FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Classify the ThreeTime Champs
Quiz about Classify the ThreeTime Champs

Classify the Three-Time Champs Quiz

TV Star with Three Hits

Many television actors are remembered for one good role. Others may be talented or lucky enough to have two. But having three starring or break-out roles is rare. In this quiz, match the character names with the actors who played them.

A classification quiz by PootyPootwell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Characters and Actors
  8. »
  9. Matching Character and Actor

Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
415,825
Updated
May 06 24
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
616
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: kaperz (15/15), forus919 (13/15), PhNurse (15/15).
Julia Louis-Dreyfus
Courteney Cox
Bryan Cranston
William Shatner
Betty White

Sue Ann Nivens James T. Kirk Denny Crane Christine Campbell Walter White T.J. Hooker Elaine Benes Monica Gellar Lucy Spiller Selina Meyer Elka Ostrovsky Jules Cobb Hal Dr. Tim Whatley Rose Nylund

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
May 20 2024 : kaperz: 15/15
May 20 2024 : forus919: 13/15
May 19 2024 : PhNurse: 15/15
May 16 2024 : cheeseit223: 13/15
May 16 2024 : daveguth: 13/15
May 15 2024 : takujohnny: 9/15
May 15 2024 : Luckycharm60: 11/15
May 14 2024 : Guest 69: 15/15
May 13 2024 : Guest 174: 0/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Elaine Benes

Answer: Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus had been on TV before she showed up on "Seinfeld" in 1989, but it was her portrayal of Elaine Benes that brought her fame. Along with Jerry Seinfeld, Jason Alexander, and Michael Richards, Julia played a thirty-something New Yorker who went through a few jobs and a lot of boyfriends during the nine years the show ran on NBC.
2. Christine Campbell

Answer: Julia Louis-Dreyfus

When "The New Adventures of Old Christine," a traditional sitcom on CBS, was renewed for a second season, it seemed as if Julia Louis-Dreyfus was the first actor from "Seinfeld" to break "The Seinfeld Curse," as the other Seinfeld actors had not seen success yet.

The show ran for five seasons, with Julia as Christine, a divorced mother and gym owner whose ex-husband married another woman named Christine.
3. Selina Meyer

Answer: Julia Louis-Dreyfus

While "The New Adventures of Old Christine" might have broken "The Seinfeld Curse," Julia Louis-Dreyfus received most of her post-Seinfeld awards and critical praise for "Veep," in which she played Selina Meyer, who started off as the Vice President of the United States. "Veep" earned 17 Emmy Awards.
4. Monica Gellar

Answer: Courteney Cox

You might have seen Courteney Cox in a few episodes of "Family Ties" or as the lucky fan who joined Bruce Springsteen in his "Dancing in the Dark" video, but her break-out role was as Monica Gellar in "Friends." Courteney had the most professional experience of the six actors who starred in the show, and she was influential in how they worked together: she said, for example, from the beginning that they should all negotiate their contracts together rather than individually.

This gave them more power as a group and would eliminate competition among them.
5. Lucy Spiller

Answer: Courteney Cox

While FX's "Dirt" may not have had anywhere near the impact of "Friends," this Courtney Cox vehicle had an interesting premise: Cox starred as Lucy Spiller, the powerful chief editor of a tabloid magazine. The show portrayed the manipulation, blackmail, and backstabbing that is endemic to this gossip-based industry.
6. Jules Cobb

Answer: Courteney Cox

"Cougar Town," starring Courteney Cox as a real estate agent and mother adjusting to life after divorce. The show was rounded out with Christa Miller as the best friend, Dan Byrd as the ex-husband, and Josh Hopkins as the neighbor and love interest.
7. Walter White

Answer: Bryan Cranston

Executives from AMC, the network behind "Breaking Bad," wanted John Cusack or Matthew Broderick in the role of Walter White, but, fortunately, they declined, and executive producer Vince Gilligan cast Bryan Cranston in the record-breaking role. He won six Emmy awards for his portrayal of high school chemistry teacher gone bad.
8. Hal

Answer: Bryan Cranston

With a few exceptions, most of Bryan Cranston's work before he played Hal in "Malcolm in the Middle" was comprised of one-and-done roles. But in "Malcolm in the Middle," a comedy about a gifted boy with two brothers, he played Hal, the father, for all seven seasons.
9. Dr. Tim Whatley

Answer: Bryan Cranston

Before "Breaking Bad," you could see Bryan Cranston in "Seinfeld" as Tim Whatley: a lascivious dentist to the stars, party host, and regifter who converted to Judaism possibly for the jokes. He reported that he sensed he would get the role when he made Jerry Seinfeld laugh during his audition.
10. James T. Kirk

Answer: William Shatner

Before he took on the role of Captain Kirk on the original "Star Trek," William Shatner appeared in a few films and television shows, usually in small roles. He became a star when he put on the Starfleet uniform and commandeered the starship Enterprise around the galaxy, 1966-1969.
11. T.J. Hooker

Answer: William Shatner

Four years after finishing the original "Star Trek" series, William Shatner donned another uniform, this time that of a veteran police officer in "T.J. Hooker." Hooker's story was that he worked his way up to detective, then returned to patrolman status to clean up the streets where his partner was killed in the line of duty. It ran from 1982-1986 on ABC and then CBS.
12. Denny Crane

Answer: William Shatner

In 2004, William Shatner appeared on a legal drama, "The Practice," as Denny Crane, a brilliant and legendary attorney. His character was expanded on the follow-up show, "Boston Legal." He was granted an Emmy for Outstanding Supporting Actor - Drama Series for his portrayal of the slick lawyer.
13. Sue Ann Nivens

Answer: Betty White

It's hard to picture now, but decades ago, there were only a handful of television shows on the air across a few channels, so people got to know the characters on their screens each week. Sue Ann Nivens, played by Betty White, was one of those characters. Sue Ann starred as a perky homemaker with her own television show on "The Mary Tyler Moore Show."
14. Rose Nylund

Answer: Betty White

Betty White was one of four stars who appeared in "The Golden Girls" when it premiered in 1985. She played Rose Nylund, a widow who told long and strange stories from her beloved hometown, St. Olaf, Minnesota.
15. Elka Ostrovsky

Answer: Betty White

When Betty White was cast as Elka Ostrovsky in "Hot in Cleveland," she was only supposed to appear in the pilot. But the audience and producers liked her so much, they changed the role so that Elka could stay as the main star's caretaker. White co-starred with Valerie Bertinelli, Jane Leeves, and Wendie Malick.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us