FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name That School NBA Edition
Quiz about Name That School NBA Edition

Name That School NBA Edition Trivia Quiz


The NBA has plucked many good basketball players from NCAA team. Please match the basketball player to the school they attended.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author jageatr

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Alumni
  8. »
  9. NBA Alumni

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
23,892
Updated
Nov 26 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
217
Last 3 plays: Guest 78 (4/10), Guest 223 (10/10), Guest 199 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. What college did Dominique Wilkins attend?  
  UMass
2. What college did Stacey Augmon attend?  
  Gonzaga
3. Where did Adrian Dantley play college basketball?  
  Virginia Tech
4. What college did Ralph Sampson attend?  
  UNLV
5. What college did Dell Curry attend?  
  Virginia
6. What college did John Stockton attend?  
  Clemson
7. What college did Elden Campbell attend?  
  Georgia
8. Where did Tom Gugliotta play college basketball?   
  St. John's
9. What college did Julius Erving attend?  
  Notre Dame
10. What college did Chris Mullin attend?  
  North Carolina State





Select each answer

1. What college did Dominique Wilkins attend?
2. What college did Stacey Augmon attend?
3. Where did Adrian Dantley play college basketball?
4. What college did Ralph Sampson attend?
5. What college did Dell Curry attend?
6. What college did John Stockton attend?
7. What college did Elden Campbell attend?
8. Where did Tom Gugliotta play college basketball?
9. What college did Julius Erving attend?
10. What college did Chris Mullin attend?

Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 78: 4/10
Apr 10 2024 : Guest 223: 10/10
Apr 03 2024 : Guest 199: 10/10
Mar 26 2024 : Guest 184: 8/10
Mar 24 2024 : psnz: 10/10
Mar 22 2024 : Triviaballer: 10/10
Mar 21 2024 : Guest 174: 0/10
Mar 21 2024 : wjames: 10/10
Mar 18 2024 : maninmidohio: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Dominique Wilkins attend?

Answer: Georgia

Dominique Wilkins played forward at the University of Georgia from 1979 through 1982. While there, Wilkins earned the reputation as the "Human Highlight Film". Wilkins was the SEC Men's Basketball Player of the Year in 1981. Wilkins played professional basketball from 1982 through 1999.
2. What college did Stacey Augmon attend?

Answer: UNLV

Stacey Augmon played forward in the NBA from 1991 through 2006. Augmon was known as "Plastic Man" due to his flexibility and athleticism. He played at the University of Nevada, Las Vegas (UNLV) from 1987 through 1991.
3. Where did Adrian Dantley play college basketball?

Answer: Notre Dame

As a freshman in 1974, small forward Adrian Dantley played a part in Notre Dame's historic upset of UCLA. Dantley's Notre Dame squad ended UCLA's 88 game winning streak. Dantley was selected in the 1976 NBA Draft by the Buffalo Braves. Dantley played in the NBA from 1976 through 1992.
4. What college did Ralph Sampson attend?

Answer: Virginia

Seven-foot four-inch center Ralph Sampson won the college basketball national player of the year three times at the University of Virginia. Sampson was the number one overall pick in the 1983 NBA Draft. Sampson won the Rookie of the Year award collegiately in the ACC (1980) and professionally in the NBA (1984).
5. What college did Dell Curry attend?

Answer: Virginia Tech

Forward Dell Curry was a four-year starter at Virginia Tech from 1982 through 1986. Dell Curry played in the NBA for 16 seasons. Dell Curry's sons, Stephen and Seth, also played in the NBA.
6. What college did John Stockton attend?

Answer: Gonzaga

John Stockton played point guard for four seasons at Gonzaga University before having long and successful career for the NBA's Utah Jazz. Stockton retired from the NBA in 2003 holding the league records for most career assists and steals. Stockton played basketball in the 1992 and 1996 Summer Olympic Games.
7. What college did Elden Campbell attend?

Answer: Clemson

Elden Campbell played in the NBA from 1990 through 2005 for six different franchises. Campbell primarily played as a center and power forward. Before joining the NBA, Campbell played for Clemson University from 1986 through 1990.
8. Where did Tom Gugliotta play college basketball?

Answer: North Carolina State

Tom Gugliotta played forward for North Carolina State University from 1988 through 1992. He went by the nickname "Googs". Gugliotta was chosen in the 1992 NBA Draft by the Washington Bullets. Gugliotta played in the NBA for thirteen seasons.
9. What college did Julius Erving attend?

Answer: UMass

Before electrifying the ABA and NBA, Julius "Dr. J" Erving played his college basketball the University of Massachusetts (UMass). Erving was known for being a master of creative slam dunks. Erving earned both ABA and NBA Most Valuable Player awards.
10. What college did Chris Mullin attend?

Answer: St. John's

Chris Mullin was a successful college and NBA player. He won a gold medal in basketball at the 1984 Summer Olympics. He also served as a head coach, broadcaster and executive. Mullin played his college basketball at St. John's University winning the John R. Wooden Award in 1985.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us