FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MASH Episode Dr Pierce and Mr Hyde
Quiz about MASH Episode Dr Pierce and Mr Hyde

"M*A*S*H" Episode "Dr. Pierce and Mr. Hyde" Quiz


After several days with no sleep, Hawkeye starts to exhibit strange behavior.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. M*A*S*H
  8. »
  9. Episodes
  10. »
  11. Season 2

Author
debodun
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
426,027
Updated
Oct 31 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Plays
12
Last 3 plays: energyvampire (3/10), Ranndus (3/10), mcelo123 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the title of the announced lecture to be given by Henry? Hint


Question 2 of 10
2. How does Hawkeye get back to The Swamp from the OR? Hint


Question 3 of 10
3. Hawkeye, in his fugue state, asks Radar to send a letter to President Truman. What is the message? Hint


Question 4 of 10
4. What is the title of the comic book Radar gives Hawkeye to read? Hint


Question 5 of 10
5. What two songs does Hawkeye sing to Radar? Hint


Question 6 of 10
6. Did Margaret appear in this episode?


Question 7 of 10
7. Who directed this episode? Hint


Question 8 of 10
8. On what day of the week did Frank give an orientation lecture? Hint


Question 9 of 10
9. Who said to Hawkeye, "Why are you taking a picture of a latrine?" Hint


Question 10 of 10
10. Who is in the latrine when Hawkeye tows it away? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : energyvampire: 3/10
Today : Ranndus: 3/10
Today : mcelo123: 4/10
Today : Guest 151: 1/10
Today : Guest 67: 5/10
Today : Guest 76: 8/10
Today : Guest 71: 2/10
Today : Guest 24: 0/10
Today : coltpython: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the title of the announced lecture to be given by Henry?

Answer: Dangers of Acne in Combat

Another superfluous title. A soldier in active combat would likely not have acne as his utmost concern.
2. How does Hawkeye get back to The Swamp from the OR?

Answer: in a wheelchair

Radar just happened to be walking past the OR pushing a wheelchair. Hawkeye is so tired that he immediately flops down in it.
3. Hawkeye, in his fugue state, asks Radar to send a letter to President Truman. What is the message?

Answer: Who started the war?

Overtired Hawkeye's mind only wants to know how the Korean Conflict started. He thinks of going right to the top man.
4. What is the title of the comic book Radar gives Hawkeye to read?

Answer: War Comics

While "War Comics' was an actual title of literature available in that time frame, that genre had an upsurge during the Korean War. Some other popular titles were: "G.I. Joe", "Commandos", Combat Kelly" and "Frontline Combat".
5. What two songs does Hawkeye sing to Radar?

Answer: "I'll Be Home for Christmas" and "Der Fuehrer's Face"

Two contrasting themes in these selections: the sentimental Christmas song and the satirical theme about Germany's WW2 leader. "I'll Be Home for Christmas" was written in 1943 by Kim Gannon, Walter Kent, and Buck Ram. Bing Crosby had a major hit with it. Perhaps the most memorable recording of "Der Fuehrer's Face" was by Spike Jones. It was composed in 1943 by Oliver Wallace.
6. Did Margaret appear in this episode?

Answer: Yes

Loretta Swit was in every episode except "The Moose" up to season 4 when she had to miss several episodes due to appearing on Broadway in "Same Time, Next Year".
7. Who directed this episode?

Answer: Jackie Cooper

Jackie started in show business as a child actor. Some of his memorable roles were in "The Champ" (1931) and "Treasure Island" (1934). He transitioned to television and had two series, "The People's Choice" and "Hennessey". In the mid-1970s, he turned to directing and worked on 13 episodes of "M*A*S*H" in its first two seasons.
8. On what day of the week did Frank give an orientation lecture?

Answer: Friday

He is lecturing a small group of GIs who are falling asleep from boredom. Hawkeye attends and is the only one who seems interested and asks questions.
9. Who said to Hawkeye, "Why are you taking a picture of a latrine?"

Answer: Frank

Hawkeye even adorns the building with toilet paper bunting. He said it was going to be a peace offering to the North Koreans.
10. Who is in the latrine when Hawkeye tows it away?

Answer: General Clayton

The general arrives and has to use the facilities. Just at that moment, Hawkeye decides to tow it to North Korea instead of sending the photo. The general's muffled comments can be heard as the shed disappears off-screen.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/31/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us