 100 metre hurdles

Voula Patoulidou also won gold participating in the 100 metres in 1991 at the Mediterranean Games.
3. In which year did Spyridon Louis win the gold medal for the first modern day marathon?

Answer: 1896

The first modern day Olympic marathon was held in the summer of 1896 in Athens, Greece.
4. Who is the man with an epic name who won the gold along with Crown Prince Constantine and Georgios Zaimis in 1960 for sailing?

Answer: Odysseus Eskitzoglou

Odysseus is the man with the epic name, from Homer's "Iliad" and "Odyssey".
5. Nikos Kaklamanakis won a gold medal in 1996 at the Summer Games in Atlanta. You could say he had the wind at his back winning which event?

Answer: Windsurfing

He also finished with the silver medal in the 2004 Games in Athens.
6. Stelios Mygiakis is the toughman who wrestled his way to a gold medal in 1980. In which specific type of wrestling did he win gold?

Answer: Greco-Roman

The other choices are not contests held in the Olympic Games.
7. In 2000, Michail Mouroutsos won gold in which martial arts event?

Answer: Taekwondo

Michail Mouroutsos became the first Greek to win the gold at this event.
8. In 1912, Konstantinos Tsiklitiras proved he could jump further than the rest. In which event did he take home the gold?

Answer: Standing long jump

Unfortunately Konstantinos did not get to bask very long in his gold medal victory. He died in 1913.
9. Dimosthenis Tampakos's arms must have been sore after winning the gold in which men's gymnastic event in 2004?

Answer: Rings

Uneven bars would be the other logical choice, but it is a female only event.
10. Leonidas Pyrgos sure was skilled with a foil. In 1896, he won gold in which event?

Answer: Fencing

The sword fencers use is known as a foil.
Source: Author davegrilla

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us