FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Stewart James Quizzes, Trivia and Puzzles
Stewart James Quizzes, Trivia

James Stewart Trivia

James Stewart Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S

Fun Trivia
4 James Stewart quizzes and 45 James Stewart trivia questions.
1.
  The Life of James Stewart    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on America's most beloved actor, James Stewart. This is a quiz for any Jimmy Stewart fan, and hopefully you all will learn a little something after taking it.
Average, 15 Qns, LucyFan86, Jan 13 10
Average
LucyFan86
2468 plays
2.
  It Was a Wonderful Life   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Actor James Stewart is well known for his role in "It's A Wonderful Life" but his real life story is also memorable. How much trivia do you know about the man behind the actor?
Tough, 10 Qns, takrom, Feb 06 10
Tough
takrom gold member
1673 plays
3.
  Jimmy Stewart   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the ever popular Jimmy Stewart. The questions start off pretty simple, but you have to be a pretty big fan to answer the last couple. Good Luck!
Tough, 10 Qns, triviaFan86, Jan 13 10
Tough
triviaFan86
2143 plays
4.
  The Legendary Jimmy Stewart    
Multiple Choice
 10 Qns
Try this quiz on legendary actor and all around nice guy Jimmy Stewart.
Tough, 10 Qns, jesseg, Nov 19 15
Tough
jesseg
1857 plays
trivia question Quick Question
What film did Jimmy portray a doctor running away from the police?

From Quiz "Jimmy Stewart"




Related Topics
  Stewart, James [Movies] (6 quizzes)


James Stewart Trivia Questions

1. What was Stewart's birthdate?

From Quiz
The Life of James Stewart

Answer: May 20, 1908

He was born on May 20, 1908 in the small town of Indiana, Pennsylvania.

2. What is Jimmy Stewart's hometown?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: Indiana, Pa

Indiana is a small town about 80 miles outside of Pittsburgh.

3. What is Jimmy Stewart's birthdate?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: May 20, 1908

Jimmy was born May 20, 1908 in Indiana, Pennsylvania.

4. What was James' middle name?

From Quiz It Was a Wonderful Life

Answer: Maitland

James was named after his grandfather, James Maitland Stewart. His grandfather founded the family business, a hardware store called J.M Stewart & Co. in 1848 and in 1923, James' father was sole proprietor of the establishment. Moorhead was also a family name and traces back to 1772 when his third great-grandfather Fergus Moorhead arrived in Pennsylvania. He was an Indian prisoner of war and later fought in the Revolutionary War.

5. What did the Stewarts own in Indiana, Pa?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: hardware store

The store had been around for about 150 years. Named after Jim's paternal grandfather (Jim was named after him). Jim was supposed to take over running the business but luckily Hollywood called. It was a mainstay in the town until Alex Stewart's death in 1961.

6. What university did Jimmy attend?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: Princeton

He studied architecture at Princeton and graduated in 1932 with a Bachelor Of Arts.

7. Jimmy attended his father's alma mater, Princeton University starting in 1928. He excelled at his course work and impressed his professors enough to win a scholarship for graduate studies. What was his major course of study?

From Quiz It Was a Wonderful Life

Answer: Architecture

Though he considered Engineering, he settled on Architecture. He incorporated his love of flying into a thesis on airport design that won him the scholarship. His musical talent for the accordion got him parts in the Triangle Club productions and later to participation in Princeton's Theater Intime, and the Charter Club. His love of the theater and acting grew from these experiences as well.

8. How many films did Jimmy make with June Allyson?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: 3

This amazing on-screen couple made 'The Stratton Story', 'The Glenn Miller Story' and 'Strategic Air Command'.

9. How old was Jimmy when he became a father?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: 42

Gloria gave birth to twin girls in May of 1951, two weeks before Jimmy's 43rd birthday.

10. Mr. _____ Goes To Washington?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: Smith

Made in 1939 and directed by Frank Capra, it was one of Stewart's best films. It garnered him an Oscar nod but lost to Robert Donat. Stewart and Capra would make one more film together: 'It's A Wonderful Life' (1946).

11. What was Jimmy's rank when he retired from the Air Force Reserve?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: Brigadier General

He was and still remains the highest ranked entertainer (active) in military history. He flew 20 missions during WW2 and, after the war, remained a member of the USAF Reserves. He attained that rank in 1959. Ronald Reagan attained a higher rank, technically, when he became Commander-In-Chief and President of the USA.

12. In what year was Jimmy Stewart presented with the American Film Institute 'Life Achievement Award'?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: 1980

13. In what year was he presented an honary statuette by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences for his high ideals on and off the screen?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: 1984

14. For which film did Stewart win the Academy Award?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: The Philadelphia Story

Stewart won the Best Actor award in 1940 beating out best friend Henry Fonda. Ginger Rogers won Best Actress. His father called him that night and asked if he could send the Oscar back to his hometown to display in the window of the family hardware store. Stewart obliged and it stayed there until Alex Stewart's death in 1961. Stewart was nominated 5 times all together for all the films listed above and "It's A Wonderful Life". He won an Honorary Oscar in 1985.

15. What were the names of Jimmy's 'stepsons'?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: Ronald and Michael

Although he treated them as his own, Jimmy never officialy adopted Gloria's sons.

16. What was the name of Jimmy Stewart's wife of almost 45 years?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: Gloria

Jimmy and Gloria married in 1949 and was married to her til her death in February 1994.

17. Which branch of the service did Stewart enlist in WW2?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: Army Air Corps

Stewart was the first entertainer to actually enlist in the war effort. He enlisted in 1941 prior to Pearl Harbor. He was turned down for not weighing enough, but bulked up for a few months by eating tuna fish sandwiches (his favorite). He made it the second time by an ounce. He had chalked up flying time in his Stinson purchased before the war, and became a bomber squadron commander. He flew in over 20 missions over Germany receiving the Air Medal, the Distinguished Flying Cross, and France's highest honor for bravery the Croix de Guerre. He went back to Hollywood unscathed as a colonel.

18. How many Hitchcock films was Jimmy in?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: 4

'Rope', 'Rear Window', 'The Man Who Knew Too Much', and 'Vertigo'. With the exception of the first film, the rest are some of the best work of both actor and director. Jimmy was supposed to do 'North By Northwest', but Cary Grant ended up playing the part.

19. Stewart had a very full life including marriage to Gloria, four children, traveling and philanthropic work in addition to the full careers in entertainment and the military. When Jimmy passed away on July 2, 1997 what were his final words?

From Quiz It Was a Wonderful Life

Answer: "I'm going to be with Gloria now."

Jimmy had been a confirmed bachelor until he met and married Gloria at age 41. He had dated many beautiful Hollywood actresses including Katharine Hepburn, Marlene Dietrich, Carol Lombard, Ginger Rogers, Claudette Colbert, and Joan Crawford but Gloria Hatrick Mclean stole his heart. Gloria died in 1994. They had been married nearly 45 years. She had two children from a previous marriage and together they had a set of fraternal twins. One of her children, Ronald, predeceased them when he was killed while serving in Vietnam. My interest in Mr. Stewart arose from watching the documentary, "A Wonderful Life" hosted by Johnny Carson where several of these facts were mentioned.

20. What film did Jimmy portray a doctor running away from the police?

From Quiz Jimmy Stewart

Answer: 'The Greatest Show On the Earth'

This is the only film where Jimmy's face is covered the whole time with face paint. The cast included Jimmy, Cornel Wilde, Charlton Heston, Betty Hutton, Gloria Grahame, and directed by Cecil B. DeMille. The show won an Oscar for Best Picure.

21. How old was Jimmy Stewart when he died in 1997?

From Quiz The Legendary Jimmy Stewart

Answer: 89

Jimmy was 89 years old when he passed away on July 2, 1997.

22. What was the name of Jimmy's wife?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: Gloria

The couple met in 1948 at a dinner party thrown together by Gary and Rocky Cooper. They were the only 2 single people there (Gloria just recently divorced). They dated and got married on August 9th, 1949. Gloria brought along her two sons Ronald and Michael from her first marriage. Jim and Gloria had twin daughters, Kelly and Judy, in May of 1951. They were married for 44 years until Gloria's death in 1994.

23. In what film did Jim costar with an invisible rabbit?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: Harvey

Originally a stage play starring Frank Faye. Universal bought the rights and had Jim star as Elwood P. Dowd, a drunk with an imaginary rabbit for a best friend. It garnered Stewart a 4th Oscar nod.

24. Who was Stewart's co-star in 'Vertigo' (1958)?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: Kim Novak

Known as Hitchcock's masterpiece. The part was originally supposed to go to Vera Miles, but after Hitch revised the script Vera Miles became pregnant. Hitch was upset but found a perfect replacement in Kim Novak.

25. What day did Stewart pass away?

From Quiz The Life of James Stewart

Answer: July 2nd, 1997

Stewart passed away at age 89 on July 2nd, 1997. He died from a blood clot in his lung. He will always be remembered for his wonderful performances, and there will never be anyone like him.

This is category 13948
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.