FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Korean Quizzes, Trivia and Puzzles
Korean Quizzes, Trivia

Korean Language Trivia

Korean Language Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Fun Trivia
Familiar with hangul? Then you'll know a little bit about this category.
9 Korean Language quizzes and 90 Korean Language trivia questions.
1.
The Fineprint
  The Fineprint   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz is a brief pictorial introduction to Sino-Korean characters. The characters are known as Hanja in Korean and Kanji in Japanese. I will provide some hints for the basic meaning of each character.
Easier, 10 Qns, christopherm, Jul 07 13
Easier
christopherm gold member
626 plays
2.
Korean 101 To Be To Exist
  Korean 101: To Be, To Exist   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Practice some beginner Korean using the verbs "to be" (i-da) and "to exist/have" (it-da). I will be using the informal polite style and you must be able to read Hangul.
Average, 10 Qns, trident, Jul 05 22
Average
trident editor
Jul 05 22
281 plays
3.
  Basic Korean Vocabulary    
Multiple Choice
 10 Qns
So you, the English speaker, are thinking of going to Korea! Can you communicate with the locals?
Average, 10 Qns, ubermom, Nov 09 15
Average
ubermom
2077 plays
4.
  Korean Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's an easy quiz about Korean numbers to those who are already familiar with the Sino-Korean numbers and Native Korean numbers.
Average, 10 Qns, Sari73, Apr 29 14
Average
Sari73
656 plays
5.
  Basic Korean : Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Korean is a beautiful language and well worth the effort to learn. Here is a smattering of some easy Korean to whet your appetite.
Average, 10 Qns, red green, Mar 02 24
Average
red green
Mar 02 24
2081 plays
6.
  Names of the Planets in Korean   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can select the right "seong" for the names of the planets in Korean...
Average, 10 Qns, christopherm, Jun 05 07
Average
christopherm gold member
557 plays
7.
  Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Taekwondo is a Korean martial art. This quiz covers some basic Korean words that someone may encounter when starting to study taekwondo.
Average, 10 Qns, jcpetersen, Aug 31 15
Average
jcpetersen
170 plays
8.
  Basic Korean : Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a test of basic Korean language skills. So give a it shot and see how much Korean you know.
Tough, 10 Qns, red green, Feb 08 19
Tough
red green
Feb 08 19
1376 plays
9.
  Easy Korean Phrases    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's an Intermediate Level Korean quiz; some of the questions should be easy for anyone who can speak some beginner Korean.
Tough, 10 Qns, mini70, Jul 19 23
Tough
mini70
Jul 19 23
405 plays
trivia question Quick Question
When you're in Korea, be careful not to get on the wrong side of an "ajumma!" What will happen if you do?

From Quiz "Basic Korean Vocabulary"




Related Topics
  Korea [Geography] (14 quizzes)

  Korean War [History] (8 quizzes)

  Korea History [History] (6 quizzes)

  Korean Music [Music] (6 quizzes)

  Mixed Korea [General] (4 quizzes)

  Korean Foods [Hobbies] (6 quizzes)


Korean Language Trivia Questions

1. Taekwondo is a Korean martial art. What does "taekwondo" mean?

From Quiz
Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student

Answer: The way of the foot and the fist

"Tae" means foot, "kwon" means fist, and "do" means way or art. Taekwondo has been an Olympic event since 1992. However, due to the scoring system that rewards kicks to the head, Olympic-level taekwondo sparring looks very different from what most taekwondo students practice (even black belts!).

2. Complete the equation of five plus four into Sino-Korean numbers.

From Quiz Korean Numbers

Answer: "Gu"

5 + 4 = 9, "Gu", the answer would be number 9. "Ship" = 10, "Pal" = 8, "Chil" = 7. The Sino-Korean number system is significant for dates, money, addresses, and phone numbers.

3. How would you respond in Korean to the question "Why did you go to to the Post Office"?

From Quiz Easy Korean Phrases

Answer: uchepyo-dul salyugo ga-ssuyo

The right answer would be "uchepyo-dul salyugo ga-ssuyo" meaning "I intend to buy stamps". You probably wouldn't go to the Post Office to buy socks (yangmal), books (chek) or pencils (yunpil).

4. What is the word for "planet" in Korean?

From Quiz Names of the Planets in Korean

Answer: Haengseong

The syllable "haeng" derives from a Chinese character that represented a four way street or crossroad. It means "walking" or "to go". So, "haengseong" is a walking or travelling star. "Chaeksang" is a desk. "Haengun" is good luck. "Haengju" is a dish cloth. Of course, the names of the planets are all nouns, but they can be made into adjectives by adding the suffix: "ui."

5. How do you say 'When did you arrive?' in Korean?

From Quiz Basic Korean : Part 2

Answer: Eon-je wass-eo-yo?

The question words used in this question are: Eon-je = when, nu-ga = who, o-di = where. The word 'chi-gum' means now, so 'eon-je wass-eo-yo?' is the correct answer.

6. You'll be encountering a lot of "kimchi". What are you expected to do with "kimchi"?

From Quiz Basic Korean Vocabulary

Answer: Eat it.

"Kimchi" is the spicy, usually fermented, vegetable and spice dish that accompanies every Korean meal from breakfast to dinner. It comes in many varieties, so if you don't like one, go ahead and try another. The standard "kimchi" is made with bok choi and lots of garlic. Cucumber "kimchi" is particularly tasty, with the contrasting flavors of the cool cucumbers and the flaming-hot spices.

7. The Korean equivalent to "Hello" in English means - Peace be with you. What is the basic Korean greeting equivalent to "hello" in English?

From Quiz Basic Korean : Part 1

Answer: Annyonghaseyo

Korean has many variations on this standard greeting based on correct level of politeness. When in doubt this is the best greeting to use.

8. When practicing taekwondo, you should always wear your "dobok". What is it?

From Quiz Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student

Answer: uniform

"Do" means way or art, and "bok" is clothing. A dobok typically has a v-neck, however the closure (pull over, cross-over, etc.) can vary. Wearing a dobok can make certain moves with a partner (self defense, throws) easier.

9. How would you say 45 in Sino-Korean?

From Quiz Korean Numbers

Answer: "Sa Ship Oh"

45 is "Sa Ship Oh" in Sino-Korean numbers. "Oh Ship Sa" is 54. "Ship Oh" is 15, "Ship Gu" is 19.

10. How would you say "I don't drive" in Korean?

From Quiz Easy Korean Phrases

Answer: na neun un jeon ha ji anh seup ni da

You would say "na neun un jeon ha ji anh seup ni da". "Na" referring to "I", "anh seup ni da" referring to "don't" and "drive" being "un jeon". The incorrect answers are "We don't write", or "u ri neun sseu ji anh seup ni da". "How much is this thing?" means "i geos eun mu eos ip ni kka?", while "I don't speak" is "na neun mal ha ji anh seup ni da".

11. The closest planet to the sun is Mercury. What is it called in Korean?

From Quiz Names of the Planets in Korean

Answer: Suseong

"Su" is derived from the Chinese character for water, so in combination "suseong" means "Star of Water". "Eumseong" is "phonetics". "Daeyang" is the word for "ocean". "Suhak" is the word for "math".

12. Korean and English are very different languages but certain expressions are almost exactly alike. How do you say 'Long time no see.' in Korean?

From Quiz Basic Korean : Part 2

Answer: o-raen-man ip-nikka?

The correct answer is 'o-raen-man ip-nikka?' and it is like the English expression 'long time no see' originally from Chinese 'hao jiu bu jian.' Be careful of the 'ip' in 'ip-nikka' it is pronounced 'im'.

13. What kind of foreigners does a "hagwan" attract?

From Quiz Basic Korean Vocabulary

Answer: Teachers.

"Hagwans" are after-school English language academies. Many native English speakers find work in them. In fact, if you meet an English-speaking foreigner who's not with the US military, odds are he or she teaches at a "hagwan"!

14. Have you committed a social faux pas? How do you say "I'm sorry" in Korean?

From Quiz Basic Korean : Part 1

Answer: Mianhamnida

The Korean language is highly differentiated according to level of politeness. "Mianhamnida" is the polite formal level of speech. In most cases a simple "Mianwhayo" is sufficient.

15. One of the principles of taekwondo is "kuk gi", which can be explained as "using your mind to control your body." What is the translation of "kuk gi"?

From Quiz Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student

Answer: Self-control

Self-control is usually not a problem for adult students, but can be a major issue for children. While learning to punch and kick can be fun, discipline and self-control are important and have many benefits for children learning martial arts. Just sitting still and following directions can be a challenge for some students.

16. How would you complete the equation 9 x 12 in Sino-Korean?

From Quiz Korean Numbers

Answer: "Beck Pal"

The equation 9 x 12 = 108, or "Beck pal" in Sino-Korean. "Beck" = 100, "Pal" = 8, "Ship" = 10, "Sa" = 4.

17. How would you say "How much is this?" in Korean?

From Quiz Easy Korean Phrases

Answer: i geos eun eol ma na ip ni kka?

You would say "i geos eun eol ma na ip ni kka?". "This thing" is "i geos" and "how much" is "eol ma na", with the question form "kka?". Other answers were: "How much is that bag?" or "geu ga bang eun eol ma ip ni kka?"; "How much is that?" or "geu geos eun eol ma na keup ni kka?"; and "How much is that book?" or "geu chek eun eol ma ip ni kka?"

18. The hottest planet, Venus, is referred to as _______ in Korean.

From Quiz Names of the Planets in Korean

Answer: Geumseong

"Geumseong" means "Star of Gold/Metal." "Geumyoil" is "Friday". "Geumeon" is a maxim, or golden saying. "Geumgwang" is a gold mine.

19. 'a-i-dul-eun geon-gang ha-ji-yo?' means what when translated into English?

From Quiz Basic Korean : Part 2

Answer: Your children are healthy, aren't they?

This question demonstrates another major difference between Korean and English. The English tag question which requires agreement with the preceding verb isn't so difficult in Korean. In Korean the tag is alway 'ji-yo?'. Careful on your pronunciation 'a-i-dul-uen' is pronounced 'a-i-du-ruen'.

20. You'll want to get a grasp of "hangul" if you spend much time in Korea. What is hangul?

From Quiz Basic Korean Vocabulary

Answer: The Korean alphabet.

Ask a Korean who the greatest Korean king was, and she'll probably say, "King Sejong." Until his reign, in the late 15th century, the Korean language was written using Chinese characters. Sejong wanted to promote literacy and a Korean identity separate from China, so he directed scholars to develop an alphabet. "Hangul" was the result.

21. The instructor calls out, "Cha ryeot!" and all the students stand up straight, eyes forward. What does "cha ryeot" mean?

From Quiz Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student

Answer: Attention

"Cha ryeot" is sometimes followed by the command "kyung nae," or bow. Bowing and shaking hands is a sign of respect.

22. How would you complete the equation 100 x 10 in Sino-Korean?

From Quiz Korean Numbers

Answer: "Chun"

The equation 100 x 10 = 1000, or "Chun." "Beck" = 100. "Sa" = 4. "Chun Beck" would be 100,000. "Chun Sa" would be 1004.

23. What do Koreans call our planet?

From Quiz Names of the Planets in Korean

Answer: Jigu

"Jigu" means "Ground Sphere". "Gicha" is "train". "Dal" is "moon". "Ddal" is "daughter".

24. Koreans are often surprised when you can speak Korean, if only a little, and will surely complement you by saying - 'You speak Korean very well.' How do you say this in Korean?

From Quiz Basic Korean : Part 2

Answer: Han-guk-eo jal ha-se-yo.

This question demonstrates another major difference between the 2 languages. While Korean does have personal pronouns they are often omitted, and not necessary to convey meaning. Be careful of 'jal ha-se-yo' it is pronounced 'jal-ra-se-yo'.

25. Most foreign visitors to Korea love "bulgogi." Where do they encounter bulgogi?

From Quiz Basic Korean Vocabulary

Answer: In restaurants.

"Bulgogi", or "Korean barbecue," is thin-sliced marinated meat, cooked by the diners right at the table. It's eaten by wrapping bits of it in leafy vegetables, such as sesame leaves. Each restaurant has its own selection of side dishes that diners share as they enjoy the "bulgogi" experience.

26. Korean uses two counting systems "Sino-tibetan" and "Native Korean". How do you count to 5 using the "Native Korean" counting system?

From Quiz Basic Korean : Part 1

Answer: hana, dul, se, ne, taseot

The two number systems are often used together. For example when telling time "Native Korean" numbers are used for hour and "Sino-tibetan" numbers are used for minutes. Example: "taseot shi shipo pun" is 5:15.

27. After completing a form or pattern, the student should remain still until given the command "bah ro." What does "bah ro" mean?

From Quiz Basic Korean for the Beginner Taekwondo Student

Answer: Return to starting position

The starting position will depend on the form or pattern you are demonstrating. After returning to the starting position, the student will be directed to stand at attention or a rest position, and then be given some instruction on what to improve or comments on the form, before being dismissed or asked to perform another task.

28. How would you say 10,000 in Korean?

From Quiz Korean Numbers

Answer: "Man"

"Man" is 10,000, "Chun Beck" is 100,000, "Chun Sam" is 1003, "Chun Oh" is 1005. Most Korean currency is in the form of "Man Won."

29. How would you say "congratulations" in Korean?

From Quiz Easy Korean Phrases

Answer: chuk ha hap ni da

At formal celebrations such as graduations, birthdays and wedding anniversaries you would say "chuk ha hap ni da". The other options are "excuse me" (joe song jap ni da), "Hello" (an nyeong ha se yo) and "Please go well" (jal ga se yo).

This is category 14193
Last Updated Jul 20 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.