FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Major League Baseball by the Stats
Quiz about Major League Baseball by the Stats

Major League Baseball by the Stats Quiz


Here is a quiz about some Major League Baseball stats for you. These stats were tallied before the end of the 20th century. Please enjoy!
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author bluegill

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
workisboring
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,124
Updated
Nov 21 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
206
Last 3 plays: Guest 50 (10/10), Guest 136 (10/10), Guest 98 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pete Rose led Major League Baseball in career base hits when he retired. How many base hits did Rose accumulate during his career? Hint


Question 2 of 10
2. Did Hank Aaron hit over 800 homeruns in his Major League Baseball career?


Question 3 of 10
3. What was Ty Cobb's career Major League Baseball batting average? Hint


Question 4 of 10
4. Which slugger was the first player to accumulate 300 homeruns and 300 stolen
bases in his Major League Baseball career?
Hint


Question 5 of 10
5. In 1982, Rickey Henderson set a single season Major League Baseball record with how many stolen bases? Hint


Question 6 of 10
6. Which pitcher set a Major League Baseball record with 110 career shutouts? Hint


Question 7 of 10
7. Which player set a Major League Baseball record for most consecutive games played in September 1995? Hint


Question 8 of 10
8. Which batter hit 792 doubles in his Major League Baseball career?

Hint


Question 9 of 10
9. How many no-hitters did Nolan Ryan pitch during his Major League Baseball career (1966-1993)? Hint


Question 10 of 10
10. Which two players won 16 Gold Gloves each in the 1960s and 1970s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 50: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 136: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 98: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 172: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 107: 7/10
Mar 30 2024 : burnsbaron: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 69: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 174: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pete Rose led Major League Baseball in career base hits when he retired. How many base hits did Rose accumulate during his career?

Answer: 4,256

Peter Rose played Major League Baseball for 24 seasons with the Reds, Phillies and Expos (1963-1986). He played in 3,562 games during his career. He was known as "Charlie Hustle". He was banned from Major League Baseball in 1989 for gambling on baseball.
2. Did Hank Aaron hit over 800 homeruns in his Major League Baseball career?

Answer: No

Hank Aaron hit 755 homeruns in his 23-year Major League Baseball career (1954-1976). Aaron accumulated 2,297 RBIs and scored 2,174 runs. Aaron won the National League Most Valuable Player in 1957.
3. What was Ty Cobb's career Major League Baseball batting average?

Answer: 0.366

Ty Cobb had a 0.366 lifetime batting average during his 22-year Major League Baseball career (1905-1926). He led the American League in batting average 12 times. Only once did he not bat 0.300 in a season, which was his rookie year.
4. Which slugger was the first player to accumulate 300 homeruns and 300 stolen bases in his Major League Baseball career?

Answer: Willie Mays

Willie Mays hit 660 home runs and stole 339 bases in his 23-year Major League Baseball career. Willie Mays played most of his career with the New York/San Francisco Giants. None of the other players listed stole 300 bases.
5. In 1982, Rickey Henderson set a single season Major League Baseball record with how many stolen bases?

Answer: 130

Rickey Henderson stole 130 bases in 1982, surpassing Lou Brocks's 118 total in 1974. Rickey Henderson had over 100 stolen bases in a single season three times in his career 100 in 1980, 130 in 1982 and 108 in 1983). Henderson led American League in steals 9 of 10 seasons during the 1980s (he missed 1987).
6. Which pitcher set a Major League Baseball record with 110 career shutouts?

Answer: Walter Johnson

Walter "the Big Train" Johnson pitched in Major League Baseball for 21 seasons. He finished his career (1907-1927) with 417 pitching victories with 110 shutouts. The 110 pitching shutouts were the most by any pitcher in the 20th century. Johnson finished career with a 2.17 earned run average, 3,509 strikeouts and two Most Valuable Player awards.
7. Which player set a Major League Baseball record for most consecutive games played in September 1995?

Answer: Cal Ripken Jr.

Cal Ripken Jr. played 2,632 consecutive games for the Baltimore Orioles. This streak lasted from May 30, 1982 to September 19, 1998. On September 6, 1995, Ripken played in his 2,131st consecutive game passing Lou Gehrig's record streak.
8. Which batter hit 792 doubles in his Major League Baseball career?

Answer: Tris Speaker

Tris Speaker played in Major League Baseball for 22 seasons. Speaker hit 792 doubles and 3,514 base hits overall. Speaker had a career 0.345 batting average and won the 1912 American League Most Valuable Player.
9. How many no-hitters did Nolan Ryan pitch during his Major League Baseball career (1966-1993)?

Answer: 7

Nolan Ryan pitched seven no-hitters between 1973 and 1991. This total was the most no-hitters thrown by an individual pitcher in Major League Baseball in the 20th century. Sandy Koufax threw four no-hitters and Bob Feller threw three no-hitters.
10. Which two players won 16 Gold Gloves each in the 1960s and 1970s?

Answer: Jim Kaat and Brooks Robinson

Pitcher Jim Kaat won 16 Gold Gloves between 1961 and 1977. Third basemen Brooks Robinson won 16 Gold Gloves between 1960 and 1975. Both players were inducted into the Major League Baseball Hall of Fame.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us